Dodaj do ulubionych

Stan zapalny

19.01.15, 21:31
Witam, miesiąc temu wyziębiłem organizm, dwa dni po zaczęły mnie boleć plecy w odcinku lędźwiowym bez żadnej przyczyny cały dzień tylko siedziałem, nic nie dźwigałem. Ból był przy pochylaniu się wstawaniu z łóżka, po tygodniu ból ustąpił i gdy próbowałem podnieść szafkę(podniesienie z przesunięciem) poczułem bardzo silny ból w tym samym miejscu, poszedłem do lekarza stwierdził, że to może być jakieś zapalenie i uciska na nerw, przepisał diclac, mydocalm, neurovit. Po tygodniu gdy już było dobrze coś nieuważnie podniosłem i znowu zaczęło boleć, ale nie aż tak bardzo i ból szybko ustąpił. Zrobiłem RTG kręgosłupa bo myślałem, że mam jakieś zwyrodnienie - lekarz od razu mówił, że zwyrodnienie to nie w moim wieku. Na RTG wyszło: Wysokosc trzonów kregów oraz szerokosc przestrzeni miedzytrzonowych odcinka L zachowana. Nieznaczna skolioza prawowypukła
odcinka L kregosłupa. Mam jeszcze w planach prywatnie zrobić rezonans magnetyczny.

Minął już miesiąc, a ja nadal nie mogę powiedzieć, że mój kręgosłup jest w 100% sprawy. Jak myślicie co to może być, i ile może potrwać wyleczenie ze stanu zapalnego?
Obserwuj wątek
    • aga.as1 Re: Stan zapalny 12.02.15, 23:15
      schładzaj to sobie (np kompresem chłodzącym), no i jak najszybciej znajdź w swojej okolicy jakiegoś skutecznego fizjoterapeutę, który to poustawia jak należy. Jak chcesz to prześlij mi mailem np na adres gazetowy to Twoje rtg, skonsultuję u specjalisty i dam znać, co najlepiej z tym zrobić. Powodzenia
    • belvita Re: Stan zapalny 16.02.15, 22:07
      Tylko rezonans da 100% pewność jakie masz uszkodzenia. U mnie na zdjęciu RTG nic nie wyszło, dopiero rezonans mnie zdiagnozował. Zrób jak najprędzej rezonans, a potem poszukaj dobrego neurochirurga, moim zdaniem nie warto tracić czas na wizyty u ortopedów, jeśli boli odcinek lędźwiowy.
      Pamiętam, że kiedy mnie zaczął boleć, od razu czułam, że to jest coś poważnego. Nigdy wcześniej nie czułam takiego bólu.
      • malapatrycja Re: Stan zapalny 02.03.15, 08:15
        Neurochirurg to ostateczność, kiedy inne metody zwiodą.
        Jeżeli jesteś zmobilizowanym i zdyscyplinowanym, współpracującym pacjentem, to spróbuj dobrego fizjoterapeuty.
        Pozdrawiam
        • waldizen Re: Stan zapalny 13.05.15, 16:59
          Czy, jeśli borelioza poważniej nadwątliła kręgi w odcinku lędźwiowym, można w ogóle mówić o pomocy fizjoterapeuty?! Poza tym mam jeszcze pytanie: Ile kosztuje rezonans całego kręgosłupa?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka