Dodaj do ulubionych

żylaki odbytu

20.01.05, 17:06
Czy ktoś z as korzystał z zabiegu żylaków odbytu z onclinic w Warszawie.Ile
to kosztuje i czy jest naprawdę skuteczna metoda?
Obserwuj wątek
    • Gość: marzenka2005 Re: żylaki odbytu IP: *.net 20.01.05, 17:59
      ja korzystalam z zabiegu żylaków odbytu ale nie w Warszawie tylko w Rawiczu.
      Zabieg odbywał się metodą LONGO (za pomocą tzw. staplera hemoroidalnego) pobyt w
      szpitalu trwal 4 dni. Niestety nie jest to 100%-towo skuteczna metoda wbrew temu
      co o niej piszą, bo chyba nie ma takiej metody tak naprawdę, albo przynajmniej
      nie w moim przypadku ale muszę przyznać, że metoda ta jest najmniej bolesna i
      najmniej inwazyjna (gdyż nie wycina się guzków hemoroidalnych tylko mały odcinek
      powiększonej żyły, która sprawiaja tyle bólu i łączy się pozostałą jej zdrową
      część za pomoca staplera hemoroidalnego) , co prawda dostaje się znieczulenie w
      kregosłup(znieczulenie od pasa w dół)ale zabieg trwa tylko jakieś. 10 min.i nic
      nie boli, a po zabiegu nie ma takiego cieprienia jak przy innych metodach.Ja
      załapałam się rok temu na taki zabieg bezplatnie, bo refundował go jeszcze NFZ,
      a jak to wygląda dokładnie teraz to nie wiem, moze kosztować jakieś 1500zł, ale
      to zalezy od kliniki. W kazdym razie polecam klinikę w Rawiczu (na górze Polski)
      ponieważ są tam dobrzy i mili lekarze oraz pielęgniearki.pozdrawiam.
    • Gość: marzenka2005 Re: żylaki odbytu IP: *.net 20.01.05, 18:05
      acha - żylaki mam niestety nadal, powróciły jakieś pół roku po zabiegu ale są
      zdecydowanie mniej bolesne niż przedtem, przedtem poprostu przeżywałam straszne
      cierpienie, dlatego nie żałuję, ze poddałam się temu zabiegowi. Moge powiedzieć
      , że jest ok.
      • Gość: Artur Re: żylaki odbytu IP: *.toya.net.pl 20.01.05, 18:48
        tę jestem zainteresowany, powiedzcie więcej jak wygląda przebieg zabiegu,
        prawdę mówiąc nie chciałbym zostawać w szpitalu dlatego tez biorę pod uwagę on-
        clinić. jeszcze jedno, mówicie że cierpieliście. mnie też troche boli ale można
        z tym bólem żyć. Natomiast gorsza sprawa jest związana z utrzymaniem higieny,
        brudzeniem bielizny itd. Mam 34 lata i nie widzi mi sie chodzenie z pampersem,
        więc ja też bardzo proszę o opinie o zabiegach, dolegliwościach po i o wiadomym
        Wam ryzyku
        A w ogóle to do du.y z tą dolegliwością:(
        • iga1304 Re: żylaki odbytu 21.01.05, 14:59
          Gość portalu: Artur napisał(a):

> tę jestem zainteresowany, powiedzcie więcej jak wygląda przebieg zabiegu,
          > prawdę mówiąc nie chciałbym zostawać w szpitalu dlatego tez biorę pod uwagę
          on-
          > clinić. jeszcze jedno, mówicie że cierpieliście. mnie też troche boli ale
          można
          >informowałam się w Onclinic w Warszawie więc zgłoszenie telefoniczne,na
          pierwszą wizytę czeka się ok.tygodnia.Pierwsza wizyta wraz z badaniami(jeśli
          lekarz uzna za konieczne np.rektoskopię)kosztuje 150 zł.Najgorsze jest to że
          robią etapami co miesiąc jeden guzek.Usunięcie jednego guzka kosztuje 380
          zł.Szkoda że nie robią tam od razu wszystkich guzków bo praktycznie to wszystko
          trwa parę miesięcy.Pozdrawiam!
          > z tym bólem żyć. Natomiast gorsza sprawa jest związana z utrzymaniem higieny,
          > brudzeniem bielizny itd. Mam 34 lata i nie widzi mi sie chodzenie z
          pampersem,
          > więc ja też bardzo proszę o opinie o zabiegach, dolegliwościach po i o
          wiadomym
          >
          > Wam ryzyku
          > A w ogóle to do du.y z tą dolegliwością:(
          • iga1304 Re: żylaki odbytu 26.01.05, 15:23
            iga1304 napisała:

> Gość portalu: Artur napisał(a):
            >
            > > tę jestem zainteresowany, powiedzcie więcej jak wygląda przebieg zabiegu,
            >
            > > prawdę mówiąc nie chciałbym zostawać w szpitalu dlatego tez biorę pod uwa
            > gę
            > on-
            > > clinić. jeszcze jedno, mówicie że cierpieliście. mnie też troche boli ale
            >
            > można
            > >informowałam się w Onclinic w Warszawie więc zgłoszenie telefoniczne,na
            > pierwszą wizytę czeka się ok.tygodnia.Pierwsza wizyta wraz z badaniami(jeśli
            > lekarz uzna za konieczne np.rektoskopię)kosztuje 150 zł.Najgorsze jest to że
            > robią etapami co miesiąc jeden guzek.Usunięcie jednego guzka kosztuje 380
            > zł.Szkoda że nie robią tam od razu wszystkich guzków bo praktycznie to
            wszystko
            >
            > trwa parę miesięcy.Pozdrawiam!
            > > z tym bólem żyć. Natomiast gorsza sprawa jest związana z utrzymaniem higi
            > eny,
            > > brudzeniem bielizny itd. Mam 34 lata i nie widzi mi sie chodzenie z
            > pampersem,
            > > więc ja też bardzo proszę o opinie o zabiegach, dolegliwościach po i o
            > wiadomym
            > >
            > > Wam ryzyku
            > > A w ogóle to do du.y z tą dolegliwością:(
            > dodadoda1 poczytaj o onclinic notkę z dnia 21.01.05 godz.14.29.Tam podałam
            informację uzyskaną właśnie w onclinic w Warszawie.Pozdrówka!
        • iga1304 Re: żylaki odbytu 21.01.05, 15:07
          Gość portalu: Artur napisał(a):

> tę jestem zainteresowany, powiedzcie więcej jak wygląda przebieg zabiegu,
          > prawdę mówiąc nie chciałbym zostawać w szpitalu dlatego tez biorę pod uwagę
          on-
          > clinić. jeszcze jedno, mówicie że cierpieliście. mnie też troche boli ale
          można
          >
          > z tym bólem żyć. Natomiast gorsza sprawa jest związana z utrzymaniem higieny,
          > brudzeniem bielizny itd. Mam 34 lata i nie widzi mi sie chodzenie z
          pampersem,
          > więc ja też bardzo proszę o opinie o zabiegach, dolegliwościach po i o
          wiadomym
          >
          > Wam ryzyku
          > A w ogóle to do du.y z tą dolegliwością:(
          W tej chwili chodzi mi o pozbycie się żylaków u kogoś bardzo mi bliskiego.A
          napiszę Wam o swoim doświadczeniu.Parę lat temu zdecydowałam się na operację
          chirurgiczną żylaków odbytu i wcale nie żałuję mimo,że ból był okropny po
          operacji-wiadomo dlaczego.A poszłam na tę operację bo się wystraszyłam.Nie wiem
          czy wiecie,że gdy już krwawią to określają stan na IV stopień a V stopień już
          jest rakowy.Więc naprawdę nie warto czekać.Co prawda jest to chyba jedna z
          najbardziej bolesnych operacji(właściwie stan po operacji)ale da się
          przeżyć.Trzeba tylko dopilnować aby rurka nie wypadła przez 2 dni i aby się za
          bardzo odbyt nie zarósł a potm to już jest dobrze.Pozdrawiam!
          • Gość: Julian Re: żylaki odbytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 17:50
            Zawsze chce mi się śmiać kiedy biorę gazetę poranną i czytam ogłoszenia o
            bezbolesnym leczeniu hemoroidów. Również wypowiedzi wybitnych fachowców
            stwierdzające przyczyny ich powstawania takie jak stres czy siedzący tryb
            życia też mnie bawią.
            W życiu miąłem dużo szczęści ponieważ kiedy pierwszy raz pojawiły mi się
            żylaki na końcu odbytu mogłem je kontrolować. Przy każdym myciu wkładałem w
            odbyt namydlony palec aby badać ich twardość i wielkość. Dla mnie już wtedy
            było oczywiste, że przyczyną ich powstawania jest żywność. Stosunkowo szybko
            udało mi się ustalić jakie pokarmy je powodują. Obserwowałem kilkakrotnie jak
            rosną stając się bardzo twarde i powodując paskudny ból. Wiele razy moczyłem je
            w zimnej wodzie lub traktowałem naparem z kory dębu lub smarowałem tłustą
            maścią co przynosiło trochę ulgi. Później obserwowałem jak spada w nich
            ciśnienie i powstawał taki luźny płat skóry w środku którego znajdował się taki
            twardy cienki rdzeń. Wydawało mi się że ten płat już zawsze będzie wisiał mi w
            tym wstydliwym miejscu. A jednak wszystko znikało. I tak nie uwierzycie więc
            pozdrawiam i
            życzę zdrowia.
            • Gość: ... Re: żylaki odbytu IP: 80.51.226.* 22.01.05, 20:22
              www.centrumflebologii.pl/pods.php?ID=centrum&POD=inne&z=1
              polecam tę stronkę
              • Gość: Artur Re: IP: *.toya.net.pl 25.01.05, 10:13
                podbijmy ten temat, może ktoś doda cos ciekawego
    • dodadoda1 Re: żylaki odbytu 25.01.05, 15:10
      cześć, chciałabym was sie zapytać, czy zylaki odbytu a hemoroidy, o kyórych
      pisze KTOŚ troche nizej to to samo - myslę że tak ale moge sie mylis. Poza tym,
      ja tez chciałabym usunąć jeden z tych zylaków odbytu metoda w ONCLINIK ale
      słyszałąm / moze ktoś ma niestety takie dolegliwosci /, ze po wycięciu to
      nieraz nie trzyma sie stolca. I tylko to mnie wstrzymuje przed wycieciem.
      Podobno złe wycięcie może tym grozić, bo błona sluzowa nie ma juz takiego
      ukrwenie .
      Moze coś wiecie na ten temat. Prosze o rady. pozdrawiam wszystkich cierpiacych
      na tę nieszczęśną dolegliwość.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka