agula01 19.01.05, 21:59 czy ma ktos z was bokle dloni ,kolan co jakis czas,albo jak sie siedzi po turecku,to juz katasrofa!!odpiszcie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: bóle miesni,stawow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:49 Musisz isc do reumatologa.Byle by nie do ortopedy, do ktorego idzie sie ze zlamaniem a nie bolami takimi. Nie bagatelizuj takich objawow, bo to moze byc choroba reumatyczna. Ja mialam takie bole i juz po 2 latach choroby (RZS) mam I grupe inwalidzka. Powinnas zrobic badania krwi na stan zapalny(OB, CRP i takie tam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: bóle miesni,stawow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:02 Czy Twoje wyniki były złe bo ja mam dobre a bóle wszystkich stawów i mięśni mam nie do wytrzymania i niestety nikt mi nie może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: bóle miesni,stawow IP: 213.199.212.* 20.01.05, 20:48 wez skierowanie do neurologa moze to sprawy neurologiczne?Ja tez mialam takie bole i chodzilam latami i dopiero we wrzesniu ubieglego roku wspaniala neurolog dala na rezonans i wszystko to mialam od kregoslupa czeka mnie operacja ale narazie odmowilam . Musisz bardziej szczegolowo opisac inne objawy towarzyszace tym bolom.Tak jak Artur pisze przy boliorozie tez sa takie objawy.Moja siostra z tymi bolami plus goraczka non stop przeszla wszystkich specj. dopiero gdy dostala skierowanie na oddzial neurolog. z punkcji wyszla ta choroba ma drugi stopien . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: bóle miesni,stawow IP: 213.199.212.* 20.01.05, 20:48 wez skierowanie do neurologa moze to sprawy neurologiczne?Ja tez mialam takie bole i chodzilam latami i dopiero we wrzesniu ubieglego roku wspaniala neurolog dala na rezonans i wszystko to mialam od kregoslupa czeka mnie operacja ale narazie odmowilam . Musisz bardziej szczegolowo opisac inne objawy towarzyszace tym bolom.Tak jak Artur pisze przy boliorozie tez sa takie objawy.Moja siostra z tymi bolami plus goraczka non stop przeszla wszystkich specj. dopiero gdy dostala skierowanie na oddzial neurolog. z punkcji wyszla ta choroba ma drugi stopien . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: bóle miesni,stawow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:24 Mój mąż /40l/od dwóch lat choruje na łuszczycowe zapalenie stawów. Choć łuszczyca jest prawie niewidoczna, to choroba zaatakowała stawy.Były bóle mięśniowe, bóle stawów, raz jednego, drugiego i trzeciego. Dwa lata temu skończyła sie ulubiona koszykówka a zaczęło chodzenie po lekarzach. Rózne leki i brak poprawy. W sklepie zielarskim pani doradziła mi mieszankę ziołowom, którą systematycznie pije już od dwóch m-cy i czuje sie dobrze. Nie wiem czy pomogła mu na stawy czy na głowę ale odstawił silne leki i zaczyna mówic o koszykówce. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: do Madzi 21.01.05, 16:21 Czy możesz podać zestaw ziół,który pomógł mężowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do Jadwigi i aliny66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:22 Są to typowe torebki ziół "luzem" po 50g, firmy Kawon /w moim przypadku/ Korzeń arcydzęgla, kłącze pięciornika,korzeń lukrecji, korzeń łopianu, liść pokrzywy, ziele fiołka trójbarwnego, ziele skrzypu, ziele rdestu ptasiego, poziomka pospolita, liśc bobrka, ziele drapacza lekarskiego. Wszystkie torebki zostały dokładnie wymieszane i są stosowane /zaparzane/ po jednej łyżce na szklankę, 3 razy dziennie. Uprzedzam tylko, że kuracja ta wymaga wielkiej cierpliwości i systematyczności. Pierwsze symptomy poprawy pojawiły sie dopiero po ok.5,6 tygodniach. Są widoczne, szczególnie kiedy mąż schodzi po schodach normalnie a zdarzało się że, schodził tyłem. Może to żartobliwie brzmi ale tak było. Zyczę zdrowia i pozdrawiam. P.S. Zioła są strasznie gorzkie- próbowałam bo narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutkowski Re: do Jadwigi i aliny66 IP: *.impsat.com.co 24.01.05, 19:01 ta wedrowka boli od stawu do stawu swiadczy o silnym wplywie problemu w systemie nerwowym. Jednak twoja historia ejst bardzo budujaca. Sa jednakl ludzie ktorzy lecza sie sami!!!!!!!!!!!!!!! Najlepsze ze maz chce wrocic do koszykowki. Tu jednak goraco odradzam. Proponuje inny sport, mniej urazowogenny w ktorym rozwinie miesnie raczej niz spowoduje wiecej i dalszych uszkodzen. Nastepnym razem moze byc gorzej. Maz nie rozumie przyczyn tych boli: nabawil sie ich podczas uraz w grze w koszykowke. To trzeba zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortopeda Re: bóle miesni,stawow IP: *.devs.futuro.pl 23.01.05, 18:40 Choroba reumatyczna, a RZS to dwie różne choroby.Ja myslę,że przede wszystkim powinnaś pójść do dobrego internisty ew.reuamtologa,trzeba wykonac badania podstawowe krwii +badanie na czynniki RZS,może trzeba okreslić antygen HLA B27/w innych postaciach gośca jak ZZSK/,okreslić poziom ASO.Bole wszystkich mięśni i stawów raczej będzie jakims objawem schorzenia ugólnionego,ortopeda nie ma u nic do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: bóle miesni,stawow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:06 Jak miło że ortopedzi w XXI wieku wiedzą że istnieje cos takiego jak RZS. Aczkolwiek od 1986 roku duzo się nie zmieniło i nadal isnieja "ortopedzi"- idioci co nie zrobiwszy zadnych badan krwi, RTG, USG, i nie przeprowadziwszy nawet wywiadu wsadzaja spuchniete, czerwone, bolące kolano w gips... I jak się im nawet mowi ze w rodzinie jest RZS to oni swoje. Autentyczny przykład sprzed miesiąca. Sorry Panie ortopedo ze tak myslę ale mam prawo-w koncu mam przez takiego jednego I grupę bo leczył gipsem poczatek RZS(nie wiedzial ze to RZS bo nie raczyl zrobic zadnych badan i myslal ze 3 letnie dziecko nie moze miec tej choroby)... Odpowiedz Link Zgłoś
alina66 Re: bóle miesni,stawow 21.01.05, 10:01 czy możesz napisać, jaka to mieszanka, i czy tylko na łuszczycowe zapalenie stawów, czy ogólnie na zapalenie stawów ] Jest mi obojętne, czy na głowę, czy na stawy, byle pomagała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agula01 Re: bóle miesni,stawow 21.01.05, 15:13 czy takie "bole"moga świadczyc o biał;aczce?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: bóle miesni,stawow IP: *.compower.pl 23.01.05, 15:03 S[prawdz tarczycę!!!!!!!!!!!!!!! Miałam podobne chece, gdy wpadałam w niedoczynność tarczycy!!!!! czasami niektóre leki tez daja takie objawy-sprawdz-pozdrawiam,pa Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: bóle miesni,stawow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:12 Też bolą mnie stawy i własnie reumatolog dał mi skierowanie na badanie tarczycy. Mam niedoczynność, ale dopiero zaczynam leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA DO ALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:53 Co to znaczy, ze wpadałas w niedoczynność. To znaczy, ze z tego wychodziłas i wtedy przestawały Cię bolec stawy bo nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś