hania341 28.01.05, 22:31 Lekarz stwierdził u mnie wysuszoną śluzówkę gardła jak mam nawilżać ? On polecił mi siemię lniane, a może jest coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: śluzówka gardła IP: 194.63.132.* 28.01.05, 23:04 Mam ten sam problem. Laryngolog rowniez polecil mi siemie lniane-rzeczywiscie spelnia swoje zadanie i przynosi ulge.Do tego stosuje sie kuracje witaminowa,aby te sluzowke stopniowo odbudowywac-i tak stopniowo laryngolog zalecal mi branie roznych witamin-a,b6,pp,itd(ale nie wszystkie na raz,tylko np.jeden miesiac jedna,jeden inna).Biorac witamine A - nie polykac,ale rozgryzac.Do tego szereg wyrzeczen-nie jesc pikantnych ani mocno przyprawionych dan,unikac cytryny,miodu i czekolady-wysuszaja;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: śluzówka gardła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:34 Siemie jest rewelacyjne, teraz aptekach jest zmielone i odtluszczone, mozesz pic z sokiem, wtedy smakuje jak kisiel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zruc Re: śluzówka gardła IP: *.cable.wsm.wielun.pl 29.01.05, 12:42 Chyba się Olga pomyliłaś ztym kisielem,wartość siemienia ma być pełna ma gardło smarować Odpowiedz Link Zgłoś
karol63 Re: śluzówka gardła 29.01.05, 15:51 to siemię zmielone odtłuszczone pijecie z ziarniami lub bez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaJ Re: śluzówka gardła IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 19:24 A gdzie pracujesz a może masz alergie np; na sztuczną szczęke i to moze powodować uczucie wysuszania. Odpowiedz Link Zgłoś