Dodaj do ulubionych

EFYDRYNA CO SĄDZICIE

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 18:49
Mam pytanie czy ktoś z was wie cos bliżej na temat tego specyfiku ( w
skałdzie syropu Tusipect ) podobno ma działanie pobudzające. kupiłam wypiłam
2 razy było ok ale dziś coś źle się poczułam i nie wiem czy to przez to (
serducho zaczęło mnie boleć ). Boję się czy to jakoś nie działa na serce, a
nie chce wykorkować:)
Szukam czegoś co spowoduje, że nie będę taka wiecznie zmęczona i senna ( śpię
po 8-9 godzin a i tak się nie wysypiam )
Tak więc proszę o jakieś rady bo nie wyrabiam nic mi się nie chce a musze
pisać magisterkę. Biorę magnez,
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 19:06
      hej, możliwe, ze poczułaś sie źle po tym syropie. mi kiedyś lekarz przepisał
      tabl. na katar, w skład których wchodziła pseudoefedryna, myślałam, że
      wykorkuję. źrenice jak na haju- wielkie, serce łomotało. już wolałam ten katar.
      pij na noc dziurawiec+melisę, albo kup jakieś krople na sen.wyciszają, łatwo
      zasnąć. a dziurawiec można pić kilka razy dziennie, bo działa antydepresynie.
      nie wolno tylko się wtedy opalać, bo będą plamy na skórze.pozdrawiam.
      • Gość: Aśka Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 19:22
        Ale mi chodzi o to, żeby NIE chciało się spać - wiecznie chodzę senna i nie mam
        na nic siły:)
    • Gość: lou Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: *.acn.waw.pl 07.02.05, 20:14
      tussi - wrzuc w wyszkiwarke na forum anoreksja i blimia - bedziesz miala pelna
      informacje. nie polecam stosowania.
    • Gość: Duszkan Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: 194.63.132.* 07.02.05, 20:34
      Efedryna przyspiesza czynność serca i zwęża naczynia tętnicze(wszystkie także
      te mózgu i naczynia wiencowe). Jest w grupie środków o silnym działaniu. Ma
      budowę podobną do amfetaminy i choć tak jak amfa nie uzależnia to jest b.
      niebezpieczna.
      • Gość: Aśka Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 21:03
        To już się przestraszyłam, może znacie jakieś inne specyfiki ( tylko żadne red
        bulle czy kawa - to odpada ) żeby się NIE CHCIAŁO SPAĆ:) please
      • Gość: gosc Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:08
        Dodam tylko,że efedryna na pewno pobudza fizycznie i serce przyśpiesza
        tętno.Psychicznie nie ma co oczekiwać narkotyku.Poza tym to ciężko-unikanie
        zmęczenia kąpiele wietrzenie nie leżeć i jak nie kawa to herbata.
      • Gość: qwerty Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: *.toya.net.pl 09.02.05, 19:07
        z tym bardzo niebezpieczna to trochę przesadziłeś.
    • oka2 Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE 07.02.05, 22:47
      Studentka tak? hehe
      nie polecam, dziala jak kawa, pobudza , ale nie zwieksza chlonnosci umyslu...
      po co robic sobie szkody...lepiej dzialaja np preparaty z apteki z tauryną
      pozdrawiam :)
      • Gość: gosc Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:24
        W związku z tym,że efedryna używana jest w odchudzaniu i treningach do ochrony
        mięśni dodam że występują "Problemy sercowo-naczyniowe - stosowanie efedryny
        wiąże się ze wzrostem ciśnienia krwi oraz 2 - 3- krotnym wzrostem palpitacji
        serca".Syrop tussipect w dawkach na etykiecie nie powinien powodować żadnych
        objawów.Nie dotyczy to być może chorych na nadciśnienie i na serce.Przy znacznym
        przedawkowaniu może być potzebne leczenie?
    • Gość: ania Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.05, 21:13
      pisałam wczoraj o dziurawcu. on nie powoduje senności, poprawia nastrój, a
      przez to pobudza do zycia. poza tym pospaceruj trochę po świeżym powietrzu, nie
      bierz zadnych specyfików. posłuchaj dobrej muzyki, wyjdz gdzieś z przyjaciółmi,
      a potem-do roboty. zobaczysz że zaczniesz lepiej ,,działać,,
      • Gość: Aśka Re: EFYDRYNA CO SĄDZICIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 19:03
        Dzięki za wszystkie rady:)
        Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka