Dodaj do ulubionych

2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 05.02.05, 23:44
googlam od trzech dni i jestem coraz bardziej przerażona,
same badziewia znalazłam: białaczka, toczeń, rak, HIV.....
od paru dni ni to kłuje ni to piecze mnie po prawej stronie tuz pod żebrami
S.O.S. co to może być ????????????
proszę o wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • oka2 Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.02.05, 09:43
      Po pierwsze masz bardzo malą ilosc leukocytow (bialych krwinek) norma stanowi od 4 do 11 G/l . Jest to bardzo niebezpieczne bo Twoj organizm teraz jest poddatny na wszelkie infekcje, nawet te najdrobniejsze (leukocyty odpowiadaja za "obrone" organizmu przed bakteriami, wirusami itp). To pobolewanie pod prawym lukiem zebrowym to wątroba, mam nadzieje ze nie jest powiekszona bo to by juz zle rokowalo. W kazdym badz razie polecam zglosic sie ak najszybciej do lekarza, internista lub hematolog, mysle ze te 2 wspolczynniki (niskie krwinki i bole watroby) sa ze soba powiazane, Pozdrawiam
      • Gość: hanka Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 06.02.05, 11:20
        Ale co to może być ???????????????
        • Gość: Kasia Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:45
          Witaj!
          Nie panikuj, taka ilość to jeszcze nie bardzo mało, tylko poniżej normy. Ja mam
          3200 o d jakiegoś czasu (cos około 3 lata...), i w zasadzie nic się ze mną nie
          dzieje. Mój syn tez ma niedobór białych krwinek, ma 3100-3600. a zdrowy jak
          byk!
          nie można chorować na wyniki. Na pewno piowinnaś skonsultować wyniki z
          lekarzem, dla własnego spokoju, może przyjmowałaś ostatnio antybiotyki? Czy
          zauważyłaś, że jesteś bardziej ostatnio podatna na infekcje?
          Spokojnie, wyjaśnij sprawę, ale nie martw się, a jak inne wskaźniki morfologii?
          • Gość: hanka Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 06.02.05, 11:53
            NIe choruję, ale jestem coraz bardziej spięta i bóle nasilają się.
            Z pozostałych wyników odbiegających od normy:
            limfocyty 0,9 [1,5-4,0]
            neutrocyty1,6 [2,0-7,5]
            MXD% procent krwinek średniej wielkości 14,6 [7,8-13,8]
            • Gość: Gość Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 14:44
              A bierzesz może jakieś leki? czasem od nich spada ilość białych krwinek. Ból po
              prawej stronie to może być dwunastnica, jakieś nadżerki na niej czy
              podrażnienia. W sprawie leukocytów (też mam za mało) wybieram się we wtorek do
              hematologa.
              • Gość: do Gościa Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:32
                a ile tymasz białych krwinek? Mi lekarz pierszego kontaktu skierowania do
                hematologa nie dał :(, BARDZO Cię proszę napiszco Ci powiedział? a czy coś poza
                tym Ci jeszcze dolega?
                • Gość: Gość Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:11
                  Ja mam leukocytów 3.0. Biorę leki na zahamowanie wydzielania soku żołądkowego
                  bo mam refluks. Mam też zarzucanie żółci do żołądka. Do hematologa idę jednak
                  prywatnie. Jak czegoś się dowiem, dam znać.
                  • Gość: ola Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:42
                    cześć. Jak będziesz po wizycie daj zanć, bo ja mam dokładnie to samo co ty i
                    też kiepskie wyniki 3.0. W dodatku odkąd zaczęły się te kłopoty z krwią mam
                    podwyższoną temperaturę ok.37,2. Niestety w moim przypadku hematolog nic nie
                    wymyślił. Kazał być pod obserwacją, ale nie mam kolejnego skierowania.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Gość Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:01
                      Już byłam u p. hematolog. Podobno norma leukocytów zaczyna się od 3, niektóre
                      laboratoria podają, że od 4. U mnie to jest od leków (na refluks). Też mam
                      często temperaturę 37,2, to ponoć też od refluksu, stanu zapalnego. Mam brać
                      witaminę b2 i b6 przez miesiąc chyba i powtórzyć wyniki. Czy Ty Olu też masz
                      refluks? Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: Kasia Re: 2,9 białych krwinek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:16
      Moj rekord to 3,3 juz od kilku lat wyniki utrzymywaly mi sie w granicach ok 3-
      3,5. Trafilam na oddzial hematologiczny badanka krwi mi zrobili i akurat prosze
      bardzo 4,1 . Wiec uznali ze w normie. Teraz juz mi spadlo ponizej 4. W ogole
      jestem oslabiona mam niskie cisnienie wolna akcje serca niska temperature. Moze
      u mnie z tym to jest powiazane. Chociaz nic nie stwierdzili. Ty tez powinnas
      poprosic o skierowanie do hematologa. W moim przypadku zaproponowal 5-dniowy
      pobyt wszpitalu w celu zrobienia wszystkich badan. Takze innych. usg mi ogolnie
      robili. czyli moja watroba jest ok
      • Gość: Kasia2 do Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:22
        wiesz u mnie ta leukopenia związana jest prawdopodobnie z Hashimoto,a te Twoje
        objawy zniską temeraturą,ciśnieniem tezpasują do niedoczynności
        tarczycy.Badałaś poziom hormonów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka