Dodaj do ulubionych

czerwona herbata pu-erh

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.01.05, 20:01
Czy któraś z Was piła czerwoną herbatę w celu zgubienia tłuszczyku? Wszędzie
piszą o niej, że ma takie właściwości, ale chciałabym się dowiedzieć
od "żywego przykładu" ;) czy pomogło?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mampagdampa Re: czerwona herbata pu-erh IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 07.01.05, 20:08
      Od samej herbaty raczej nie schudniesz, towarzyszyć jej piciu powinna
      odpowiednia dieta i dawka ruchu. Ja pije czerwoną herbatę juz od dłuzszego
      czasu, ale jak wspomniałam towarzyszą temu ćwiczenia i odpowiednie odżywianie,
      tak więc nie wiem w jakiej części i czy w ogóle sama herbata może spowodować
      utrate masy ciała. W każdym razie na pewno pić nie zaszkodzi. Podobno nalezy
      pić po - ehr ciepłą i po pół godzinie po posiłku, małymi łykami. Choć nie jest
      najlepsza w smaku - mozna się przyzwyczaić - tak więc na zdrowie i...na ładną
      sylwetkę. Pozdrawiam
      • Gość: kita Re: czerwona herbata pu-erh IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.01.05, 20:14
        w takim razie to tylko kolejny chwyt reklamowy. Ja ostatnio ćwiczę dosyć dużo,
        także chciałam to potraktować jako dodatek :) Co do smaku, to nie jest
        najgorzej, zwłaszcza, że przez ostatnie lata w ogóle nie słodziłam żadnej
        herbaty, a do ziemistego zapachu h. czerwonej można się przyzwyczaić :)
        Dziękuję i pozdrawiam!
    • Gość: Mampagdampa Re: czerwona herbata pu-erh IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 07.01.05, 20:26
      Ciesze się, że mogłam być pomocna :). Może ktoś jeszcze wypowie się i podzieli
      swym doświadczeniem. Życzę Ci owocnego gubienia tłuszczyku, bez względu na to
      czy bedziesz sie wspomagać herbatą pu-erh, czy też nie. Ja od jutra zaczynam
      gubic kilogramy ze zdwojona siłą i jeszcze większym zacięciem :). Pozdrawiam
      Cie cieplutko.
      • Gość: black Re: czerwona herbata pu-erh IP: *.autocom.pl 07.01.05, 23:55
        ze swojego doświadczenia mogę się wypowiedzieć tylko tyle, że od bardzo dawna
        codziennie piję czerowną herbatę i mimo zupełnego braku ruchu i bardzo
        nieregularnego odżywiania przesytałam tyć. jak na to, że mam problemy z przmianą
        materii, to dla mnie spory sukces. wcześniej, przy tym samym stylu życia, bez
        czerwonej herbaty, wolno, ale systematycznie, przybywało mi na wadze. od ok.
        roku udało mi się to zahamować. podobno, żeby wyrażnie schudnąć tylko dzięki
        czerwonej herbacie, trzeba ją pić przynajmniej kilka razy dziennie, a najlepiej
        jako jedyny napój, ale nigdy tego sama nie próbowałam.
        pozdrawiam
        ps. pu erh jest często dostępna w róznych wersjach smakowych (cytrynowa,
        brzoskwiniowa, earl grey) więc smak nie jest dużym problemem
        • Gość: jaga Re: czerwona herbata pu-erh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 04:02
          Wedlug mnie najlepsza w smaku jest z suszonymi truskawkami. Dostaniesz ja w
          dobrych sklepach herbacianych, jest na wage. 100g starcza na dlugo, bo parzy
          sie ja [podobnie jak herbate zielona],dwa razy. Z tego co czytalam podobno
          drugie zaparzenie jest nawet bardziej skuteczne. Acha, nie zalewa sie
          wrzatkiem,woda ma miec ok.92-95stopni. Smacznego i powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka