Dodaj do ulubionych

suche oczy

IP: *.chello.pl 22.01.05, 13:44
Witam!
Ostatnio mam straszny problem z oczami-
soczewki przyklejają się do oka i bardzo ciężko je zdjąć- nie pomaga nawet
wlewanie płynu bezposrednio pod powieke.

Macie jakies rady?
Dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • Gość: Gośka Re: suche oczy IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:47
      Na jakiś czas zrezygnuj z kontaktów [wiem to b.trudne ale niestety konieczne
      jesli nie chcesz zrobić sobie krzywdy]i zacznij używać najlepiej bez
      konsrwantów dobrej jakości kropli np Vismed tears naturalle free w minimsach --
      to droższe wyjście ale maleje ryzyko uczulenia na konserwanty i unikiniesz
      innych problemów.Jesli mimo wszystko pragniesz nosić kontakty to wymienione
      przeze mnie preparaty można używać na kontakty.Sposb postępowania jest
      taki :musisz dużo pić--być może przebywasz w
      klimatyzowanych ,zakurzonych ,zadymionych pomieszczeniach przez co gorzej
      zwilża sie gałka oczna ,byłam /jesteś na lekach wzmagających suchość np
      tabletki antykoncepcyjne,beta blokery [na sercowe ,na ciśnienie wysokie],nie
      pij dużo kawy jesli to robisz ani nie pal,kup sobie jesli w domu masz ciepło
      nawilżacz powietrza ,lub przykręć kaloryfery]Ogranicz pracę przy kompie--czesto
      komputerowcy cierpią na łagodny zespół suchego oka --przed kompem mało się
      mruga a więc następuje małe nawilżenie oka--za rzadko mrugamy,lub jesli musisz
      często korzystać z kompa mrugaj odwracaj wzrok raz na jakiś czas ,spuszczaj
      głowę w dół,odchodź od komputera.
      W końcu warto jesli nie przejdzie wybrac sie do okulisty choćby po to jak się
      orientujesz zapewne aby spr rogówki i to czy wszystko jest ok.Nosząc kontakty
      trzeba dbac o rogówki czasem wystepują problemy[b.rzadko na szczęście] i może
      lekarz na noc jesli będziesz nadal chciała/mogła nosić kontakty przepisze
      cornele gel--to preparat na rogówkę nie tylko ją odbydowywuje ale nawilża
      itd .Jesli nie zrezygnujesz z kontaktów cornele gel [on jest na receptę] możesz
      stosować przed pójściem spać.Krople wymienione przez mnie zwłaszcza vismed sa
      naprawdę dobrej jakości i polecam Ci je .Mam nadzieję że moje rady sie
      przydadzą.
      • Gość: Gośka Re: suche oczy IP: *.chello.pl 22.01.05, 16:49
        Także krople to VISMED,
        TEARS NATURALLE FREE ,lub Tańsze też mozna używać na kontakty Tears Naturalle
        II .To tyle
        • Gość: zori Re: suche oczy IP: *.chello.pl 23.01.05, 11:32
          Dzięki bardzo!
          Domyślałam sie skąd wzięły się problemy, ale zdziwiło mnie, bo nigdy wcześniej
          to sie nie zdarzało :(
          Kaloryfery podkręcone, jutro zaopatrzę się w nawilżacz, no i wybiore sie mimo
          wszystko do okulisty.

Pozdrawiam!
        • senior48 Re: suche oczy 23.01.05, 12:20
          Pani jest wspaniałym lekarzem.Te krople co pani poleca to przepisal mi
          profesor.Zespoł suchego oka mam od lat ale dolegliwosci mam okresowe
          jesien-zima.To co pani poleca jest szczere i prawdziwe.Gratuluje
          • Gość: ex-pacjent Re: suche oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:40
            Te krople Vismed są takie dobre na zespół suchego oka ? Ile kosztują ?
          • Gość: Gośka Re: suche oczy IP: *.chello.pl 23.01.05, 14:02
            Dziękuję Panu ale ja nie jestem lekarzem!!!Rady sa szczere bo sama cierpię na
            b.powazny zespół suchego oka w wyniku uszkodzenia oka w czasie leczenia
            preparatem Roaccutan[uszkodzenie nabłonków narządu wzroku]wogóle cały mój
            organizm przestał produkować nawilżenie i niestety oczy też.A mam na temat
            suchego oka dużą wiedzę bo ja cierpię na to ponad rok a mam obecnie 23
            lata .zukam dla siebie pomocy i jak mogę pomagam innym.Życzę Panu dużo zdrowia,
            i proszę nigdy nie robić okładów z herbaty i świetlika [świetlik ewentualnie do
            przemywania]bo to wysusza oczy a nie jak powszechnie się sądzi pomaga.I jeszcze
            jedno dużo kwasów omega 3 i 6 może być też tran.To "natłuści" organizm.
            Do osoby poniżej maila seniora Vismed jest bez recepty cena około 60 zł sa
            naprawdę dobre producent TRB chemedica
            • mszub3 Re: suche oczy 23.01.05, 17:28
              Ojejku 60 zł - to strasznie drogo, co to za krople !!? Ja również cierpie na
              zespół suchego oka, jestem również po operacji obu oczu ale lekarz nie
              przepisał mi takich drogaśnych kropli. Ja zakraplam Lacrimal - sztuczne łzy ( 2
              buteleczki po5ml- 8 zł ) i to mi pomaga.
              Pozdrawiam !
              • Gość: Goska Re: suche oczy IP: *.chello.pl 23.01.05, 17:33
                LACRIMAL jest słaby i to zależy na jak ciężką postac suchego oka
                cierpisz .Pozatym lacrimal wcześniej czy później[kwestia indywidualna]uczula i
                podraznia .Vismed po prostu jest najbardziej przyjazny oku ,żeby zachodziła
                regeneracja oczu tez musi być środowisko które temu sprzyja.Akurat w przypadku
                Vismedu wart jest swej ceny choć mnie z tytułu takiego uszkodzenia nawet on nie
                pomaga.Testowałam już 10 różnych maści i kropli.
          • Gość: Goska Re: suche oczy IP: *.chello.pl 23.01.05, 14:07
            Ja tu często wpadam na forum radze w sprawie tarczcy --pod autor:JAGA
            Te kwasy to dobrze spożywac jako omega 6 lub witaminę F sobie kupić i brać
            przez pół roku np LINOMAG --kapsułki lub olej z rekina [też pół roku]ECOMER I
            BIOMARINE570[sa najlepsze] .Seniorzepewno masz tak zwany płaczacy zespół
            suchego oka --lecą Ci same łzy w zimie???Ja rozwazam czy nie zrobić sobie
            zatkania koreczkami SMART PLUG kanalików łzowych bo ja niestety masz wysuszone
            przez wyżej wymieniony Roaccutan śluzówki i niestety mój zespół uniemozliwa mi
            normalne funkcjonowanie ---taki ból oraz pracę na kompie,pozdrawiam
    • Gość: Pablo Re: suche oczy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.02.05, 09:54
      Zmień soczewki na bardziej uwodnione i bardziej przepuszczalne dla tlenu. Nie wiem jakich używasz, ale najlepsze sa O2OPTIX, ACUVUE Advance i OPTIMA FW.

Najtańsze soczewki kupisz na stronie www.twojesoczewki.com
      • Gość: mietek Re: suche oczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 00:55
        A puchna Wam powieki od tego cholerstwa?
        • Gość: ola Re: suche oczy IP: *.crowley.pl 07.05.05, 00:05
          zmien soczewki, to dobra rada
    • izabella_123 [...] 17.02.17, 13:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • margolcia_63 Re: suche oczy 17.02.17, 14:17
        Jak ci pomaga ogórek na powieki to zapewniam cię, że nie masz zespołu suchego oka.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka