Dodaj do ulubionych

staw kolanowy

04.04.12, 15:20
Witam,
Lekarz zrobił mi badania RTG kolan i okazało się, że mam zaostrzenie guzków wyniosłości międzykłykciowej i brzegów nasady piszczeli. Czy można to leczyć, jeżeli tak to jak? I, przede wszystkim, co robić, by to się nie pogłębiało?

Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdawiam.
Obserwuj wątek
    • tigerness Re: staw kolanowy 06.04.12, 14:48
      Witaj,
      Zaostrzenie guzków wyniosłości międzykłykciowej i brzegów nasady piszczeli są wczesnymi objawami zmian zwyrodnieniowo-wytwórczych stawu kolanowego.
      • justynka9333433 Re: staw kolanowy 11.04.12, 15:05
        Dzięki za odpowiedź, ale wiem to. Wiesz może jak się to leczy?
      • anastazzjaa Re: staw kolanowy 24.06.12, 08:16
        A ja polecam sprawdzony przeze mnie i moją mamę suplement na stawy Stavin, zawiera substancje mające korzystny wpływ na strukturę tkanki stawowej, tym samym zapobiegamy osteoporozie.
    • antosia800 Re: staw kolanowy 13.04.12, 11:57
      najlepiej wybrać się do rehabilitanta , że obejrzał kolano ..ja polecam specjalistów z kliniki lek-med na Bemowie www.klinikalekmed.pl
      • heppikerri Re: staw kolanowy 05.06.13, 10:13
        ja mogę powiedzieć, że bardzo dobry i sprawdzony przeze mnie i moją mamę jest normaflex, bo zawiera kolagen najlepiej przyswajalny przez organizm i korę sosny nadmorskiej, która dobrze wpływa na takie dolegliwości, pozdrawiam
    • beti756 Re: staw kolanowy 08.06.13, 00:24
      Ja polecam pana Narosza i jego zespół terapeutów z Warszawy. Moja mama leczyła tam bóle zwyrodnieniowe kolan z bardzo dobrym skutkiem. Świetni fachowcy!!
    • szynacpm Re: staw kolanowy 09.09.13, 23:15
      Dla osób, które wymagają rehabilitacji stawu kolanowego polecam szynę cpm. W Twoim przypadku wymagana jest wcześniejsze konsultacja.

Mogę polecić stronę www.goodmedica.pl, zadzwoń i zapytaj się czy w Twoim przypadku jest możliwe.
    • przemekjureczko Re: staw kolanowy 04.12.21, 10:46
      Cześć

Z Twojego opisu niestety nie można wyciągnąć zbyt dużo wniosków bo brakuje w nim np. informacji o Twoim wieku, prawdopodobnie masz pierwsze objawy choroby zwyrodnieniowej, zerknij na mój tekst na ten temat żeby dowiedzieć się więcej na temat tego problemu.

swiatrehabilitacji.pl/zwyrodnienie-kolana-stawu-kolanowego-objawy-przyczyny-operacja-rehabilitacja/
      Pozdrawiam
      Przemek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka