Dodaj do ulubionych

wątroba - boli

IP: *.gwardii.osi.pl 24.01.05, 22:28
Od jakiegoś czasu wyczuwałam cos po prawej stronie na pod zebrami, zobilem
rozne badania i np na watrobe to asp,alat, ggt, chlesterol wszystko w normie
oprucz bilirubiny raz 1,7 norma do 1.2 i potem spadlo mi do 1.4.(gastrolog
powiedial ze to choroba gilberta). Po okolo miesiaca zaczynie niekiedy
leciutko boleć jakby wątroba a moze to woreczek zółciowy pewniwe przydało by
sie ukg jamy brzusznej.
Obserwuj wątek
    • w_i_o_s_n_a Re: wątroba - boli 27.01.05, 16:07
      zbadaj sobie czy przypatkiem nie masz lambriozy,badanie to robi sie z kału
      • Gość: juzko Re: wątroba - boli IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 27.01.05, 17:06
        To moze byc sprawa tzw czynnosciowa przy ktorej wyniki sa prawidlowe.Dieta
        • Gość: DOROTA Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:29
          Co to znaczy sprawa czynnościowa?
          • Gość: DOROTA Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:05
            podciągam
            • Gość: Iga Re: wątroba - boli IP: *.i / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:28
              Wątroba sama w sobie nie boli, bo nie jest unerwiona. Przykre dolegliwości jak
              kłucie w boku, rozpieranie, ból z prawej strony brzucha pod zebrami bierze sie z
              tego, że wątroba otoczona jest czymś w rodzaju torebki, która boli przy
              rozciąganiu - gdy watroba się powiększa.Podraznienia, stany zapalne moga
              przebiegac bez bólu i trwac latami. Dlatego nie lekceważ zadnych objawów.
              Polecam USG jamy brzusznej, oraz rutynowe badanie krwi z uwzglednieniem enzymów
              wątrobowych.
              • Gość: Christal Re: wątroba - boli IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.05, 16:39
                ja mam to samo,
                badania wszystkie negativne,
                CT-abdomen dobre
                krew nie, bo cholesterin za wysoka
                ale gale nie ma kamieni
                ale boli mnie w tym prawym boku zawsze w nocy
                i moje lekarze mi nic nie pomogli ( wielkie fachowcy i co mam dalej?)
              • Gość: dOROTA Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 18:26
                No tak ale jesli badania wątroby z krwi ok i usg ok, a dolegliwości są.- to co
                to moze być?
          • Gość: juzek Re: Dorota IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 29.01.05, 10:58
            Czynnosciowa tzn ze okresowo watroba zle pracuje i w danej chwili pani nie jest
            w stanie zbadać np.usg Pojakims czasie nawet po kilkunastu minutach ona znow
            pracuje normalnie.To co pisze to jest opimia lekarza a nie moja.
    • Gość: Agi Re: wątroba - boli IP: *.internet.radom.pl 28.01.05, 17:14
      Ja natomiast mam takie objawy z lewej strony.Może ktoś wie co to za
      przypadłośc.Myślałem że to wątroba ale dotarło do mnie dopiero teraz
      że to z innej strony.
      • Gość: zz Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:34
        z lewej strony pod żebrami to trzustka.Dietka taka jak przy wątrobie.
        • Gość: Agi Re: wątroba - boli IP: *.internet.radom.pl 28.01.05, 18:08
          Dzięki!
          • Gość: ZOSIA Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 18:41
            Mnie też ciągle boli w prawym boku. Bardzo się boję, czy to zawsze oznacza
            poważne zagrozenie zdrowia i koniecznośc przeszczepu?
            • Gość: MEGI Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 19:41
              Czy tego typu bóle zawsze oznaczają wirusowe zapalenie wątroby, czy moze byc
              jakaś mniej poważna przyczyna. Prosze o wypowiedzi.
              • Gość: zz Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:14
                co Wy tutaj wypisujecie o przeszczepach, wątroba to łatwo regenerujący się
                organ a recepta jest jedna dieta.Owszem zdarzają się i poważne schorzenia jak
                wirusowe zapalenia.ja w wieku 15 lat miałem żółtaczkę,póżniej usuniętyworeczek
                żółciowy w sumie ciąglę uważam co jem.
                • Gość: ania Re: wątroba - boli IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:31
                  a moglbys napisac jaka dokladnie dieta przy dolegliwosciach watroby? od trzech
                  miesiecy mnie mdli i kluje. to moze byc od tego, ze dosyc tlusto jadam i duzo
                  smazonego?
                  • Gość: Christal Re: wątroba - boli IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.05, 10:48
                    takie potrawy psuja zdrowie i wotrobe
                    ale alkohol to jeszsze gorsze
                    • karol63 Re: wątroba - boli 29.01.05, 15:55
                      Aniu od takiego jedzenia jak zjadasz byłbym już przekręcony.pozdrówko
                      • Gość: MEGI Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:02
                        Ponawiam czy bóle wątroby to zawsze zapalenie wątroby, a jesli tak to czy to
                        uleczalne. zaznaczam, ze wyniki badan mam dobre, a bole nadal trwają.
                        • Gość: Basia24 Re: wątroba - boli IP: *.gwardii.osi.pl 30.01.05, 02:19
                          Ja mam tak samo wyniki dobre, asp,alat,ggt,i cholesterol tylko bilirubina
                          podwyzszona a czuje cos po prawej stronie niekiedy leciutko pobolewa na pere
                          sekund ,niekiedy poprostu czuje cos po prawej stronie i do tego mam czeste gazy.
                          • Gość: zz Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 07:29
                            mam podobie jak u Basi wyniki dobre
                        • Gość: minia Re: wątroba - boli IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.05, 14:51
                          tak mnie boli w nocy tam,
                          i co dalej
                          mam zmartwienie
                          • Gość: MEGi Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:41
                            Widzę, ze nie jestem sama. Moze ktos nam cos doradzi?
                            • Gość: MEGI Re: wątroba - boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:40
                              Moze ktos umie pomoc?, brak diagnozy budzi lęk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka