Dodaj do ulubionych

bóle miesni,stawow

19.01.05, 21:59
czy ma ktos z was bokle dloni ,kolan co jakis czas,albo jak sie siedzi po
turecku,to juz katasrofa!!odpiszcie??
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: bóle miesni,stawow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:49
      Musisz isc do reumatologa.Byle by nie do ortopedy, do ktorego idzie sie ze
      zlamaniem a nie bolami takimi. Nie bagatelizuj takich objawow, bo to moze byc
      choroba reumatyczna. Ja mialam takie bole i juz po 2 latach choroby (RZS) mam I
      grupe inwalidzka. Powinnas zrobic badania krwi na stan zapalny(OB, CRP i takie
      tam)
      • Gość: Ewa Re: bóle miesni,stawow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:02
        Czy Twoje wyniki były złe bo ja mam dobre a bóle wszystkich stawów i mięśni mam
        nie do wytrzymania i niestety nikt mi nie może pomóc.
        • Gość: magda Re: bóle miesni,stawow IP: 213.199.212.* 20.01.05, 20:48
          wez skierowanie do neurologa moze to sprawy neurologiczne?Ja tez mialam takie
          bole i chodzilam latami i dopiero we wrzesniu ubieglego roku wspaniala
          neurolog dala na rezonans i wszystko to mialam od kregoslupa czeka mnie
          operacja ale narazie odmowilam . Musisz bardziej szczegolowo opisac inne
          objawy towarzyszace tym bolom.Tak jak Artur pisze przy boliorozie tez sa takie
          objawy.Moja siostra z tymi bolami plus goraczka non stop przeszla wszystkich
          specj. dopiero gdy dostala skierowanie na oddzial neurolog. z punkcji wyszla
          ta choroba ma drugi stopien .
        • Gość: magda Re: bóle miesni,stawow IP: 213.199.212.* 20.01.05, 20:48
          wez skierowanie do neurologa moze to sprawy neurologiczne?Ja tez mialam takie
          bole i chodzilam latami i dopiero we wrzesniu ubieglego roku wspaniala
          neurolog dala na rezonans i wszystko to mialam od kregoslupa czeka mnie
          operacja ale narazie odmowilam . Musisz bardziej szczegolowo opisac inne
          objawy towarzyszace tym bolom.Tak jak Artur pisze przy boliorozie tez sa takie
          objawy.Moja siostra z tymi bolami plus goraczka non stop przeszla wszystkich
          specj. dopiero gdy dostala skierowanie na oddzial neurolog. z punkcji wyszla
          ta choroba ma drugi stopien .
          • Gość: madzia Re: bóle miesni,stawow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:24
            Mój mąż /40l/od dwóch lat choruje na łuszczycowe zapalenie stawów. Choć
            łuszczyca jest prawie niewidoczna, to choroba zaatakowała stawy.Były bóle
            mięśniowe, bóle stawów, raz jednego, drugiego i trzeciego. Dwa lata temu
            skończyła sie ulubiona koszykówka a zaczęło chodzenie po lekarzach. Rózne leki
            i brak poprawy. W sklepie zielarskim pani doradziła mi mieszankę ziołowom,
            którą systematycznie pije już od dwóch m-cy i czuje sie dobrze. Nie wiem czy
            pomogła mu na stawy czy na głowę ale odstawił silne leki i zaczyna mówic o
            koszykówce.
            • jadwiga_r Re: do Madzi 21.01.05, 16:21
              Czy możesz podać zestaw ziół,który pomógł mężowi?
              • Gość: madzia Re: do Jadwigi i aliny66 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:22
                Są to typowe torebki ziół "luzem" po 50g, firmy Kawon /w moim przypadku/
                Korzeń arcydzęgla, kłącze pięciornika,korzeń lukrecji, korzeń łopianu, liść
                pokrzywy, ziele fiołka trójbarwnego, ziele skrzypu, ziele rdestu ptasiego,
                poziomka pospolita, liśc bobrka, ziele drapacza lekarskiego.

Wszystkie torebki zostały dokładnie wymieszane i są stosowane /zaparzane/ po
                jednej łyżce na szklankę, 3 razy dziennie.
                Uprzedzam tylko, że kuracja ta wymaga wielkiej cierpliwości i systematyczności.
                Pierwsze symptomy poprawy pojawiły sie dopiero po ok.5,6 tygodniach. Są
                widoczne, szczególnie kiedy mąż schodzi po schodach normalnie a zdarzało się
                że, schodził tyłem. Może to żartobliwie brzmi ale tak było. Zyczę zdrowia i
                pozdrawiam.
                P.S. Zioła są strasznie gorzkie- próbowałam bo narzekał.
                • Gość: Rutkowski Re: do Jadwigi i aliny66 IP: *.impsat.com.co 24.01.05, 19:01
                  ta wedrowka boli od stawu do stawu swiadczy o silnym wplywie problemu w
                  systemie nerwowym.

Jednak twoja historia ejst bardzo budujaca. Sa jednakl ludzie ktorzy lecza sie
                  sami!!!!!!!!!!!!!!!

Najlepsze ze maz chce wrocic do koszykowki. Tu jednak goraco odradzam.
                  Proponuje inny sport, mniej urazowogenny w ktorym rozwinie miesnie raczej niz
                  spowoduje wiecej i dalszych uszkodzen. Nastepnym razem moze byc gorzej. Maz nie
                  rozumie przyczyn tych boli: nabawil sie ich podczas uraz w grze w koszykowke.
                  To trzeba zmienic.
      • Gość: ortopeda Re: bóle miesni,stawow IP: *.devs.futuro.pl 23.01.05, 18:40
        Choroba reumatyczna, a RZS to dwie różne choroby.Ja myslę,że przede wszystkim
        powinnaś pójść do dobrego internisty ew.reuamtologa,trzeba wykonac badania
        podstawowe krwii +badanie na czynniki RZS,może trzeba okreslić antygen HLA
        B27/w innych postaciach gośca jak ZZSK/,okreslić poziom ASO.Bole wszystkich
        mięśni i stawów raczej będzie jakims objawem schorzenia ugólnionego,ortopeda nie
        ma u nic do roboty.
        • Gość: a Re: bóle miesni,stawow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:06
          Jak miło że ortopedzi w XXI wieku wiedzą że istnieje cos takiego jak RZS.
          Aczkolwiek od 1986 roku duzo się nie zmieniło i nadal isnieja "ortopedzi"-
          idioci co nie zrobiwszy zadnych badan krwi, RTG, USG, i nie przeprowadziwszy
          nawet wywiadu wsadzaja spuchniete, czerwone, bolące kolano w gips... I jak się
          im nawet mowi ze w rodzinie jest RZS to oni swoje. Autentyczny przykład sprzed
          miesiąca.
          Sorry Panie ortopedo ze tak myslę ale mam prawo-w koncu mam przez takiego
          jednego I grupę bo leczył gipsem poczatek RZS(nie wiedzial ze to RZS bo nie
          raczyl zrobic zadnych badan i myslal ze 3 letnie dziecko nie moze miec tej
          choroby)...
    • alina66 Re: bóle miesni,stawow 21.01.05, 10:01
      czy możesz napisać, jaka to mieszanka, i czy tylko na łuszczycowe zapalenie
      stawów, czy ogólnie na zapalenie stawów
      ]
      Jest mi obojętne, czy na głowę, czy na stawy, byle pomagała :-)
    • agula01 Re: bóle miesni,stawow 21.01.05, 15:13
      czy takie "bole"moga świadczyc o biał;aczce??
    • Gość: Alicja Re: bóle miesni,stawow IP: *.compower.pl 23.01.05, 15:03
      S[prawdz tarczycę!!!!!!!!!!!!!!!
      Miałam podobne chece, gdy wpadałam w niedoczynność tarczycy!!!!!
      czasami niektóre leki tez daja takie objawy-sprawdz-pozdrawiam,pa
      Ala
      • Gość: KASIA Re: bóle miesni,stawow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:12
        Też bolą mnie stawy i własnie reumatolog dał mi skierowanie na badanie
        tarczycy. Mam niedoczynność, ale dopiero zaczynam leczenie.
      • Gość: KASIA DO ALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:53
        Co to znaczy, ze wpadałas w niedoczynność. To znaczy, ze z tego wychodziłas i
        wtedy przestawały Cię bolec stawy bo nie rozumiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka