Dodaj do ulubionych

poziom tryptazy - wynik

07.05.07, 13:18
Witam,

dzisiaj dzwoniłam w sprawie wyniku na poziom tryptazy mastocydowej, jest w
normie, z czego się cieszę. Ketotifen zostaje odstawiony, w tym momencie nie
będzie brał żadnego specyfiku. Kolejne badanie za rok, chociaż najpierw pani
dr. wspomniała, że za pół roku. Niestety w dalszym ciągu powstają nowe zmiany,
w tym na twarzy. Żadna zmiana też nie zniknęła. Dlaczego nie ma na to żadnego
leku???

A jak wygląda sytuacja u Was? Poprawiało się? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mgren Re: poziom tryptazy - wynik 08.05.07, 19:14
      Wyniki w normie?! To świetna wiadomość. Nasza córka jedzie na kolejną wizytę do
      Gdańska we wrześniu. Pojawiło się u niej kilka nowych kropeczek. Pozdrawiam.
      • lemiwawa Re: poziom tryptazy - wynik 11.05.07, 18:58
        Badania w normie. Czyli badacie poziom tryptazy co pół roku?
    • tola86 Re: poziom tryptazy - wynik 16.05.07, 12:22
      Dzień dobry. Moj Kubus ma 12 miesięcy, rozpoznaną pokrzywkę barwnikową ( 1
      plamka na udzie), poziom tryptazy 4,02 ug/l, czyli w normie. JAk wyglądała u
      Panni dziecka sparwa plamek? I jaki był poczatkowo poziom tryptazy? Podzrwaiam
      b serdecznia- tola
      • lemiwawa Re: poziom tryptazy - wynik 16.05.07, 19:56
        pierwszy raz zbadaliśmy poziom tryptazy na początku kwietnia tego roku, u mojego
        synka wynosi 4,69, a norma podobno jest do 5, czyli blisko! Dr. na końcu dodała
        też,że choroba układowa jest powyżej 20. Właśnie tego nie rozumiem, nie
        dopytałam o to. A to co oznacza jeśli jest np.10?
      • lemiwawa Re: poziom tryptazy - wynik 16.05.07, 19:59
        a po jakim czasie od wystąpienia plamek zbadaliście poziom tryptazy?

U mojego synka plamki powstają już prawie 10 m-cy, im dłużej to trwa tym więcej
        ich powstaje. Największy wysyp był po skończeniu roczku.
    • becia10011 Re: poziom tryptazy - wynik 29.05.07, 11:42
      Czesc!! NAsz synek od urodzenia choruje na pokrzywke barwnikowa. Leczymy go
      rowniez w Gdansku. Kilka razy dzienie robi sie czerwony. POwstaja mu pecherze.
      Poziom tryptazy ostatnio mu spadl i jest w granicach normy. Nowe zmiany nie
      wychodza ale ma duzo zmian plamisto-grudkowych na calym ciele, które mu nie
      znikaja.
      • lemiwawa a jaki ma poziom tryptazy? 29.05.07, 21:28
        a jaki ma obecnie poziom tryptazy, a jaki miał wcześniej?
    • sybil-grazka Re: poziom tryptazy - wynik 11.10.07, 14:23
      Dzisiaj zadzwoniłam do dr Lange w sprawie poziomu tryptazy u mojego synka wynik
      mnie zaskoczył tryptaza=8mg/ml co oznacza że jest podniesiona dla zdrowych
      dzieci wynosi 5 mg/ml . Pani dr wytłumaczyła mi że choć jest powyżej normy dla
      zdrowych to jest to wynik w normie biorąc pod uwagę że syn ma całą skórę w
      plamach. Wynik w okolicy 20 mg/ml byłby niepokojący (taki wynik wskazuje na
      układową). Będziemy nadal brać Ketotifen i unikać naszych "alergenów" a ponowne
      badanie dopiero za rok.
      Do kapsl czy dzwoniłaś do dr Lange jestem ciekawa jaki wynik gdyż oglądając
      zdjęcie brzuszka twojego synka wygląda tak jak mojego niunia. Pozdrowionka Grażka
      • kapsl Re: poziom tryptazy - wynik 11.10.07, 15:25
        Czesc .Dzwonilam ale naszych wynikow jeszcze nie ma. Mam sie odezwac w przyszlym
        tygodniu. Bardzo sie denerwuje i niewiem czy jednak sie nie wybierzemy do tego
        gdanska. Pozdrawiam.
        • sybil-grazka Re: poziom tryptazy - wynik 11.10.07, 15:34
          Dzieki za odpowiedz sorski ale klawiatura mi nawala. Grazka
          • sybil-grazka Re: poziom tryptazy - wynik 19.10.07, 17:32
            Dzisiaj byłam w pracy odebrać fax z wynikam badań Adasia oprócz tryptazy
            przefaxowała mi dr. Lane morfologie i biochemie wszystkie wyniki w normie
            nielicząc tryptazy 8 ug/l .
            • lemiwawa Re: poziom tryptazy - wynik 19.10.07, 18:15
              Fajnie, że istnieje możliwość przefaksowania badań. My nie mamy żadnych badań z
              Gdańska.Teraz na wizycie poproszę o nie. Dobrze, że pozostałe wyniki są dobre.
              Miejmy nadzieję, że poziom tryptazy u Twojego synka obniży się.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka