Gość: zori IP: *.chello.pl 22.01.05, 13:44 Witam! Ostatnio mam straszny problem z oczami- soczewki przyklejają się do oka i bardzo ciężko je zdjąć- nie pomaga nawet wlewanie płynu bezposrednio pod powieke. Macie jakies rady? Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gośka Re: suche oczy IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:47 Na jakiś czas zrezygnuj z kontaktów [wiem to b.trudne ale niestety konieczne jesli nie chcesz zrobić sobie krzywdy]i zacznij używać najlepiej bez konsrwantów dobrej jakości kropli np Vismed tears naturalle free w minimsach -- to droższe wyjście ale maleje ryzyko uczulenia na konserwanty i unikiniesz innych problemów.Jesli mimo wszystko pragniesz nosić kontakty to wymienione przeze mnie preparaty można używać na kontakty.Sposb postępowania jest taki :musisz dużo pić--być może przebywasz w klimatyzowanych ,zakurzonych ,zadymionych pomieszczeniach przez co gorzej zwilża sie gałka oczna ,byłam /jesteś na lekach wzmagających suchość np tabletki antykoncepcyjne,beta blokery [na sercowe ,na ciśnienie wysokie],nie pij dużo kawy jesli to robisz ani nie pal,kup sobie jesli w domu masz ciepło nawilżacz powietrza ,lub przykręć kaloryfery]Ogranicz pracę przy kompie--czesto komputerowcy cierpią na łagodny zespół suchego oka --przed kompem mało się mruga a więc następuje małe nawilżenie oka--za rzadko mrugamy,lub jesli musisz często korzystać z kompa mrugaj odwracaj wzrok raz na jakiś czas ,spuszczaj głowę w dół,odchodź od komputera. W końcu warto jesli nie przejdzie wybrac sie do okulisty choćby po to jak się orientujesz zapewne aby spr rogówki i to czy wszystko jest ok.Nosząc kontakty trzeba dbac o rogówki czasem wystepują problemy[b.rzadko na szczęście] i może lekarz na noc jesli będziesz nadal chciała/mogła nosić kontakty przepisze cornele gel--to preparat na rogówkę nie tylko ją odbydowywuje ale nawilża itd .Jesli nie zrezygnujesz z kontaktów cornele gel [on jest na receptę] możesz stosować przed pójściem spać.Krople wymienione przez mnie zwłaszcza vismed sa naprawdę dobrej jakości i polecam Ci je .Mam nadzieję że moje rady sie przydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: suche oczy IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:49 Także krople to VISMED, TEARS NATURALLE FREE ,lub Tańsze też mozna używać na kontakty Tears Naturalle II .To tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zori Re: suche oczy IP: *.chello.pl 23.01.05, 11:32 Dzięki bardzo! Domyślałam sie skąd wzięły się problemy, ale zdziwiło mnie, bo nigdy wcześniej to sie nie zdarzało :( Kaloryfery podkręcone, jutro zaopatrzę się w nawilżacz, no i wybiore sie mimo wszystko do okulisty. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
senior48 Re: suche oczy 23.01.05, 12:20 Pani jest wspaniałym lekarzem.Te krople co pani poleca to przepisal mi profesor.Zespoł suchego oka mam od lat ale dolegliwosci mam okresowe jesien-zima.To co pani poleca jest szczere i prawdziwe.Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-pacjent Re: suche oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:40 Te krople Vismed są takie dobre na zespół suchego oka ? Ile kosztują ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: suche oczy IP: *.chello.pl 23.01.05, 14:02 Dziękuję Panu ale ja nie jestem lekarzem!!!Rady sa szczere bo sama cierpię na b.powazny zespół suchego oka w wyniku uszkodzenia oka w czasie leczenia preparatem Roaccutan[uszkodzenie nabłonków narządu wzroku]wogóle cały mój organizm przestał produkować nawilżenie i niestety oczy też.A mam na temat suchego oka dużą wiedzę bo ja cierpię na to ponad rok a mam obecnie 23 lata .zukam dla siebie pomocy i jak mogę pomagam innym.Życzę Panu dużo zdrowia, i proszę nigdy nie robić okładów z herbaty i świetlika [świetlik ewentualnie do przemywania]bo to wysusza oczy a nie jak powszechnie się sądzi pomaga.I jeszcze jedno dużo kwasów omega 3 i 6 może być też tran.To "natłuści" organizm. Do osoby poniżej maila seniora Vismed jest bez recepty cena około 60 zł sa naprawdę dobre producent TRB chemedica Odpowiedz Link Zgłoś
mszub3 Re: suche oczy 23.01.05, 17:28 Ojejku 60 zł - to strasznie drogo, co to za krople !!? Ja również cierpie na zespół suchego oka, jestem również po operacji obu oczu ale lekarz nie przepisał mi takich drogaśnych kropli. Ja zakraplam Lacrimal - sztuczne łzy ( 2 buteleczki po5ml- 8 zł ) i to mi pomaga. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: suche oczy IP: *.chello.pl 23.01.05, 17:33 LACRIMAL jest słaby i to zależy na jak ciężką postac suchego oka cierpisz .Pozatym lacrimal wcześniej czy później[kwestia indywidualna]uczula i podraznia .Vismed po prostu jest najbardziej przyjazny oku ,żeby zachodziła regeneracja oczu tez musi być środowisko które temu sprzyja.Akurat w przypadku Vismedu wart jest swej ceny choć mnie z tytułu takiego uszkodzenia nawet on nie pomaga.Testowałam już 10 różnych maści i kropli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: suche oczy IP: *.chello.pl 23.01.05, 14:07 Ja tu często wpadam na forum radze w sprawie tarczcy --pod autor:JAGA Te kwasy to dobrze spożywac jako omega 6 lub witaminę F sobie kupić i brać przez pół roku np LINOMAG --kapsułki lub olej z rekina [też pół roku]ECOMER I BIOMARINE570[sa najlepsze] .Seniorzepewno masz tak zwany płaczacy zespół suchego oka --lecą Ci same łzy w zimie???Ja rozwazam czy nie zrobić sobie zatkania koreczkami SMART PLUG kanalików łzowych bo ja niestety masz wysuszone przez wyżej wymieniony Roaccutan śluzówki i niestety mój zespół uniemozliwa mi normalne funkcjonowanie ---taki ból oraz pracę na kompie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: suche oczy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.02.05, 09:54 Zmień soczewki na bardziej uwodnione i bardziej przepuszczalne dla tlenu. Nie wiem jakich używasz, ale najlepsze sa O2OPTIX, ACUVUE Advance i OPTIMA FW. Najtańsze soczewki kupisz na stronie www.twojesoczewki.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: suche oczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 00:55 A puchna Wam powieki od tego cholerstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: suche oczy IP: *.crowley.pl 07.05.05, 00:05 zmien soczewki, to dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
izabella_123 [...] 17.02.17, 13:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia_63 Re: suche oczy 17.02.17, 14:17 Jak ci pomaga ogórek na powieki to zapewniam cię, że nie masz zespołu suchego oka. Odpowiedz Link Zgłoś