IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 02:51
czy mam choer zatoki? od dziecka zawsze cos mi splywalo z zatok do gardla i
albo to polekam albo wypluwam, co to moze byc?? czasem mam zatkany no sa
czasem nie, nei wiem od czego to zalezy, i czy jak s ema zapchany nos to czy
cisnienei moze podskoczyc i miec uczucie duszenia sie??? z wymazy z gardla
wyszlo mi stephelucocus auerealius czy jakos tak , czy to dobry wynik?
Obserwuj wątek
    • Gość: rasta Re: ZATOKI IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 03.02.05, 01:21
      podstawowy objaw chorych zatok to straszny bol glowy w okolicach skroni - czesto
      pulsujacy, nasila sie przy pochylaniu glowy( gest klaniania sie) poza tym
      zapchany nos - moze byc tylko jedna dziurka, nie zawsze towarzyszy katar, poza
      tym moga sie odrywac kawalki ropy w formie ciala stalego, coz a to duszenie to
      pewnie na tle nerwowym ps W KAZDYM WYPADU WIARYGODNYM ZRODLEM TEGO TYPU PORAD
      JEST TYLKO I WYLACZNIE LEKARZ
      • Gość: Kasia Re: ZATOKI IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.02.05, 18:42
        Wbrew temu co już tu zostało napisane muszę stwierdzić, że chore zatoki nie
        zawsze dają o sobie znak bólem, czasem mamy do czynienia z przewlekłą ich
        chorobą i trudno jest jednoznacznie stwierdzić czy to zatoki czy nie. Polecam
        wizytę u laryngologa, który być może skieruje na prześwietlenie zatok, a może i
        tomografię komputerową, która daje jasny obraz. Co do gronkowca to według moich
        informacji część naszego społeczeństwa jest nosicielem tej bakterii i leczenie
        niekoniecznie skutkuje mimo kuracji antybiotykowej... trzeba z tym żyć, choć być
        może w Twoim przypadku można to wygnać antybiotykami.
        Pozdrowienia
      • Gość: Dorota Re: ZATOKI nie bola na skroniach moja droga IP: 5.5R* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 04.02.05, 00:33
        Zatoki nie bola w okolicach skroni lecz z dwoch stron od nasady nosa oraz w
        czesci czolowej nad nosem. Absolutnie nie jest to bol pulsujacy lecz staly,
        mocny, ma sie czasami wrazenie ze bola zeby.
        • Gość: rasta Re: ZATOKI nie bola na skroniach moja droga IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.02.05, 02:26
          przepraszam jezeli kogos wprowadzilem w blad opisalem swoje objawy PODKRESLALEM
          ZE POLECAM WIZYTE U LEKARZA I TYLKO ONA/ON JEST WLADNY WYDAC OPINIE
    • Gość: Anouk Re: ZATOKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:27
      stephelucocus auerealius to gronkowiec zlocisty. To nie jest dobry wynik. To
      jest bakteria ktora sie czesto leczy antybiotykiem szczegolnie gdy towarzyszy
      jej bol gardla itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka