Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!!

06.06.12, 21:25
Pomozcie ,bo zwariuje!!!!!!
Ku..wa chodze,jezdze po lekarzach wszedzie ,wyniki ,badania
prywatnie a kazdy mnie spycha i nic nie pomaga!!!!!
O co tu chodzi!!???
Mam wynik z TK kregoslupa Ledzwiowego:
-Zwezenie krazka m-k L1 -L2, L5-S1
-wysokosc trzonow zachowana
-osteofity krawedziowe trzonow L1-L5
-Osteofitoza krawedziowa w stawach miedzykregowych na poziomie L5-S1
-przepuklina tylna centralna jadra miazdzystego krazka m-k L1-L2 z modelowaniem worka oponowego i zwezeniem zachylkow bocznych
-przepuklina tylna szerokopodstawna jadra miazdzystego krazka m-k na poziomie L5-S1 z
uciskiem worka oponowego i zwezeniem zachylkow bocznych.
-bardziej uciskaja ca w lewa strone.
Boli mnie jak cholera wyje po nocach ,swedzi ,obrzmiale jest i gorace tak jakby na wydsokosci kosci ogonowej i troche kregoslpua ledzwiowego kawalek posladka jest obrzmialy i goracy ,boli i uciska rowniez nad koscia ogonowa,boli na wyskosic ledzwi i wyzej ,bole sa okropne ,mam goraczki .
Bylam u Neurochirurga powiedzial ze natychmiastowa operacja na kregoslupie musi byc ,nastepny poszlam dla potwierdzenia powiedzial po obejrzeniu plytki ze 90% ludiz tak ma i ze bole i te objawy nie sa od tego.
Bylam teraz u Ortopedy ,ogladal plytke ,zbadal mnie i powiedzial ze ludzie z chorym
kregoslupem maja inne objawy.
Zaczelam chodzic na laser na kregoslpu ledzwiowy ,jest tam 5 rechabilitantow wszyscy
jednoznacznie po obejrzeniu mojego opisu powiedzieli ze operacja szybka jest potrz4ebna i
ze na jednej sie nie skonczy.
Ze jadro maizdzyste jest rozlane i cos tam jeszcze ze grozi mi paraliz od pasa w dol .
Ale nikt nie chce mi pomoc ,nikt nie chce wypisac mi czegos na bol czy na stan zapalny.
Ortopeda oznajmil zebym zrobila prywatne badanie Scyntografia ,nie stac juz mnie na nic ,zjedli mnie lekarze,badania ,wyniki ,itp.
Co ma robic????
Ma przykjsc do mnie Fizjoterapeutka ,ktora ma mi pokazac cwiczenia oczywiscie za
odplatnosicia ,ale powiedziala zebym poszla do Ortopedy i zeby cos mi wypisal na stan zapalny ,bo stwierdzila ze to jest stan zapalny kosci lub kregoslupa lub nerwow czy tkanek.
I bylam i wyszlam z kwitkiem.
Mam goarczki i tak jak wyzej pisalam wyje z bolow!!!!!
Czy Olejek z Oregano mozna zazywac ,gdy ma sie stan zapalny zoladka?Czy nie podrazni ?
Mozse Olejek z Oregano by obnizyl mi chociaz goraczke?
Nie ma sil ,ani pieniedzy ,ani zdrowia juz!!!!
Jestem u kresu wyczrpania i zalamania.
Moze byscie cos doradzili????
Ja juz nie mam na wizyty i badania dalsze.
Moze czyms by mozna to rozgonic?
Acha jezyk mam strasznie oblozony ,zagrzybilam sie zapewne.
Prosze pomzcie.
Dziekuje !
Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 06.06.12, 21:48
      a i napisal na kartce ten Ortopeda :
      Dyskopatia L1-L2, S1
      zablokowanie nerwow krzyzowo-ledzwiowych
      Proponuje:
      1) Mobilizacje nerwow ,stawow krzyzowo-ledzwiowycch -biodrowych
      1)Cwiczenia wg Mc Kenziego
      3)Diagnostyka w kierunku goraczke Scyntygrafia
      A mnie juz na nic nie stac.
      splukana jestem.
      • bagnowska Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 00:07
        Eluniu kochana! Nie poradzę, bo nic nie rozumiem z tego, co napisałaś, nie znam się kompletnie na chorobach kręgosłupa, chociaż cierpię okrutnie... Wyłazi kilkuletnie dżwiganie mojego szczęścia ślubnego....
        Rozumiem ból, rozumiem brak kasy.... I przytulam Cię mocno, tylko tyle mogę....
        Czekam razem z Tobą na jakieś rozsądne wpisy.
        Basia
        • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 08:41
          A moze ja mam jakies bardzo grozne zakazenie ksoci ,i wszystkiego?
          Obled ,nikt z lekaarzy nie potrafi mi pomoc,place za wizyty i wychodze
          z propozycja kolejnych badan.
          Scyntygrafia ,to wypicie radioaktywnego czegos tam ,nastepne ryzyko,nastepny wydatek
          tylko za co je zrobic?????
          Zeby cos wnioslo ,ale byc moze ze znowu wydam kase i nic nie wykaze???
          Moze ja mam grzybice kosci,gruzlice itp?
          Rozne mysli chodza mi po glowie bo zyje w ciag;lym silnym bolu ,goraczkach
          Z Doktor od BB ,nie moge zlapac zadnego kontaktu!!!!
          Jestem zalamana ,mysle ze mzoe by lepiej bylo juz skonczyc z zycie,m!!!
          Zyc w goraczkach ,bolach to nie ma sensu.
          Nie spie bo boli ,nie funkcjonuje bo boli swedzi ,uciska nie wiem co robic?????
          Cukier tez zaczal szalec ,na czczo juz mam wysoki nie wiem czy lek na obnizenie cholesterolu
          bez rcepty moglby podniesc cukry?nazywa sie Polixar5,
          Lekarz w Warszawie wypuisal mi lek na jelita o naziwe Debutir ,w ulotce pisze ze ma trojglicerydy roslinne ,czy gdy ja mam bardzo wysokie trojglicerydy to ten lek jeszcze mi moze podniesc?
          Moze ktos mi pomoze ,bardzo prosze.
          • mab62 Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 09:39
            Depakinka,
            Ten stan kręgosłupa,to jakbym czytała o sobie sprzed 3 lat.
            Też byli ortopedzi i kilkunastu innych specjalistów.
            Ja uwierzyłam ortopedom,rehabilitacja zalecona pogorszyła mój stan dramatycznie.Po operacji pewnie byłabym niepełnosprawna.

Pomógł mi dr.terapii naturalnej (tzw.kręgarz).Nastawiał mój kregosłup wielokrotnie,zlecił odpowiednie ćwiczenia w odciążeniu potem.
            Ale dopiero leczenie (antybiotykoterapia+suplementy na stawy):
            "atypowego",albo "reaktywnego"pokleszczowego zapalenia kręgosłupa+terapia manualna+
            ćwiczenia co drugi dzień -dały efekty.
            Niestety do pełnej sprawności ciągle dochodzę.

Nie potrafię nic doradzić,oprócz terapii manualnej,ale z tym też trzeba uważać.Musi być dobry specjalista.Potem ćwiczenia wg.Macmenziego. ..i niestety kosztuje.

Ten lek Debutir to dobry pomysł.Zawiera maślan sodu.
            Poczytaj:
            www.biolek.com.pl/pdf/kliniczne_aspekty_lekka.pdf
            Trzymaj się jakoś i nie załamuj.Musisz walczyć o swoje dobre samopoczucie.
            Pozdrawiam.

• depakinka11 Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 09:50
              mab62 ,mozesz mi napisac u kogo sie leczysz -leczylas ,chodzi o Doktora terapii naturalnej
              i o le czenie antyubiotykami.
              Jesli nie chcesz tutaj ,to prosze napisz mi wiecej na maila
              depakinka11@gazeta.pl
              z gory dziekuje!
            • depakinka11 Re:Do mab62 07.06.12, 11:35
              Odezwij sie ,napisz prosze jakie antybiotyki bralas
              u kogo sie leczxylas(leczysz)?
              jesli nie tu ,to na maila podanego.
              napisz co wiecej na ten temat.
              Z gory dziekuje!
              • depakinka11 Re:pomocy!!!! 07.06.12, 13:19
                Z czego robice wyniki na Chlamydie ?
                z krwi ,czy z gardla?
                Czy CPN to Chlamydia?
                • bagnowska Re:pomocy!!!! 07.06.12, 13:33
                  CPN to chlamydia pneumonie, Grzeskowi robiliśmy z krwi, miał mocno dodatnią. Prawdopodobnie jest odpowiedzialna za większość objawów u Grześka.
                • mab62 Re:pomocy!!!! 07.06.12, 14:39
                  Depakinka,
                  jeśli myślisz o badaniu p/c przeciw Chlamydii,to proponuję najtańsze.(z reguły skuteczne).
                  Elisę z krwi na Cpn,Ctr,ale w 3 klasach(IgA,IgM,IgG),Mykoplazmy w IgM,IgG-też Elisą.

Już pisze o moim dr.rehabilitacji i moim dr.od odkleszczówek -na priva.

Pozdrowienia.
                  • katowiczanka20 Re:pomocy!!!! 07.06.12, 19:09
                    Depakinka,
                    czytam twoje watki, bardzo mi cie szkoda, tez nie znam sie na tym wszystkim wiec ci nie pomoge, bo nie potrafie. Ale chcialam napisac przynajmniej , ze trzymam za ciebie kciuki i wierze , ze bedzie lepiej i bardzo serdecznie cie pozdrawiam!
                    • depakinka11 Re:pomocy!!!! 07.06.12, 19:27
                      mam Tetracykline i Tinidazol ,nie nwiem czy wziac czy przejdzie bo mam caly posladrek
                      goracy i nad koscia ogonowa hgorace i bardzo boli az mi nogi dretwieja
                      nie wiem czy przyt zapaleniu zoaldka moge wziac w/w antybiotyki?mam
                      Ryfampicyne ejszcze.
                      i 2 tabletki Rolicyn
                      Moze ktos mi podpowie?
                      Bo zwariuje z bolu i goraczki
                  • eter05 Re:pomocy!!!! 20.06.12, 19:57
                    Nie czytam dalej,tylko napiszę że moja historia zaczyna sie od kręgosłupa Po ugryzieniu -o którym nie wiedziałam jakiś niedowład nogi -zlekceważony bo wakacje
                    Niby rwa kulszowa ,trwajaca 3 tygodnie -nie do opowiedzenia!!
                    A potem juz z górki -po kolei ,łokieć tenisisty,sterydy -łokieć golfisty sterydy,PADACZKA!!!!!!!Ablacja bo migotanie przedsionków
                    No myślę ,że wszyscy znają tę ścieżkę-Kraków spokój na 3 lata -i wydaje mi się że trzeba zaczynać od początku!!!!Niestety
      • taboko Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 20:17
        Specjalistyczny Szpital im. dr Alfreda Sokołowskiego
        ul. Sokołowskiego 4 58-309 Wałbrzych
        szpitalsokolowski@zdrowie.walbrzych.pl
        Centrala Szpitala (Informacja telefoniczna) 74/ 64 89 742
        Tel. +48 607 44 10 99

Śląskie Centrum Małoinwazyjnej i Endoskopowej Chirurgii Kręgosłupa

Kontakt telefoniczny: 607-44-10-99

mail: chirurgia.kregoslupa@gmail.com

• taboko Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 19:57
      nie wiem gdzie mieszkasz ale na 100% nawet 1000% mogę Ci polecic ordynatora neurochirurgii w Wałbrzychu gdzie refundują koblacje, lasery itp zabiegi małoinwazyjne na kręgosłupie lub w Katowicach ligocie w ubiegłym roku miałam 2 lasery na lędźwiowy a na nogę już nie umiałam chodzic i z bólem walczyłam ze 3 lata czekam na 3 zabiegi koblacji na szyjny no a zaczyna siadac odcinek piersiowy tak że to wszystko normalne w naszej chorobie raz lepiej a raz dno głowa do góry będzie dobrze jak chcesz namiary to napisz i podam ci mojego maila co do myco i chlamydi to wysyłałam kurierem do Poznania panel koinfekcji mam dodatni można również do bytomia do dr w.robi dobrze i z dokładnym pozdrawiam i mniej bólu życzę
    • taboko Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 20:04
      moja dobra rada bierz skierowanie na odział neurochirurgii do wałbrzycha i podaj się zabiegowi dziś idziesz jurto zabieg a na następny dzionek do domku na własnych nogach i po bólu nie męcz się ja też miałam stracha bo to kręgosłup trele morele ale jak ból doparł mnie do ziemi to było mi jedno co ze mną będzie dziś jestem zadowolona bo aby z jednej strony ból mi nie doskwiera życzę powodzenia Bożena
      • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 20:27
        Czesc Dziekuje!
        Jestem z Ostroleki daleko mam do Walbrzycha drugi koniec ,ale
        napsiz daj mi namiary i wskazowki prosze.
        Czy dlugo sie czeka ?
        Czy refundowane ejst ?
        A co to za zabieg na kregoslup?
        To nie ejst operqacja?
        Czytalas(kles)moj opis z TK kregoslpua?
        CZy w takim stanie tez sa zabiegi wykonywane ?
        Nie mam pojecia co to za zabieg.
        napisz prosze wszystko
        Dziekuje Pozdrawiam
        • taboko Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 20:31
          depakinka11 napisała:

> Czesc Dziekuje!
          > Jestem z Ostroleki daleko mam do Walbrzycha drugi koniec ,ale
          > napsiz daj mi namiary i wskazowki prosze.
          > Czy dlugo sie czeka ?
          > Czy refundowane ejst ?
          zawaliłam cię info poczytaj ja odezwę się jutro bo już muszę dac laptopa córze
          > A co to za zabieg na kregoslup?
          > To nie ejst operqacja?
          > Czytalas(kles)moj opis z TK kregoslpua?
          > CZy w takim stanie tez sa zabiegi wykonywane ?
          > Nie mam pojecia co to za zabieg.
          > napisz prosze wszystko
          > Dziekuje Pozdrawiam
    • taboko Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 20:25
      ogólnie jak czujesz się na siłach to poczytaj sobie o tych metodach małoinwazyjnych operacji kręgosłupa np na dyskopatia.eu lub innych
      • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 07.06.12, 20:38
        Daj mi adres swoujego maila
        • prowirus Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 00:47
          taboko - jesteś z Wałbrzycha?
          • taboko Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 07:44
            prowirus napisał:

> taboko - jesteś z Wałbrzycha?
            jestem z mikołowa /graniczę z katowicami
        • taboko Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 07:46
          depakinka11 napisała:

> Daj mi adres swoujego maila
          taboko@poczta.fm
          poczytałaś troszkę o tych zabiegach? jak samopoczucie lepsze czy dalej ból ostro trzyma pozdrawiam BOŻENA
    • taboko Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 08:12
      Metody
      Minimalnie inwazyjne techniki operacyjne dyskopatii wykonywane z dostępu tylno-bocznego.
      Selektywna endoskopowa discectomia metodą YESS (SED/YESS)
      Selektywna endoskopowa discectomia metodą YESS (SED/YESS) jest procedurą z zakresu minimalnie inwazyjnych technik chirurgicznych kręgosłupa, w której do usunięcia przepukliny, protruzji lub wypadnięcia jądra miażdżystego krążka międzykręgowego wykorzystywany jest endoskop. Jest to urządzenie, które posiadając wbudowaną kamerę przekazuje poprzez światłowód obraz pola operacyjnego na monitor. Zasadniczą zaletą metody SED/YESS w porównaniu do innych metod operacyjnych dyskopatii (klasycznych lub endoskopowych, ale przeprowadzanych innymi technikami) jest to, że w metodzie YESS wykorzystywane jest dojście tzw. „tylno-boczne”. Znaczy to, że z małego cięcia skórnego wprowadza się endoskop do krążka międzykręgowego z boku, poprzez mięśnie przykręgosłupowe, które są jedynie nieznacznie rozwarstwiane, a nie przecinane. Dojście to omija zupełnie kanał kręgowy, w którym z zależności od odcinka kręgosłupa znajdują się takie delikatne struktury jak: rdzeń kręgowy, worek oponowy, korzenie nerwowe, naczynia i inne. Tak więc brak jest możliwości bezpośredniej traumatyzacji w/w struktur, co bywa powikłaniem procedur prowadzonych z dostępu tylnego. Unika się również 2 najczęstszych powikłań odległych w czasie takich jak zrosty w kanale kręgowym (narzędzia w ogóle nie przechodzą przez kanał kręgowy w trakcie operacji YESS), oraz destabilizacji kręgosłupa

Wewnątrzdyskowa Terapia Elektrotermiczna (IDET – Intradiscal Elektrothermal Therapy).
      Termiczna Plastyka Pierścienia włóknistego (Thermal Anuloplasty) Wewnątrzdyskowa, elektrotermiczna terapia (IDET) inaczej: plastyka pierścienia włóknistego (thermal anuloplasty) jest zabiegiem wykonywanym również z dostępu tylno-bocznego do chorego krążka międzykręgowego. W odróżnieniu od innych procedur chirurgicznych, powszechnie wykonywanych w oddziałach ortopedii i neurochirurgii, jest zabiegiem „naprawczym”. Znaczy to, że intencją operacji jest naprawa (wyleczenie) chorego krążka międzykręgowego, po to by mógł on nadal spełniać funkcję „amortyzatora”. Zabieg wykonywany jest z dostępu tylno-bocznego. Poprzez igłę wprowadzana jest elektroda, tak, aby objęła ona swoim działaniem miejsce osłabienia pierścienia włóknistego. Aby osiągnąć cel operacji, czyli zmniejszenie ciśnienia wewnątrz dysku, zmniejszenie jego objętości, a przede wszystkim obkurczenie i wzmocnienie pierścienia włóknistego konieczne jest zadziałanie temperaturą 90 st C przez ok. 15 min. Zabieg jest tym bardziej skuteczny im mniej zniszczone są, ułożone okrężnie w pierścieniu włóknistym włókna kolagenowe.

Przezskórna Laserowa Dekompresja Dysku (PLDD – Percutaneous Laser Disc Decompression).
      Przezskórna Termiczna Dekompresja Dysku (PTDD – Percutaneous Thermal Disc Decompression)
      Zabieg ten, co jest bardzo ważne, również wykonywany jest z dostępu tylno-bocznego. Tak więc, nie ma ingerencji w kanał kręgowy, nie ma tez możliwości uszkodzenia worka oponowego (rdzenia, gdy celem zabiegu są dyski na wyższych odcinkach kręgosłupa) czy korzeni rdzeniowych. Jest również zabiegiem „naprawczym”. Tą metodą nie można uzyskać wzmocnienia pierścienia włóknistego, zmniejszenie objętości dysku jest minimalne, za to uzyskuje się znaczne obniżenie ciśnienia w dysku. Do tego celu wykorzystywana jest energia lasera (PLDD) lub energia termiczna (PTDD). W przypadku użycia energii laserowej do dekompresji dysku bardzo niewielka objętość jądra miażdżystego ulega „odparowaniu”. Inną metodą dekompresji dysku jest dekompresja termiczna. Do tego celu używany jest system IDET. Zabiegi przezskórnej dekompresji dysku są skuteczne pod warunkiem wyjątkowo rygorystycznych zasad kwalifikacji do tej metody. Stosowane być powinny w okresie choroby dysku, kiedy struktura pierścienia włóknistego nie jest jeszcze uszkodzona, dysk jest „sprężysty”, w obrazie rezonansu magnetycznego nie stwierdza się zaburzeń struktury i ciągłości pierścienia włóknistego, a wysokość dysku nie jest jeszcze obniżona, bądź obniżona jest nieznacznie.

Koblacja
      Przezskórna Plazmowa Radio-Frekwencyjna Koblacyjna Nukleoplastyka. (Percutaneous Plasma Radio-Frequency Coblative Nucleoplasty) Nukleoplastyka szyjna (Cervical nucleoplasty). Nukleoplastyka Lędźwiowa (Lumbar Nucleoplasty).

Nukleoplastyka metodą koblacji jest zabiegiem w trakcie którego do dekompresji dysku (usunięcia części jądra miażdżystego) wykorzystywana jest tzw. plazma gazowa. Jest ona wytwarzana w trakcie zabiegu przez specjalne urządzenie i przenoszona do wnętrza dysku przez precyzyjnej konstrukcji elektrodę. Elektroda wprowadzana jest poprzez igłę wkłutą do dysku przez dostęp boczny pod kontrolą monitora fluoroskopowego. Temperatura wytwarzanej plazmy wynosi 40 st.C. Z tego wynika wiele zalet tej metody, m.inn. nie obserwuje się uszkodzenia termicznego otaczających tkanek, nie ma nasilonej niekorzystnej reakcjii zapalnej(odpowiedni rozkład mediatorów zapalenia).

Do nukleoplastyki metodą koblacji kwalifikują się chorzy zarówno z dyskopatią w odcinku lędźwiowym jak i szyjnym, a także dolnym piersiowym. Redukcja masy przepukliny jądra miażdżystego, a także obniżenie ciśnienia w dysku odbywa się poprzez wykonanie kilku kanałów (dyskopatia lędźwiowa) lub 3-ch owalnych lezji (dyskopatia szyjna) techniką koblacji czyli zimnego odparowania tkankowego. Redukowany jest ucisk wypukliny dyskowej na pobliski korzeń nerwowy, co zmniejsza lub usuwa dolegliwości bólowe oraz znacznie poprawia komfort chorego. Pierwsze w świecie takie zabiegi zostały wykonane pod koniec 2000 roku w Stanach Zjednoczonych. Są to zabiegi minimalnie inwazyjne o relatywnie niskim odsetku możliwych powikłań i wysokim poziomie skuteczności. Dane z literatury anglojęzycznej donoszą o jej 80% sukcesie terapeutycznym(ustąpienie dolegliwości).

Podsumowując jest to metoda sprawdzona, bezpieczna, dostępna i komfortowa dla chorego z uwagi na jej małoinwazyjny charakter.

Zabieg dynamicznej stabilizacji międzykolcowej kręgosłupa DIAM
      W części schorzeń kręgosłupa przebiegających z klinicznymi i radiologicznymi objawami niestabilności, w których do niedawna jedynym sposobem stabilizacji były metody usztywniające i unieruchamiające jak spondylodeza czy artrodeza możliwą i wskazaną do stosowania jest nowoczesna metoda stabilizacji międzywyrostkowej dynamicznej DIAM. Zamiast implantu sztywnego stosowany jest w takich przypadkach nowoczesnej konstrukcji elastyczny, odkształcalny implant DIAM (Device for Intervertebral Assisted Motion). Implant ten przejmuje część obciążeń biegnących przez segment ruchowy kręgosłupa zachowując jednocześnie naturalną ruchomość poszczególnych jego elementów. Odciążenie tzw. tylnej kolumny kręgosłupa powoduje zmniejszenie nacisku na korzenie rdzeniowe, wyrostki stawowe oraz tylną część trzonu powodując prawidłowe ustawienie wyrostków stawowych, odtworzenie prawidłowych napięć więzadeł poszerzenie patologicznie zwężonej przestrzeni międzykręgowej i stabilizację danego odcinka kręgosłupa. Bardzo ważną cechą stabilizacji dynamicznej jest brak kumulacji naprężeń w segmentach leżących w bezpośrednim sąsiedztwie stabilizowanego obszaru, co występuje podczas procedur usztywniających kręgosłup.

Dynamiczna stabilizacja lędźwiowa międzykolcowa tylna z użyciem DIAM ze względu na swoją stosunkowo małą inwazyjność w zakresie tkanek miękkich i kostnych kręgosłupa może być przeprowadzana w technice MAST (Minimal Access Spine Technique). W czasie implantacji nie ma konieczności penetracji nasad, łuków kręgów, trzonu ani kanału kręgowego. Nie ma również bezpośredniego kontaktu narzędzi ani implantu ze strukturami nerwowymi, przez co praktycznie przy prawidłowo przeprowadzonej operacji nie ma ryzyka niepowodzeń związanych z dodatkowymi deficytami neuro
      • depakinka11 Re: Do taboko 08.06.12, 09:41
        Bozenko,napsialam do Ciebie maila
        • yanomc Re: Do taboko 08.06.12, 10:27
          Metoda dr palucha no problemy z kregosłupem jest prowadzona przez lekartzy w calej polsce bardzo skuteczna sam chodze od 3 lat polecam
    • taboko Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 12:01
      Elu odbierz pocztę
    • taboko Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 13:04
      Prywatny gabinet lekarski
      lek. med. Bolesław Paluch
      lek. med. Stanisław Paluch
      ul. Graniczna 11
      05-850 Ożarów Mazowiecki
      tel. 22 7223038
      e-mail: paluch.stanislaw@gmail.com Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona
      Metoda dr Palucha
      Jedną z najskuteczniejszych i najbezpieczniejszych metod terapii manualnej opracowała posiadająca wielopokoleniowe tradycje medyczne rodzina Paluchów. Pierwszy gabinet terapii manualnej rodzina Paluchów założyła już w roku 1936. Rzetelne wykształcenie medyczne, zdobyte doświadczenie oraz wyniki badań zaowocowały opracowaniem całościowego systemu leczenia i rehabilitacji schorzeń kręgosłupa.

Organizowane od wielu lat przez rodzinę Paluchów zjazdy i seminaria medyczne gromadzą najbardziej uznane autorytety medyczne.

Metoda dr Palucha opiera się na założeniu, że chory kręgosłup składa się z okolic o prawidłowej ruchomości i części chorych, w których ruchomość jest nadmierna lub ograniczona. Celem terapii jest przywrócenie prawidłowego funkcjonowania częściom kręgosłupa o zmniejszonej ruchomości, aby odciążyć miejsca chorobowe zmienione. Olbrzymią zaletą metody dr Palucha jest jej bezpieczeństwo. Podczas zabiegu omijane jest miejsce chorobowe zmienione. Inaczej mówiąc, na chore części kręgosłupa można wpływać pośrednio, łagodnie i przede wszystkim bezpiecznie

Warto pamiętać, że zabiegi na uszkodzonym kręgosłupie niosą realne ryzyko powikłań kończących się często poważną operacją chirurgiczną.

Ważnym elementem terapii jest jej regularność. Metoda dr Palucha jest bezpieczna, ale wymaga wykonania wielu zabiegów. Czas pełnej terapii to około 2 lata i składa się ona z 70-100 zabiegów. U ponad 90% chorych dolegliwości ustępują wcześniej, ale utrzymanie efektu leczenia wymaga regularnych spotkań z lekarzem celem uniknięcia nawrotów.

szkoda ,że tak daleko i tak kosztownie ,ale na nasze kręgosłupy zmasakrowane to jak dla umarłego kadzidło trochę pomoże alebardziej wyczyści kieszeń
      • taboko Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 13:05
        Zaprzyjaźnione ośrodki
        Lista zaprzyjaźnionych ośrodków stosujących metodę dr Palucha:

PALUCH s.c. Prywatny gabinet lekarski i rehabilitacyjny
        Opole ul. Częstochowska 45
        tel. (77) 455 07 40
        dr Adrianna Paluch-Morawska
        Wrocław ul Żeromskiego 60/6a
        tel. (71) 795 77 74
        dr Andrzej Skórka
        Lublin ul. Wojciechowska 7j
        tel. (81) 525 37 93
        Indywidualna Praktyka Lekarska GTM
        Maciej Majos
        Biała Podlaska, ul. Warszawska 32
        tel. 601 365 566
        • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 15:27
          Dziekuje Bzoenko!
          Nie wiem tak mnie boli i rozsadza nad koscia ogonowa i lewy posladek
          caly kregoslup sztywnieje szczypie.
          Dostalam leczenie ,ale nie odemnie z daleka.
          Musialam zalatwiac recepty bo tamte rpzyjda pozniej.
          Zalecenia to:
          Dalacin C 300mg - 3x1 tabl. (w opakowaniu jest 16 tabletek ,mam 1 opakowanie)
          Tetraratio -1x1 tabl na noc
          Doreta -2x1 tabletce
          Zastrzyki: Milgamma na 10 dni i Diclac na 10 dni.
          Bylam na pierwszych zastrzykach ale nic nie pomogaja.
          Caly czas mam goraczki,gorace te miejsca co ucisk i silny bol jest
          nabrzmialy lewy posldek i goracy ,szczypie ,rwie i boli w tych miejscach i nad
          koscia ogonowa i swedzi.
          dziwnie jakos jestem odretwiala.
          swedzi mnie skora tez.
          Po niedzieli ,chyba pojade do szpitala ,ale bardzo daleko odemnie.
          jak usiadlam to czuje ze mi dretwieje krocze.
          a moze to sa sprawy krazeniowe????
          Nie weiem co myslec?
          Pozdarwiam wszystkich!
          • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 15:36
            Co jest dobre na oslone zoladka ,mam tez stan zapalny zoladka.
            A te leki ,to jeszcze gorzej bedzie z zoladkiem .
            Nie moge brac lekow typu np Helicyd ,bo one blokuja wchlanienie innych lekow
            a ja biore leki rowniez do Cukrzycy,od Nadcisnienia,na rozrzedzenie krwi i inne
            Creon na trzustke, Debutir i jeszcze inne.
            A mzoe ktos wie ,czy Debutrir powoduje wysokie Trojglicerydy?
            Ma Trojglicerydy w sobie roslinne ,a ja mam bardzo wysokie Trojglicerydy i Cholesterol
            w sumie nic nie biore na obnizenie ,bire tylko Cholesterin ale nie obniza mi .
            Z gory dziekuje
            • taboko Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 17:54
              Elu mój mąż brał crestor na obniżenie choresterolu a wcześnie ze 2-3 inne leki które nic nie dawały jest bez diety i po roku super sobie wyregulował teraz jest bez leku ja osłonowo brałam liv52 na wątrobę , lisc oliwny a na żołądek dostał doumox ,contix i metronidazol 250mg
              Elu a leczysz wogóle boreliozę jakimi lekami myślę ,że z miesiąc biotraxonu może byc zbawienny w Twoim przypadku trzymaj się cieplutko
    • taboko Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 18:05

Szpital im. I. Mościckiego
      Lecznica Dzieci i Dorosłych

ul. Powstańców 27
      41-500 Chorzów

(032) 246 02 45
      (032) 241 36 29

Sekretariat
      (032) 241 00 40

Fax
      (032) 241 25 97
      dr stanisław kwiek
      oraz
      dr hab. Jerzy Słowiński, który przeszedł do ośrodka wałbrzyskiego z Kliniki Neurochirurgii w Sosnowcu (Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach).
      gdzie masz bliżej może zadzwonic lub mailem przesłac pytania więcej info na prywatnego maila obydwaj wybitni sprawdzeni specjaliści możesz popytac gdzieś bliżej twojego miejsca zamieszkania robią takie zabiegi ruszaj do boju bo nie masz nic do stracenia a zyskac możesz barrrrrdzo wiele powodzenia

• depakinka11 Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 18:20
        Bozenko ,napisalam maila
      • taboko Re: Pomocy!!!! 08.06.12, 19:03
        GABINET NEUROCHIRURGICZNY dr hab. n. med. Jerzy Słowiński
        58-306 Wałbrzych
        Klonowa 6a
        Telefon: 74 841-44-44

Czynne : poniedziałki od 17.00 do 19.00. Rejestracja telefoniczna czynna codziennie od 8.00 do 22.00.

II Adres:
        58-506 Jelenia Góra
        Letnia 2
        tel (75) 645-76-51
        Czynne : soboty od 10.30. Rejestracja telefoniczna codziennie od 8.00 do 16.00

dr hab. n. med. Jerzy Słowiński specjalista neurochirurg
        Świadczy usługi w zakresie:

Konsultacje neurochirurgiczne.
        Kwalifikacje do leczenia operacyjnego w następujących schorzeniach układu nerwowego:
        - guzy mózgu i kanału kręgowego
        - malformacje naczyniowe mózgu (tętniaki, naczyniaki)
        - choroby kręgosłupa (dyskopatie szyjne i lędźwiowe, stenoza kanału kręgowego)
        - nerwoból nerwu trójdzielnego
        - zespół cieśni nadgarstka i neuropatia uciskowa kanału łokciowego
        - wodogłowie u dorosłych
        - kwalifikacje do wszczepienia stymulatora rdzenia kręgowego (SCS)
        - kwalifikacje do biopsji stereotaktycznej mózgu

Wizyty kontrolne po przebytych operacjach neurochirurgicznych.
        • depakinka11 Re: do taboko 09.06.12, 08:31
          Bozenko odbierz maila ,to bardzo pilne!!!!!
          • taboko Re: do taboko 09.06.12, 08:56
            depakinka11 napisała:

> Bozenko odbierz maila ,to bardzo pilne!!!!!
            odpisałam pozdrawiam
    • taboko Re: Pomocy!!!! 09.06.12, 11:21
      Elu czekam tylko na pomyślne wieści napisz na pocztę co załatwiłaś z dr Słowińskim postępuj tak jak napisałam trzymam kciuki ZROBIŁAŚ milowy krok do przodu więc działaj za ciosem to naprawdę wpaniały lekarz i profesjonalny specjalista powodzenia
    • taboko Re: Pomocy!!!! 09.06.12, 14:29
      Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon) więc naturalnie jest wpisany w nasze życie choc momentami nas przerasta ,ALE DAMY RADĘ
      Świat jest mały, ale należy do wielkich! ELU TAKICH JAK MY NIE PODDAWAJ SIĘ napewno będzie lepiej doły na tym forum ma każdy większe mniejsze ....trzymam kciuki
      • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 09.06.12, 17:27
        Rozmawialm z Neurochirurgem rpzed chwila z walbrzycha
        i przeczytalam wynik z Tk kregoslpua ledzwiowego
        powiedzial ze opis swiadczy ze to nie sa bole z kregoslpuem zwiazane.
        Zebym poszla do dobrej Poradni bolu na blokade.
        Boli szczypie rwie ze nie moge juz dluzej wytrzymac,
        biorre zastrzyki przeciwbolowe,leki przeciwbolowe i nic nie ulzycrying
        • depakinka11 Re:Test obciazen organizmu 09.06.12, 19:26
          Gdzie najlepiej zrobic w Warszawie?
          Moze taki tes by cos wniosl ,bo nikt
          z lekarzy nie potrafi mi pomoc.
          bardzo prosze o wpisy.
          Dziekuje
          • depakinka11 Re:Dlaczego??? 10.06.12, 08:33
            Dlaczego nikt nie chce mnie leczyc???????
            Dlaczego ???Czy jest jeden schemat bolow ,objawow
            ucisku w kregoslupie?????
            Czy lekarze ta droga tylko ida?????
            Jeden mowi ze natychmiast operacja,Rechabilitanci tez czytajac wynik moj
            a inny mowi ze to nie to?????
            Jeden ,dobry Neurochirurg (tak msyle ze dobry)\o co tu chodzi????
            Czy trzeba zalatwiac atkie zabiegi za grube pieniadze????
            Ja nikne ,nikne w oczach i coraz gorzej sie czuje ,cala dretwieje.
            Moze ktos mi doradzi,podpowie????????
            • depakinka11 Re:Dlaczego??? 10.06.12, 08:53
              Jak zdiagnozwoac raka???raka kosci czy kregoslupa czy nie wiem czego????
              Moze tutaj ktos mi pomoze?????
              Dretwe mam posladki,od pasa kregoslup nogi bardziej lewa odretwiala,krocze mi dretwieje
              i to wszystko boli.A po tym nastawianiu ,jeszcze bardziej ,glowa z tylu
              dretwa,szyja nie wiem o co chodzi,nikt mi nie chce pomoc ,gdzie sa normalni lekarze??????
              crying
              • taboko Re:Dlaczego??? 10.06.12, 09:37
                depakinka11 napisała:

> Jak zdiagnozwoac raka???raka kosci czy kregoslupa czy nie wiem czego????
                > Moze tutaj ktos mi pomoze?????
                > Dretwe mam posladki,od pasa kregoslup nogi bardziej lewa odretwiala,krocze mi d
                > retwieje
                > i to wszystko boli.A po tym nastawianiu ,jeszcze bardziej ,glowa z tylu
                > dretwa,szyja nie wiem o co chodzi,nikt mi nie chce pomoc ,gdzie sa normalni lek
                > arze??????
                > crying
                nie wiem czy ten znachor kręgarz nie pogorszył sytuacji no ale już po fakcie nie eksperymentuj więcej bo to niebezpieczne idź do boradni leczenia bólu tam podobno dają akupunkturę z nfz doraźnie może trochę złagodzic jakie masz ob i pcr
                co do tej drugiej sprawy idź w kierunku szczeliny odbytu to najbardziej wiarygodne pozdrawiam
          • taboko Re:Test obciazen organizmu 10.06.12, 09:40
            depakinka11 napisała:

> Gdzie najlepiej zrobic w Warszawie?
            > Moze taki tes by cos wniosl ,bo nikt
            > z lekarzy nie potrafi mi pomoc.
            > bardzo prosze o wpisy.
            > Dziekuje
            elu myślę ,że bardziej obciąży ci kasę niż wniesie coś dobrego
            • mab62 Może,powrót do abx ? 10.06.12, 12:13
              A nie myślałaś o powrocie do leczenia,być może przyczyny podstawowej,czyli boreliozy?
              Wszystkie zabiegi,operacje bez leczenia niedoleczonej bb,na nic się zdadzą.

Przy stanie zapalnym w kościach,w stawach kręgosłupa(kręgach),wszelkie zabiegi na nim,bez osłony antybiotykowej są bardzo groźne.
              Bakterie bardzo lubią atakować miejsca z przerwana tkanką.A tak się dzije podczas nastawiania.Przynajmniej ,tak było u mnie.
              Mój kręgosłup poczuł się lepiej,dopiero po terapii manualnej u dobrego terapeuty manualnego,dr.nauk medycznych,z certyfikatem z Niemiec.
              Wszystkie zabiegi u niego miałam podczas leczenia bartonellozy,w osłonie antybiotykowej,a mimo to bakterie atakowały.
              Ćwiczenia fizyczne usprawniające kręgosłup wprowadziłam dopiero po kilku miesiącach leczenia,gdy kręgosłup bolał tylko okresowo.
              Z kręgosłupem w bb tak bywa,że problemy zaczynają sie w odcinku lędźwiowym i potem zmiany idą w górę,albo odwrotnie.

Powtórzę pytanie:
              Rozważasz powrót do antybiotyków?
              • depakinka11 Re: Może,powrót do abx ? 10.06.12, 13:10
                tez tak myslalam ,tylko ze nie ma komu
                mnie leczyc.Doktor od BB kazlaa mi odtsawic antybiotyki
                i zrobic za 6 tygodni LTT
                a ja teraz biore zastrzyki przeciwbolowe,tabletki i
                mam na kilka dni dalacin C.ale nic nie lepiej.
                Mam tez zapalenie zoladka i nie wiem czy antybiotyki nie pogorsza?
                Podejrzewam tez grzybice mam jezyk oblozony ,stosuje Olejejk z Oregano na jezyk.
                A bol jak jest i dretwienia ,uciski tak sa ,noga jest slabsza
                idzie wszystko w dol i bardzo boli sz czypie i uciska.
                • taboko Re: Może,powrót do abx ? 10.06.12, 19:07
                  Elu trzymam kciuki pozałatwiaj pozytywnie chyba nie wszyscy medycy to konowały powodzenia
                  • depakinka11 Re: Tetniak? 11.06.12, 08:58
                    Wyczytalam wcozraj ,ze moje objawy pasuja do Tetniaka aorty.
                    Tez boli z tylu i ciagnie do krocza i goarczki sa.
                    • taboko Re: Tetniak? 11.06.12, 14:13
                      depakinka11 napisała:

> Wyczytalam wcozraj ,ze moje objawy pasuja do Tetniaka aorty.
                      > Tez boli z tylu i ciagnie do krocza i goarczki sa.
                      Elka bo tobą potrzęsę ;p jak nie skończysz <czytac tego i owego> takim sposobem możemy pędzej dojśc na psychiatryk bo akurat jak się chce to wszystko można dopasowac do naszych objawów napisz co załatwiłaś u lekarza dał skierowanie do szpitala ?pozdrawim<3
                      • depakinka11 Re: Celiaka 11.06.12, 14:34
                        Przyslali mi mailowo wynik z
                        badania Gastroskopii i Kolonoskopii.
                        Ja nic nie rozumiem z tego!!!
                        Nie pobrali mi w kierunku Helikobakter ,jakis dziwny opis jest.
                        PODEJRZENIE: Celiaki
                        Rozpoznanie:
                        1)Blona sluzowa dwunastnicy z prawidlowymi kosmkami ,pokryta typowej wysokosci enterocytami,bez oznak hiperplazji komorek nablonka krypt oraz bez zwiekszenia liczby limfocytow srodnablonkowych.
                        Stopien 0 zaniku zmodyfikowanej skali Marsha. 4 wycinki
                        2)Prawidlowa blona sluzowa zoladka . 4 wycinki
                        Polip hiperplastyczny
                        polip w dwoch fragmentach sr. 0,4 i 0,2 cm
                        Powierzchowne zmiany zapalne w cz. przedodzwiernikowej zoladka.
                        No i tyle tylko ,a ja placilam za gastroskopie i nie pobrali mi wycinkow na Helikobakter i innych
                        na raka.Nie rozumiem wogole tego wyniku!
                        Moze ktos sie zna ,moze ktos mi pomoc?
                        Bo nie wiem co robic????
                        W nocy wyjezdzam do Lublina na wizyte do Chirurga naczyniowego i do Radiologa na
                        badania tetnic.
                        W tygodniu mam jechac daleko do szpitala na oddzial neurologiczny .
                        No i teraz nie wiem c,zy mam jechac, czy szukac dobrego lekarza tylko jakiego w jakim
                        kierunku????
                        Kal dzisaj tez odebralam nie wchlania mi sie pokarm sa tluszcze .
                        Ob 15 ,a mam goarczki.
                        Co mam robic?
                        Moze ktos mi pomoze,podpowie?

• taboko Re: Celiaka 11.06.12, 14:48
                          DZIwne na jakiej podstawie podejrzenie o celiakie????? możesz kupic w aptece tumor test M2-PK kosztuje ok 200 zł zależy od apteki mój mąż od tego zaczynał a test ureazowy (helicobacter pylori)o kórym piszesz ma silnie dodatni on wychodzi po paru minutach więc nie mam pojęcia kto ci robi te badania bo to jest standard przy gastro lelu szczerze to ja na twoim miejscu kładła się do szpitala i to jak najszybciej
                        • taboko Re: Celiaka 11.06.12, 14:54
                          ale ty z kolono wyniku jeszcze nie masz ?
                          • depakinka11 Re: Celiaka 11.06.12, 15:02
                            wlasnie dziwne wydalam tyle kasy i nic mi nie zorbili jakies
                            dziwne te opisy ,a jak wychodzilam po kolonoskopii i gastroskopii
                            to mi wreczyli popis badan robionych napisalam tutaj wyzej.
                            mialam polip w jelicie slpym wy ciety,i tyle napisali.
                            Nie wiem o co chodzi ???
                            • depakinka11 Re: Celiaka 11.06.12, 15:44
                              Czy moze kttos napisac mi cos o moim wyniku?
                              nie mam do kogo sie udac.
                              Nie wiem co ten wynik oznacza?
                              Prosze moze ktos sie spotkal z takim wynikiem?
                              • taboko Re: Celiaka 11.06.12, 20:07
                                a co w końcu z tym szpitalem raz piszesz poznań ,raz warszawa ,to naczyniowiec i dopler ,to znowu reumatolog teraz w końcu neurologia ja już zgłupiałam doszczętnie sad(smile)))))
                            • pumeczka77 Re: Celiaka 11.06.12, 15:47
                              Lekarze piszą językiem zrozumiałym dla siebie, jak i inne grupy zawodowe smile nie jest to dziwne, że nie wszystko rozumiesz ale mozesz lekarza dopytać. Myślę, ze szpital to chyba najbardziej sensowne rozwiązanie, może porobią Ci badania w róznych kierunkach.
                              • depakinka11 Re: Obled!!! 11.06.12, 16:02
                                Dzwonilam do warszawy ,Pan ktory odebral
                                telefon odemnie ,powiedzial ze wezmie wynik
                                moj opis i pokaze Gastrologowi.
                                Wzial odemnie namiary telefonu do mnie ,no
                                i przed chwila zadzwoni ,powiedzial ze rozmawial z lekarzem
                                ktry robil mi gastroskopie i kolonoskopie,powiedzial ze wykluczono Celiakie.
                                Nic juz nie rozumiem???????
                                A do szpitala to jade na Oddzial Neurologiczny ,nie wiem czy tam
                                maja taka mozliwosc zorbic mi badania dokladne jakies z krwi ?
                                nap[arwde nie spotkalam sie z takim czyms ,w opisie jak wyzej pisalam tak pisze
                                a mowia mi cos innego.O co tu chodzi?????
                                Na helicobacter tez mi nie pobrali ,zaplacilam ponad 500zl za badanie
                                Mam goraczki,zle sie czuje ,pali w zoladku szczypie,w jelitach etz
                                a ja nie mam z nikad pomcy ,byalm etz u rodzinnej ,nic mi nie dala.
                                kazala ewentualnie brac lek Controloc przed sniadaniem z kolei w aptece
                                mowia ze Controloc zaburzy mi wchlanienie lekow od cukrzycy ktore biore na 15 minut
                                przed snadanie i ze zaburzy wchlanianie lekow innych .
                                Nie wiem to jest obled!!!!!!!
                                Nikt nie ejst w stanie mi pomoc.
                                A w szpitalu gdy bede lezala to doktor powiedziala ze bedzie leczyla
                                bole kregoslpua tzn nie przyczyny lecz bole lekami kroplowkami.
                                A ja mam goraczki.Mowila ze dobierze mi cos na uspokojenie.
                                Czuje ze lipa wyjdzie z tego elczenia.ja sie juz poddalam ,mam dosyc .crying
                                • depakinka11 Re: Obled!!! 11.06.12, 16:05
                                  Moze grzybica ,Candida zapanowala w moich jelitach zoladku?
                                  Moze jakas bakteria?
                                  Bo to naparwde jest bardzo dziwne to co ze mna sie dzieje.
                                  a nikt z lekarzy nie chce mi mpomoc.
                                  Czy przy Candida ,grzybicy moglyby byc takie obajwy ,,ktore wyzej opisywalam w watku?
                                  Czy gdy jakies bakterie by byly ?
                                  • taboko Re: Obled!!! 11.06.12, 20:03
                                    ela wynik jest ok nie obawiaj się nic niepokojącego się nie dzieje tak jak pisałam ci wcześnie wycisz emocje ,moim zdaniem doprawił cię kręgarz,odstaw trochę leków i kładź się na oddział tam zrobią badania za darmo i pomyśl o powrocie do solidnego leczenia boreliozy takie jest moje skromne zdanie ty oczywiście zrobisz jak uważasz ale chyba to najlepsze wyjście z twojej skomplikowanej sytuacji wogóle dziwię się kto ci wykonuj te badania za takie kwoty jak piszesz i do jakich ty chodzisz medyków????????zachodzę w głowę po tym co piszesz
                                • wroteknowynick Re: Obled!!! 13.06.12, 20:49
                                  Zrezygnuj z pszenicy(glutenu) i roslin psianowatych maja zapalne dzialanie na przewod pokarmowy i organizm. Eliminacja ich powinna zmniejszyc zapalenie w organizmie i poprawic samopoczucie
                                  zobacz te zrodla

www.youtube.com/user/wheatbelly
                                  glutenologia
                                  www.youtube.com/user/Glutenology
                                  glutenfreesociety.org
                                  Takze pic duzo wody i unikac kofeiny (tez zapalnie dziala i odwadnia)

• pawel96b Re: Obled!!! 14.06.12, 08:27
                                    Wrotek, zgadzam sie calkowicie. Ja bym wywalil jeszcze mleko, wszystkie produkty mleczne. U mnie na tej diecie poprawa jest bardzo duza. Mieso - tak, ale dobrej jakosci.

Pawel
                                    • wroteknowynick Re: Obled!!! 14.06.12, 14:34
                                      Dwa kawalki chleba podnosze cukier we krwi wyzej niz cukier bialy. A z tego co widze wysoki cukier jest problemem
                                      • wroteknowynick Re: Obled!!! 14.06.12, 14:42
                                        Aha no i są źródła które mówią że kofeina jest metabolizowana do Alloxanu, substancji uszkadzającej komórki Beta trzustki, wydzielające insuline. Poza tym sama kofeina tez podnosi cukier.
                                        • wroteknowynick Re: Obled!!! 14.06.12, 14:56
                                          www.youtube.com/watch?v=uexJlVLbDzI&feature=relmfu
                                          Jak pszenica moze powodowac cukrzyce
    • bamba-ryla Re: Pomocy!!!! 11.06.12, 20:59
      Depakina- odpowiedz mi na kilka pytań.
      PIszesz o gorączkach, na jakim poziomie jest Twoja temp. rano a jaka na wieczór?
      Czy w badaniach masz gdzieś świeżo robiony CRP, jesli tak, to ile wynosił? CRP mówi więcej o stanie zapalnym niż OB.
      Wymień WSZYSTKIE leki, które przyjmujesz. Czy odstawiłaś ostatnio jakieś leki?

A żołądek i jelita po gastro i kolonoskopii gdzie pobierali wycinki do badań, będą bolały, bo wycinki to jak sama nazwa wskazuje wycięty kawalek błony śluzowej, a u ciebie jeszcze usunięto polipy. Musi się zagoić. Pij na czczo siemie lniane takie z glutem.

Trzymaj się mocno.
      • flork1974 Re: Pomocy!!!! 11.06.12, 22:40
        Witaj Elu
        Sorry ze tak napisze,ale juz same takie ,lapanie wielu srok za ogon' jest obledne.Pomysl,jezdzisz od lekarza do lekarza,placisz nie waskie pieniadze
        i przez caly czas stoisz w martwym punkcie czujac sie coraz gorzej i nie wiedzac
        dokladnie co Ci jest.Mysle ze gdybys zebrala wszystkie wydane pieniadze i polozyla
        sie w jakims PORZADNYM szpitalu to w jednym miejscu porobili by wyniki i do czegos
        doszli a tak zataczasz bledne kola.
        Pozdrawiam cieplo
      • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 11.06.12, 22:56
        Rano mam 37,5-7'C czesciej nieraz 37.9'C
        W poludnie lub po poludniu mam 38,3 'C
        Ale mto sa podane temteperatury przy zastrzykach przeciwbolowych
        Diclac ,przy Miligammie,przy lekach Tetraratio,Doreta.
        I antybiotyk ktory mam na zazywania rpzez 5 dni Dalacin C.
        Wczesniej byly 38.5-8 'C
        A rano 37,8-9'C
        Mma takze bole jak pisalam wyzej .
        W 2012 roku w styczniu doastawilam lek na cukrzyce Glucobay i statyne Rosucard ,bo po kilku
        miesiacach zazywania szczegolnie Glucobayu zaczely sie klopoty z jelitami,odbytem ,naglym chudnieciem 20 kg zlecialo ze mnbie.Lekarz nie reagowal jak zglaszalam swoje dolegliwosci i chudnieice
        diabetolog podnosila mi dawki leku Glucobay i mkowila ze to nie od leku.
        Dopiero gdy poszlam z placzem w 2012 roku prywatnie do niej zmienila mi lek na diaprel.
        Co jeszcze dostawilam ,antybiotyki na Borelioze.Zalecenie doktor od BB i zaczelam odgrzybianie ,ale miesiac tylko bralam Ketokonazol ,Nystatyne,Flukonazol bo
        bardzo zle sie czulam ,wiec doktor zmienila na Mycosyst ,ale po nim jeszcze gorzej ,wiec
        mialam Orungal bralam go miesiac i troche ,odtawilam.
        Leki na Cukrzyce to -Diaprel Mr 2 tabl na 15 minut przed sniadaniem.
        Leki na nadcisnienie _ tertensif Sr ,Concor 5 i Amlozek.Nasice lat biore.
        Leki na rozrdzedzxenie krwi -Acard,Plavocorin -od 2010 r -10 grudzien.
        Afobam 0,25mg najpierw 1 r=tabl,na noc a teraz biore pol samam tak zrobilam.
        Poza tym biore Hepatil z witaminami, Probiotyk i synbiotyk
        Cardiomin B6,Debutir od neidawna ,Creon 25000,
        I chyba to wmszystko,pisze chyba bo juz sa spakowane ,jade do Lublina do naczyniowego Chgirurga.
        Jak wroce sie odezwe.
        dziekuje za wpisy ,pomoc
        bardzo prosze o pomoc.
        Pozdarwiam!
        CRp mialam 3 -4 miesiace robine byl 1,99
        Ob wtedy bylo 48,a dzisiaj odebralam wynik i jest 15 z tym ze gdy pobierali krew to na noc wizelam leki przeciwzapane i od goarczki.
        • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 11.06.12, 22:58
          Gastroskopie i kolonoskopie robila w Warszawie na ulicy Brzeskiej.
          Tak masz racje Tomku ,tylko juz etraz to nie mam skad zebrac pieniazkow do kupysad
          • flork1974 Re: Pomocy!!!! 12.06.12, 06:44
            Witam
            Teraz znalazlas sie w takim nie badzo polozeniu.Wydalas kupe kasy,zrobilas sporo badan i dalej nie masz odpowiedzi skad sie wzial Twoj terazniejszy stan.Nie chce sie wymadrzac i podpowiadac co byloby lepsze.Nie wiem,ja moze postapilbym podobnie robiac tyle badan.
            Chyba lepiej byloby polozyc sie teraz do dobrego szpitala,nawet na NFZ by porobiliby szereg badan.
            O boreliozie nic nie wspominajac,gdyz znamy ,betonowe' podejscie lekarzy do tego tematu.
            A tak to jeden konowal przez drugiego podpowiada co jeszcze za badanie moglabys zrobic.
            A ty chcac niechcac placzesz,placisz i robisz.Oni chcac Ci pomoc sami zapedzili Cie w ,kozi rog'.
            Trzymaj sie Elu
        • pies_z_laki_2 Re: Pomocy!!!! 12.06.12, 10:22
          A Creon dlaczego łykasz?
          • taboko Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 14:56
            Elu napisz parę słów co załatwiłaś w tym Lublinie zrobili w końcu jakieś konkretne badania???pozdrawiam
          • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 15:03
            Witam wszystkich!
            No i bledne kolo sie toczy!!!!!
            W Lublinie ,mialam badanie doplerowskie tetnic,mam
            w aorcie i wszedzie bardzo duzo blaszek miazdzycowych .
            Przeplyw narazie ejst.
            naczyniowy ,wiele mi nie pomogl,przykre to!!!!
            byl zmeczony po operacji i powiedzial ze jesli chce ,to moge przyjechac
            do prywatnego gabinetu ,a ta wizyta tez przreciez byla prywatna.
            Zbadal mi odbyt Per rectum i stwierdzsil ze mam guza gdzies na gorze w odbytnicy
            zaraz zadzwonil do lekarza i dal mi namiar na gabinet ,pojechalam tam i
            niestety znowu badanie per rectum i stwierdzil ze moze to byc
            cos z pecherzem ,lub narzadami kobiecymi ,zobaczyl moj wynik ze stycznia z piosiewu moczu
            -Bakteriuria 10^4 CFU/ml 2 rodzaje drobnoustrojow -flora mieszana
            I powiedzial ze powinnam miec dawno zrobiony na to antybiogram bo to niebezpeiczne ejst bardzo .
            Tutaj niestety rpzy takim wyniku nie robia antybiogramu ,jakby byl wyzszy .
            No i dalej bledne kolo!!!!!!
            a ja cierpie w goarczkach i bolach.
            Ja chyba mma raka ,ktory to pwooduje i uciska i goarczki.
            Zasztrzyki przeciwbolowe nie dzialaja ,leki etz nie .
            Nie wiem tez czy bede mogla pojechac do szpitala ,jutro mam miec odpowiedz.
            • taboko Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 15:10
              to ty specjalnie jechałaś pół polski na prywatnego doplera?????szok takie coś kosztuje od 100-150 zł w praktycznie każdym prywatnym gabinecie ja myślałam ,że do szpitala i porobią jakieś badania a tu znowu klops szkoda.....to teraz szukaj dobrego proktologa
            • taboko Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 15:17
              jak mogli przeoczyc guza skoro dopiero co robiłaś gastro i kolono to jakaś paranoja Elu zastanawiam się kto ci poleca tych konowałów bo inaczej się tego nie da określic jechac pół polski na prywatne badania które i tak niczego nie wnoszą do diagnostyki szkoda kasy i nerwów
              • flork1974 Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 20:29
                Niestety w naszych polskich realiach tak juz bywa ze nieraz tak jest ze zeby sie o czyms dowiedziec trzeba nieraz prz........c pol Polski.
                Ja tego doswiadczylem.Mialem miec robione badanie Dopplerowskie zyl szyjnych za ok.3 miesiace przez dobrego lekarza.Mowie sobie,co mi szkodzi isc sobie sprawdzic je wczesniej u siebie prywatnie (Lomza).KONOWAL przez wielki K orzekl ze wszystko jest super.
                Jade za 3 miechy na prywatna wizyte (Katowice),a tu mi lekarz mowi gdzie mam zwezenie i brak przeplywu.
                Ten sam aparat a jakze rozne diagnozy.Tak juz u nas bywa ze inny lekarz wyleczy to nad czym polegl KONOWAL.
            • taboko Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 15:23
              A kiedy byłaś u ginekologa ????
              normalny lekarz skoro stwierdził guza jak byłaś na wizycie prywatnej od razu powinien dac skierowanie na oddział i coś dalej w tym kierunku robic potwierdzic wykluczyc itp
            • bamba-ryla Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 17:05
              Miałam się ciebie wtedy zapytać o badanie moczu, ale wyleciało mi z głowy. Koniecznie powtórz badanie moczu ogólne i na posiew z antybiogramem.
              Możesz mieć zakażenie układu moczowego, bakterie od tamtego badania kto wie czy się nie namnozyły. Jeśli to np. e coli to oby nie doszło do zakażenia ogólnoustrojowego. Zresztą każda infekcja może być bardzo niebezpieczna.
              Moja ciocia chodziła z e.coli w moczu kilka lat, to znaczy zakażenie leczone było w ślepo, bo badanie ogólne moczu złe. Aż w końcu ból ciała, głowy, omdlenia, skok temp. do 40 st. i urosepsa. Wyszła z tego, ale cukrzyca tak się przez to rozhulała, ze jest na insulinie od tamtego momenutu.
    • taboko Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 15:35
      GABINET SPECJALISTYCZNY Rozpoznawanie i leczenie schorzeń jelita grubego i odbytu dr n. med. Franciszek Hadasik
      40-058 Katowice
      PCK 7/1A
      tel. (32) 226-02-06
      Czynne : pon. i czw. od 15.00 do 20.00 obowiązują zapisy.

dr n. med. Franciszek Hadasik proktolog (CHIRURGIA).
      Leczenie i usuwanie żylaków odbytów (hemoroidy).
      Polipy jelita grubego. Kwalifikacja do zabiegów chirurgicznych.
      Szczeliny odbytu.
      Przetoki okołodbytnicze.
      Rektoskopia.
      wspaniały lekarz z ludzkim podejściem super diagnosta jeżeli jest coś niepokojącego zamyka na oddział i działa
      • asis09 Re: Pomocy!!!! 14.06.12, 13:59
        Podobno jednym z najlepszych lekarzy neurochirurgów wPolsce jest dr Pieniążek.
        Co do rehabilitacji polecam w Chorzowie -Synergię

• pawel96b Re: Pomocy!!!! 14.06.12, 14:28
          >Podobno jednym z najlepszych lekarzy neurochirurgów wPolsce jest dr Pieniążek

Czy to jakis ponury zart czy faktycznie tak sie nazywa?

Pawel
    • taboko Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 16:13
      Elu u nas wyniki z gastro i kolono są pacjent ma od ręki po badaniach jedynie jak są pobrane wycinki lub usuwają np polip to na badanie hist pat czekasz do 2 tygodni dlatego ośmieliłam się zapytac kto ci poleca lekarzy na te prywatne wizyty????przepraszam myślę,że się nie obraziłaś
      • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 19:12
        Bozenko robuilam abadania w wraszawie na ulicy Brzeskiej
        wlasciwie wszysy gdzie meiszkam tam jezdza,
        Bardzo zle sie czuje
        • bamba-ryla Re: Pomocy!!!! 13.06.12, 20:03
          Napisałam post wyżej, ale jeszcze raz. Koniecznie zrób świeże badanie moczu i posiew!
          To może być zakażenie ukłądu moczowego i nie daj boże ogólnoustrojowe.
          • prowirus Re: Pomocy!!!! 14.06.12, 00:38
            Czytam ten wątek i oczom nie wierzę, jestem w totalnym szoku... łza się kręci w oku crying Wiedziałem, że są problemy z diagnozami, lekarzami itd. ale tego się nie spodziewałem. Człowiek nie dostaje żadnej pomocy, nawet prywatnie.
            Trzymam kciuki mocno depakinka11 za Ciebie i mam nadzieję, że w końcu Ci się uda.. musi się udać.
            • bagnowska Re: Pomocy!!!! 14.06.12, 07:38
              Ja również towarzyszę depakince cały czas i również po raz kolejny czuję złość, bezsilność, strach... Znam te uczucia.... Jestem sama z Grzegorzem, tyle, że przebieg Jego chorowania nie jest tak dramatyczny... Żaden lekarz nie jest zainteresowany jego losami, diagnozowaniem czy leczeniem..... Teraz rozumiem, ja osoba do bólu racjonalna, dlaczego cierpiący ludzie szukają pomocy poza medycyną konwencjonalną....
              Eluniu , trzymaj się, mimo wszystko!
              • mab62 Re: Pomocy!!!! 14.06.12, 08:31
                Elu,ja też mocno przeżywam Twoje zmagania z "diagnostami".
                Wiem,niestety jaki jest dostęp i wiedza lekarzy w przypadkach takich jak nasze :"system łańcuszka kolegów po fachu".
                A pacjent w tym "odchaczaniu" i "kasowaniu za wizytę" zupełnie się nie liczy.
                Liczy się tylko to co na nas zarobią,do im większej ilości"kolegów"nas odeślą,tym więcej maja kasy.
                Smutne i przerażające to wszystko.
                Trzymaj się jakoś i nie poddawaj.Walcz o swoje dobre samopoczucie,bez bólu.
                Wszystkiego dobrego.

Pozdrawiam.
                • depakinka11 Re: Szpital 14.06.12, 09:31
                  Jade3 do szpitala dzisiaj.
                  Nie wiem czy uda sie zdiagnozwoac mnie?
                  ale jade ,wczoraj msylama ze sie wykoncze.
                  Cisnienie wysokie puls spadal i tak skakalo.
                  Cukier wysoki ,bole okrpne ,
                  w gastroskopii niby nic nie wyszkllo w kolonoskopi tez
                  a ja wyje z bolu.
                  Piecze mnie zaladek,pieka jelita,z tylu ucisk silny,
                  Mam wrazenie ze mam guza gdzies w jelicie grubym lub w odbycie,albo szczeline?
                  mam tez wrazenie ze cala ejstem zakazona.
                  Wczoraj nagle takie rozlane nagle szczypanie w jelitach z tylu ,cos z tylu mi pulsuje .
                  na koscia ogonowa lub pod.
                  Nie umieim okreslic tego.
                  jem Wafle Ryzowe bezglutenowe,mieso gotowane z kurczaka ,
                  Nie wiem co jmam jesc?
                  Wczoraj zrobilam gotowanego kalafiora z Ryba gotowana.
                  Moze ten kalafior tak gorzej mnie urzadzil?
                  Cos sie dzieje ,mam tez obrzmaily od strony kregoslpua posladek ,goracy i wszystko po lewej stronie i nad koscia ogonowa kawalek kregoslupa ledzwiowego boli uciska szczypie rwie.
                  swedzi.
                  W szpitalu wiadomo jakie jedzenie daja,boje sie!!!!!!
                  szczypie etz posladek lewy bardzo gdzies gleboko,w podbrzuszu tez i boli cala kosc lonowa tez.
                  Moze doardzcie mi dokladnie co mam ejsc???
                  Nie jem nabialu pieczywa bialego ,warzyw ,owocow nie wiem co
                  mam jesc?????
                  Dziekuje za wpisy bardzo!
                  Prosze napsizcie ,niedlugo wykjezdzam. do szpitala dalka droga przedemna.
                  • ninaspi Re: Szpital 14.06.12, 10:01
                    Depakinka trzymaj się Kobieto. Może naiwnie, ale wierzę ,że w końcu trafisz na lekarzy , którym uda się postawić prawidłową diagnozę.
                    W Krakowie jest oddział który zajmuje się chorobami rzadkimi. Może warto zainteresować się tym szpitalem:www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-medyczne/Krakow-w-Szpitalu-Uniwersyteckim-rusza-osrodek-chorob-rzadkich,117444,8.html.
                    Ściskam mocno. Nie daj się chorobie.
                    • pawel96b Re: Szpital 14.06.12, 10:15
                      Depakinka, moja sugestia: jak juz trafisz do tego szpitala to NIE DAJ SIE splawic dopoki Cie nie zdiagnozuja do konca. Za duzo kasy na prywatnych wydalas, za duzo biegania, badan, wysilku i cierpienia.

Opieka medyczna nalezy Ci sie jak psu buda smile Przywiaz sie tam do lozka i niech goscie nad Toba mysla, za to biora kase. Nie akceptuj jakichs czesciowych rozwiazan. Ma byc wiadomo co Ci jest, jak, czym leczyc.

Daj znac na forum.

Pawel
                      • taboko Re: Szpital 14.06.12, 11:05
                        myślę podobnie jak paweł trzymaj się i nie poddawaj powodzenia
                        • pumeczka77 Re: Szpital 14.06.12, 13:49
                          Myślę, że tak jak są lekarze bezduszni tak są i ci, którzy chcą pomóc. Nie jest tak, że wszyscy tylko na kasę patrzą. Bez przesady. Może czasami są po prostu też bezradni tak jak i my. Lekarz nie jest żadnym wszechmocnym i nie zawsze może pomóc. Choć to boli i wkurza strasznie.
                • wroteknowynick Re: Pomocy!!!! 14.06.12, 15:10
                  "System łańcuszka kolegów po fachu", nigdy nie widziałem tego w ten sposób sad
                  • depakinka11 Re: Pomocy!!!! 14.06.12, 17:52
                    jestem jeszcze ,wyjezdzam po 19stej.
                    Wiecie co,ja jestem konkretnuie zagrzybiona miedzy innymi.
                    Zjadlam dzisiaj talerz zupy rzadkiej ogorkowej z 4 kosteczkami ziemniakow
                    zaprawionej jogurtem naturalnym bez cukru ,tak mnie zawalilo gardlo ,szczypie cala skora
                    dostalam jeszcze wyzszej goraczki jezyk oblozony to tak caly czas mam.
                    No i nizej klopot,pieczenie w pochwie .
                    jezyk smaruje Olejkiem z Oregano bez rozcienczania ,ale nie pomaga.
                    To ja sie ejszcze bardziej zAgrzybie w szpitalu ,wiadomo jakie szpitalne
                    jedzenie ejst,a nikt mi nic nie przyniesie ,bo od domu bardzo daleko.
                    Co radzicie?
                    Nie jem pieczywa z ialych mak wiele lat,jem chleb Razowy na zakwasie ,dzownilma kiedys do
                    piekarni gdzie go piecza ,pytalam czy jest czysto Razowy na zakwasie _Kołacz nazywa sie
                    mowili ze troche Glutenu i drozdzy ma znikome ilosci ,ale ma.
                    Naprzemian jem Wafle Ryzowe z brazowego ryzzu ,
                    nadal czuje sie zagrzybiona ,arz mnie raz bardzo duzo.
                    Co radzicie,co ma jesc w takim razie?
                    Ziemniakow samzonych nie moge ,zoladek ,watroba,Cukrzyca przy cukrzycy nie mozna.
                    Co ja mam jesc?
                    • marysi4 Re: Pomocy!!!! 14.06.12, 20:00
                      Musisz jeść!

A np. jajka gotowane? Albo pasta jajeczna robiona samodzielnie? Byle było czym posmarować chleb.

Gotowana fasola piękny jaś, gotowane mięso, gotowane warzywa. No i zupy, rosół jest ponoć dobry na grzyba. Ryż brązowy, kasza gryczana, jęczmienna, makaron żytni razowy. Jogurt naturalny...
                      • fufuszka Re: Pomocy!!!! 14.06.12, 21:39
                        Zupy np. fasolowa, rosół, ryżowa, ogórkowa, kapuśniak, szczawiowa, brokułowa, chłodnik (jogurt + ogórek + koperek + czosnek) - świetne na gorące dni. Ja zupy jem z makaronem orkiszowym lub brązowym ryżem. Gotuję je na skrzydełkach z kurczaka i potem mięso wdrabiam sobie do zupy. Oczywiście bez marchewki.
                        Różnego rodzaju sałatki.
                        Na kanapkę np. jajko gotowane, ogórek, jeśli nie mozesz kupowanej wędliny to można w piekarniku upiec szynkę, boczek.
                        Kasza jaglana.
                        Ryż z warzywami, nalesniki z maki żytniej.
                    • pies_z_laki_2 Re: Pomocy!!!! 15.06.12, 10:48
                      Przy zapaleniu błony śluzowej żołądka, grzybie (?) i cukrzycy z węglowodanów dobra jest kasza jaglana, brązowy ryż i warzywa, marchewka też tongue_out , tylko nie za dużo. Wszystko gotowane, jarzyny przecierane, mięso miksowane na mus. Możesz jeść tylko zupki - kremy, z jarzyn z mięskiem, albo oliwą, albo wmieszanym jajkiem. I siemię lniane w dowolnej postaci, zaparzane (kisiel), mielone i sypane do ryżu czy zupy. I żadnego razowca, bo drażniący i ciężkostrawny.

Ktoś ci ten razowiec doradzał? Nic dziwnego, że cię brzuch boli sad
    • taboko re:pozdrowienia 15.06.12, 18:19
      pozdrowienia od Eli dla forumowiczów jest w szpitalu podejrzenie rwy kulszowej podają jej leki uspokajające i p/bólowe przewidywalny termin pobytu około 3 tygodni na razie żadnych konkretnych badań jej nie robili będę miała z nią kontakt w przyszłym tygodniu zobaczymy co dalej może w końcu dziewczynie pomogą pozdrawiam Bożena
      • mab62 Re: re:pozdrowienia 15.06.12, 19:07
        Dzięki za wiadomości,bo troche się martwiłam.
        Pozdrów Elę,jak będziesz do niej dzwoniła.
        Trzymam kciuki za postawienie prawidłowej diagnozy i wyleczenie.
        Pozdrawiam.
        • flork1974 Re: re:pozdrowienia 15.06.12, 19:53
          Dzwonilem do niej i mowi ze teraz ma leki uspokaj. i leki p.bolowe.Po pomiarach temperatury sa niescislosci miedzy pomiarami miedzy termometrem elektronicznym szpitala a jej rteciowym o ok.1,5 stopnia.Jezyk ma caly oblozony polipami.Zatanawia sie czy moglaby brac sobie nystatyne bez wiedzy szpitala.
          Kazala podziekowac Ewie475 za ksiazke.
      • bagnowska Re: re:pozdrowienia 15.06.12, 21:11
        Biedulka! Własnie leczę rwę kulszową w domu... Wiem, jak boli.... Uściski dla Eli smile
        • flork1974 Re: re:pozdrowienia 15.06.12, 21:58
          Lezy w szpitalu w Poznaniu.
          Gdy z nia rozmawiam i zagladam do netu to wladowala sie w CHOLERNIE DUZEGO GRZYBA.
          Jest zupelnie sama i kontakt z tym forum ma przezemnie.
          Pozdrawia Forumowiczow.
          • flork1974 Pomozecie???-POMOZEMY!!! 16.06.12, 06:26
            Witam Forumowiczow,zwlaszcza zaglebionych w temat.
            Ela(Depakinka11) przebywa w tej chwili w szpitalu.Mysle ze STRASZNIE zagrzybila swoj organizm dluga antybiotykoterapia.Ciezko bedzie jej zwalczyc to cholerstwo bo kazdy kto chociaz troche zaglebial sie w ten temat wie co to jest za choroba.Atakujac moze do konca czlowieka wyniszczyc.
            Z rozmowy z nia wiem jak skrajnie pograzyla sie finansowo i materialnie razem ze swoim mezem.Nie bede sie rozpisywac jak,bo nie o to tutaj chodzi.
            Chcialbym w tym miejscu zaapelowac do wszystkich wspolnych znajomych i chetnych.
            POMOZMY ELI.
            Podalbym nr.swojego konta i poprosil o wplaty kazdego,nawet drobnego wsparcia finansowego.Haslem wsparcia byloby np.DLA DEPAKINKI.
            Potem zebrane pieniazki przelalbym na wskazane przez nia konto lub przeslal przekazem.
            Co o tym myslicie?
            POMOZMY JEJ!

• bagnowska Re: Pomozecie???-POMOZEMY!!! 16.06.12, 10:33
              Grzegorz i ja również otrzymaliśmy finansowe wsparcie od Przyjaciół z forum w momencie, kiedy dalsze leczenie stanęło pod znakiem zapytania z powodów finansowych.
              Byłabym bardzo nie w porządku, gdybym z całego serca nie poparła inicjatywy Tomka. Każdy grosz się liczy w momencie, kiedy człowiek jest na finansowym dnie.
              • flork1974 Pomozecie???-POMOZEMY!!! 16.06.12, 15:35
                Dziekuje Basienko za odzew pomimo swojej tez nie wesolej sytuacji.
                Nie bede nikogo ganil za niechec.Kazdy wyposazony jest w wolna wole.
                Ja nigdy nie stanalem przed takim dylematem,jedzenie czy leczenie ale
                bardzo dobrze rozumiem ludzi w w potrzebie,wlasnie poprzez chorobe wlasna.
                Myslalem ze posypia sie wpisy z checiami takiej pomocy ale widze ze wpisy
                sypia sie tylko jesli chodzi o pozdrowienia.
                Sorry jesli kogos obrazilem ale taka jest prawda.
                • margolcia_63 Re: Pomozecie???-POMOZEMY!!! 16.06.12, 17:10
                  > Nie bede nikogo ganil za niechec.Kazdy wyposazony jest w wolna wole.
                  > Ja nigdy nie stanalem przed takim dylematem,jedzenie czy leczenie ale
                  > bardzo dobrze rozumiem ludzi w w potrzebie,wlasnie poprzez chorobe wlasna.
                  > Myslalem ze posypia sie wpisy z checiami takiej pomocy ale widze ze wpisy
                  > sypia sie tylko jesli chodzi o pozdrowienia.
                  > Sorry jesli kogos obrazilem ale taka jest prawda.
                  Oczywiście, że obraziłeś!
                  Po pierwsze zbiórka pieniędzy bez pośrednictwa jakieś fundacji i subkonta, jest nielegalna i możesz narobić lekkiego kłopotu sobie, albo Eli, zwłaszcza jeśli odbywa się to przez forum. Po wtóre, nie wpadło Ci do głowy, że większość ludzi jest też przenicowanych finansowo?
                  Na co zbierasz pieniądze na leczenie grzybicy, którą myślisz, że ma, czy na co? Na leczenie szpitalne, o których większość może tylko pomarzyć?
                  Masz kasę wpłacaj na konto Eli do woli.
                  A Ela wogóle wie o tej Twojej inicjatywie?
                  Rozumiem, że intencje miałeś dobre, ale forma przekazu-apelu dla mnie nie do przyjęcia!
                  • tajtaja Re: Pomozecie???-POMOZEMY!!! 16.06.12, 18:21
                    zacytuję sms, który w tej chwili odstałam od Eli:
                    "Solkosert steryd. Pytałam teraz pielęgniarki. Mi wysiadaja nerki, wszystko a oni faszerują mnie sterydami i uspokajaczami a ja zwijam się z bólu, jelito twarde boli i szczypie po lewej stronie boli przed biodrem jest twarde i całe brzycho i pod żebrami. Ucisk jakby krocze miało wypaść. Nie ma komu do mnie przyjechać. Tu mnie wykończą. Jakby ktos miał po mnie przyjechać to bym sie połozyła u siebie, w Ostrołęce. Ja umieram. Nie mam jak wrócić. Taja umieram."

Z wczesniejszych sms'ów wiem, ze w tej chwili dostaje: Solkosert steryd, Zoloft, Tranxene

Ja jestem poza Polską do połowy przyszłego tygodnia, nijak nie mam jak jej pomóc. Flork, zadwon do niej. A moze jest ktoś z Poznania (Flork podawał, ze tam jest w szpitalu).

taja
                    • bagnowska Re: Pomozecie???-POMOZEMY!!! 16.06.12, 19:15
                      margolcia - masz rację, emocje zwykle są złymi doradcami.... Nie wiem, jak zadziałali forumowicze w przypadku Grzegorza, ale pomoc, dzieki której ciągnęliśmy leczenie, dostaliśmy bardzo szybko... zareagowałam tak spontanicznie, bo sama byłam pod murem... Ale taką zbiórkę trzeba przeprowadzić z głową.
                      Teraz jednak jestem przerażona wpisem tajtai...Mieszkam teraz niedaleko Poznania ale mieszkam tylko z Grzegorzem i nie mam go z kim zostawić. Może ktoś się odezwie...?
                    • uparta_koza Re: Pomozecie???-POMOZEMY!!! 17.06.12, 00:32
                      tajtaja napisała:

> zacytuję sms, który w tej chwili odstałam od Eli:
                      > "Solkosert steryd. Pytałam teraz pielęgniarki.

nie ma czeos takiego! słyszy co chce uslyszec i się nakreca! podaja jej SOLCOSERYL! Brzmi podobnie ale nie tak samo! niech sie nie wkreca w sterydy tylko słucha i zapamietuje!

> Mi wysiadaja nerki,

dializuja ją??? czy jej sie tak wydaje?

wszystko
                      > a oni faszerują mnie sterydami

a własnie ze nie

> i uspokajaczami

bo to akurat w jej przypadki konieczne- nakreciła sie i dziala jak samonapedzajaca maszyna! czas to przerwac! i dac lekarzom dzialać!

> a ja zwijam się z bólu

to normalne przy rwe

, jelito t
                      > warde boli i szczypie po lewej stronie boli przed biodrem jest twarde i całe br
                      > zycho i pod żebrami. Ucisk jakby krocze miało wypaść.

niech poczyta sobie opis rwy kulszowej- nic nie ma w tym nadwzwyczajengo, tak moze być~

> Nie ma komu do mnie przyj
                      > echać.

to po co jechala tak daleko od domu? dopiero teraz sie zorientowala że ma daleko od rodziny????

> Tu mnie wykończą.

sama siebie wykonczy!

Jakby ktos miał po mnie przyjechać to bym sie połozyła
                      > u siebie, w Ostrołęce.

jasne a potem wymyśli ła jeszcze inna kombinacje! bo wszyscy tacy chetni przyjac do szpitala osobe ktora sama się wypisała!

> Ja umieram. Nie mam jak wrócić. Taja umieram.

jasne. pewnie pierwszy przypadek bedzie smierci z powodu dyskopatii!

> Z wczesniejszych sms'ów wiem, ze w tej chwili dostaje: Solkosert steryd, Zoloft
                      > , Tranxene

i niech tam polezy ile lekarze przetrzymaja bo leczenie ustawili dobre.
                      ale jak ma ktos zafiksowanie na borelioze to bedzie ją widział zawsze i wszedzie. I grzybice do tego. I zaskazka!

ludzie dajcie spokoj. Nikt jej nie zmuszał zeby tam jechala to niech teraz dalej sama kombinuje, nich ponosi tego konsekwencje a nie zachowuje sie jak dziecko któremu się zamarzy raz tak a raz tak!
                      • tajtaja Re: Pomozecie???-POMOZEMY!!! 17.06.12, 09:06
                        uparta_koza napisała:

> tajtaja napisała:
                        >
                        > > zacytuję sms, który w tej chwili odstałam od Eli:
                        > > "Solkosert steryd. Pytałam teraz pielęgniarki.
                        >
                        > nie ma czeos takiego! słyszy co chce uslyszec i się nakreca! podaja jej SOLCOSE
                        > RYL! Brzmi podobnie ale nie tak samo! niech sie nie wkreca w sterydy tylko słuc
                        > ha i zapamietuje!
                        >

Po prostu pomyliła nazwę. W jej przypadku chyba jedynym szybkim wyjsciem ze stanu zapalnego jest podanie sterydu, niestety.

Nie powinnam cytowac sms od Depakinki (w końcu to prywatne), za co ją przepraszam, ale brzmiało to tak desperacko, ze nie wiedziałam jak jej pomóc. A ja poza Polską więc liczyłam na pomoc kogos z was. Dziekuję Flork ze pomagasz Eli.

Wydaje mi się, ze Ela jest totalnie spanikowana, a nie ma przy niej osoby, która wyjaśniłaby jej na spokojnie co i jak. Osoby z forum traktuje jak przyjaciół.
                • taboko Re: Pomozecie???-POMOZEMY!!! 21.06.12, 15:56
                  flork1974 napisał:

> Dziekuje Basienko za odzew pomimo swojej tez nie wesolej sytuacji.
                  > Nie bede nikogo ganil za niechec.Kazdy wyposazony jest w wolna wole.
                  > Ja nigdy nie stanalem przed takim dylematem,jedzenie czy leczenie ale
                  > bardzo dobrze rozumiem ludzi w w potrzebie,wlasnie poprzez chorobe wlasna.
                  > Myslalem ze posypia sie wpisy z checiami takiej pomocy ale widze ze wpisy
                  > sypia sie tylko jesli chodzi o pozdrowienia.

> Sorry jesli kogos obrazilem ale taka jest prawda.
                  obrażac to nie ma czym tylko trzeba się zastanowic czy każdy z nas ma tyle kasy ,a jeżeli jej nie ma to niestety pozostaje tylko wsparcie przez wpisy pozdrowienia i dobre słowo trzeba zrozumiec ,że nie wszystkim się przelewa uszanujmy i szczere pozdrowienia i dobre słowo pozdrawiam
          • bamba-ryla Re: re:pozdrowienia 16.06.12, 21:46
            A skąd wiadomo, że to grzybica? BYły jakieś posiewy?
            Jak będziecie rozmawiać, przekaż Depakinie, żeby nie robiła nierozsądnych kroków, typu, wypis na własne żadanie. Skoro została przyjęta na oddział napewno przeprowadzą jej diagnostykę.
            A na jakim oddziale leży, na internie, czy gastrologii?
            • flork1974 pozdrowienia 16.06.12, 23:02
              Polozyli ja konowaly na neurologii.Bez zadnych badan zaczynaja podawac sterydy.Raczej sie z tamtad zabieze do szpitala blizej domu.

Do Margolci
              Ciebie zawsze latwo dotknac i Twoje mocherowe kolko rozancowe.
              Najlepiej jesli nie zamierzasz w tym uczestniczyc to nic nie pisz prosze
              i zostaw dla siebie swoje trzy grosze.
              • uparta_koza Re: pozdrowienia 17.06.12, 00:20
                > Polozyli ja konowaly na neurologii.

a niby gdzie mieli ja polozyć z rwa kulszową?/??? Na gastrologii z rzekoma grzybica????

> Bez zadnych badan zaczynaja podawac sterydy.

bo w jej przypadku ich niepodanie spowoduje ze nie wyjdzie ze szpitala tylko wyjedzie na w ózku!

> Raczej sie z tamtad zabieze do szpitala blizej domu.
                niech po drodze o psychiatryk zahaczy- wiecej na tym skorzysta. Depakinka nie ma czasami dwubiegunowki?

popieram Magdolcie- na co zbirasz pieniadze/ na leczenie grzybicy która sobie umylseliscie czy moze tego raka co go nie iwdac w rezonansie????? ma ksiązkowe objawy rwy i badania to potwierdzaja! a jak brakuje pieniedzy to z taka historia jak zlekceważenie wyniku przy dolegliwościach odszkodowanie ma jak w banku. tylko niech przestanie panikowac i wygłupiać sie z wypisem na własne ządanie bo potem bedzie sie musiala sama leczyć!

• margolcia_63 Re: pozdrowienia 17.06.12, 04:49
                flork1974 napisał:

> Polozyli ja konowaly na neurologii.Bez zadnych badan zaczynaja podawac sterydy.
                > Raczej sie z tamtad zabieze do szpitala blizej domu.
                >
                > Do Margolci
                > Ciebie zawsze latwo dotknac i Twoje mocherowe kolko rozancowe.
                > Najlepiej jesli nie zamierzasz w tym uczestniczyc to nic nie pisz prosze
                > i zostaw dla siebie swoje trzy grosze.

A mogę wiedzieć dlaczego? Czyż to nie forum? Popsułam szyk?
                Z tym moherowym beretem akurat trafiłeś jak gołąb o parapet, a stosując analogię, chyba sobie to umyśliłeś w tej swojej przyciasnej hałubicy. wink
                A przypadkiem depakinka 11 nie jest byłą pacjentką geodety? Może powinien jak przewidywałam wypłacić swoim pacjentom odszkodowania. Ale teraz Ela już ma szczęście trafiła pod opiekę dr. florka, który wie co jej dolega, w przeciwieństwie do badań gastro.
                Ku przestrodze tak może się skończyć nieleczenie neuroinfekcji!

Zadałam proste pytanie: na co zbierasz pieniądze? Na sterydy, kwiaty...? Jeśli dziewczyna ma boreliozę to sterydy delikatnie mówić są niewskazane. A ktoś wogóle wie co jej dolega?
                • flork1974 Re: pozdrowienia 17.06.12, 06:27
                  Pamietam byl kiedys taki watek ktory zahaczal troche o religie.Tam kiedys Margolcia udzielala sie prawie tak ostro jak te babcie spod palacu prezydenckiego.Wtedy wpisalem jej cosik na przekor.Reakcja byla iscie podobna jak z krucjat z tamtad wzietych.Dlatego kazdy reagujacy w ten sposob jest dla mnie moherem.Kiedys czytalem na innym forum taki wpis-NALEZY WYSTRZEGAC SIE LUDZI NADMIERNIE RELIGIJNYCH GDYZ OD NICH POCHODZI NAJWIECEJ JADU I ZLA NA TYM SWIECIE.Podpisuje sie pod tym oboma rekami.
                  Doskonalym przykladem sa tu historyczne wyprawy krzyzowe.Widac bylo doskonale ile ludzi padlo w imie religii ktora milosc do blizniego stawia niemal na pierwszym miejscu a gineli bo nie chcieli tego wzoru przyjac i wyznawac.

A pieniadze,chcialem ja wspomoc w taki sposob bo przewaznie wyjscie ze szpitala wiaze sie dalszym leczeniem,wykupieniem lekow.A wiem jak bardzo poplyneli z mezem finansowo i ze to bylby problem skad na to wziac.

Wiec dla mnie pozostaniesz light moherem skoro razi Cie sam moher.Desant takich moherowych beretow w Awganistanie i Talibowie placza i kwicza taka bylaby to ,krotka pilka'.
                  • margolcia_63 Re: pozdrowienia 17.06.12, 07:34
                    To już nie wiem, czy masz za ciasną hałubicę, czy suspensorium, bo się nadto podnieciłeś!
                    A z religijnością masz problem? Bo ja żaden. Wróc do tego wątku który rzekomo pamiętasz (???) i przeczytaj, ale ze zrozumieniem. Walisz na oślep, bez sensu!
                    K..a m.ć , no nie chcą płacić pieniędza, nie wiedząc na co!!! Dziwy! Taliby jedne, brzydkie! wink
                    Najlepiej jakby moherowe berety wzięły się do roboty i zarobiły na potrzeby innych, a nie chorowały! wink
                    Poluzuj sobie coś niecoś doktorze flork. wink
                    • pumeczka77 Co tu się dzieje? 17.06.12, 09:07
                      Jestem zaskoczona, co tu się dzieje? Ale może to przez tę watę w głowie nic nie rozumiem.
                      Wydaje mie się, ze depakinka jest ogromnie znerwicowaną i trudną do leczenia osobą, i nie jest to przytyk, bo przecież to mozna zrozumieć jak człowiek źle się czuje i nie wiadomo co mu jest. Ale takie miotanie sie pomiędzy różnymi opcjami, ciągłe podważanie leczenia i jedynie psioczenie na lekarzy to tylko utrudnia.
                      • tajtaja Re: Co tu się dzieje? 17.06.12, 09:12
                        pumeczka77 napisała:

> Jestem zaskoczona, co tu się dzieje? Ale może to przez tę watę w głowie nic nie
                        > rozumiem.
                        > Wydaje mie się, ze depakinka jest ogromnie znerwicowaną i trudną do leczenia os
                        > obą, i nie jest to przytyk, bo przecież to mozna zrozumieć jak człowiek źle się
                        > czuje i nie wiadomo co mu jest. Ale takie miotanie sie pomiędzy różnymi opcjam
                        > i, ciągłe podważanie leczenia i jedynie psioczenie na lekarzy to tylko utrudnia
                        > .

Wydaje mi się, ze w tym jest problem, ze Ela się miota i jest przerazona. Przy tym popełnia mnóstwo błędów i brak jej konsekwencji. Ale cóż się dziwić, pozostawiona jest sama sobie (p. dr od bb nie odpowiada) i łapie kolejne pomysły na kolejne badania.
                        • bagnowska Re: Co tu się dzieje? 17.06.12, 10:07
                          Znam Elę od dawna. Korespondujemy ze sobą prywatnie od czasu do czasu. Ela choruje od dawna i żaden lekarz, podobnie, jak w przypadku mojego Grzeska , nie "rozpracował" do końca, co się z nią dzieje. Takie "przypadki" są porzucane albo podrzucane jak kukułcze jaja. Wierzcie mi, takie doświadczenia ja i mój mąż mamy za sobą, trwały dobre kilkanaście lat. Nie jestem histeryczną i panikarską naturą, ale sama momentami stawałam pod murem, za którym nie widziałam już NIC.... A mój silny, mądry mąż w pewnym momencie powiedział: daj mi te wszystkie leki, które mamy w domu i odkręć gaz.... Stało się to tylko jedyny raz, ale uświadomiło mi, ile muszę mieć siły, żeby dzielić się nią z Grzegorzem w takich momentach. A najgorsze doły przychodziły wówczas, gdy nie było kasy nawet na podstawowe jedzenie, nie mówiąc o kolejnych wizytach, diagnostyce i lekach...
                          Nie oceniajcie pochopnie takich zachowań. Ela jest osobą niezwykle wrażliwą i , jak widać, nie ma mozliwości, aby ktoś najbliższy był z nią cały czas.
                          Rysiek Riedel śpiewał : Samotność , to taka wielka trwoga.... Wtedy projektujemy najgorsze i nakręcamy się w sposób niekontrolowany aż do momentu , w którym znajdzie się Człowiek i powie : Nie jesteś sam, pomogę ci, razem damy radę, zrobimy mały krok do przodu.
                          Osmieliłam się napisać ten post, bo sama borykam się z ogromną samotnością a właściwie osamotnieniem i codzień walczę o usmiech, optymizm i środki do życia.
                          Tyle, że ja jestem , powiedzmy, zdrowa, nie licząc właśnie rwy kulszowej, z którą walczę od ponad tygodnia.......
                          Pozdrawiam , bądźmy dla siebie dobrzy i wyrozumiali , nikt za nas tego nie zrobi smile
                          Basia
                          • pumeczka77 Re: Co tu się dzieje? 17.06.12, 10:38
                            Rozumiem dobrze te stany, też w nich bywam. Pisze jedynie, że to ogromnie utrudnia leczenie i koleżance, i lekarzom.
                            • pumeczka77 Re: Co tu się dzieje? 17.06.12, 10:43
                              Bardziej mi chodziło o jakieś wzajemne ataki pomiędzy forumowiczami no ale to tez można rozumieć- czasami każdy tak ma.
                          • margolcia_63 Re: Co tu się dzieje? 17.06.12, 10:55
                            Współczuję Ci Basiu bo też miałam. Czym się leczysz? Mam nadzieję, że jednak nie sterydami?

A wracając do Eli, to potrzeba by uruchomić rodzinę - męża?
                            Wątpię by osoby z forum były poinformowane przez lekarza o stanie zdrowia. No i przede wszystkim dlaczego w jakiejś infekcji - bb (?) są podawane chorej sterydy.
                            Wkręcanie tak zdesperowanej, rozchwianej osoby w kolejny temat zdrowotny (grzybica) na podstawie nie wiadomo czego, jest mało odpowiedzialne doktorze flork, a pieniądze tu nic nie mają do rzeczy. Pieniądze można wyrzucić w błoto na dziwne metody lecznicze, albo diagnozowania.
                            Tu jest potrzebny jakiś plan leczenia i diagnozowania!! Lekarz, który by to objął.

• bagnowska Re: Co tu się dzieje? 17.06.12, 12:36
                              margolcia_63 napisała:

> Współczuję Ci Basiu bo też miałam. Czym się leczysz? Mam nadzieję, że jednak ni
                              > e sterydami?

Oj, ja od sterydów uciekam jak najdalej... Choć w pewnych sytuacjach są być może jedynym środkiem doraźnej pomocy.
                              U mnie rwa występuje już kolejny raz, jest ścisle związana ze zmianami zwyrodnieniowymi kręgosłupa lędźwiowego, a tych nabawiłam się dźwigając kilkakrotnie w ciągu dnia moje całkiem bezwładne szczęście ślubne smile Niestety, na podnośnik (refundacja z NFZ i MOPS) czekam już ponad pół roku.... A ponieważ mieszkam zupełnie sama (z Grzegorzem oczywiście), wszystkie obowiązki związane z opieką nad Grzesiem i życiem codziennym spadają na mnie. Ale, póki mam siły i ta okropna (q....) rwa daje się zaleczać, daję radę. Czasem poruszam się po domu na kolanach, czasem Grześ musi zjeść kolację w łóżku (co też jest stresujące, bo ma spore problemy ze swobodnym łykaniem), czasem przemieszczam się na jego wózku, ale generalnie jeszcze jakoś funkcjonuję i próbujemy zabić te problemy smiechem.
                              A tym razem bardzo szybko pomógł mi zastaw: Dexak+Mydoclam forte+Wit.B1+ osłona na żołądek.
                              >
                              >Jedynie samotność jest w życiu człowieka stanem graniczącym z absolutnym spokojem wewnętrznym,z odzyskaniem indywidualności.
                            • bagnowska Re: Co tu się dzieje? 17.06.12, 12:50
                              margolcia_63 napisała:
                              >
                              > A wracając do Eli, to potrzeba by uruchomić rodzinę - męża?
                              > Wątpię by osoby z forum były poinformowane przez lekarza o stanie zdrowia. No i
                              > przede wszystkim dlaczego w jakiejś infekcji - bb (?) są podawane chorej ster
                              > ydy.
                              > Wkręcanie tak zdesperowanej, rozchwianej osoby w kolejny temat zdrowotny (grzy
                              > bica) na podstawie nie wiadomo czego, jest mało odpowiedzialne doktorze flork,
                              > a pieniądze tu nic nie mają do rzeczy. Pieniądze można wyrzucić w błoto na dziw
                              > ne metody lecznicze, albo diagnozowania.
                              > Tu jest potrzebny jakiś plan leczenia i diagnozowania!! Lekarz, który by to obj
                              > ął.
                              >
                              No właśnie.... Rodzina.... To nie jest takie proste... My z Grzegorzem mamy sporą rodzinę, a zostaliśmy praktycznie sami.... Oczywiście, w razie jakiegoś krachu, mogę na nich liczyc, ale życie codzienne już spadło tylko na mnie... Ludzie generalnie nie radzą sobie z przewlekłymi chorobami, które nie wiadomo, czym właściwie są, i skąd się wywodzą... A i tacy chorzy potrafią być i trudni i przykrzy , wręcz nieprzyjemni... Ale trudno się dziwić.
                              No i skąd wziąć mądrego lekarza? Nie mam wątpliwości, że tacy są, ale w znacznej mniejszości i chyba się ukrywają. Na pierwszej wizycie u neurologa w nowym miejscu zamieszkania, tenże, po zapoznaniu się z historią choroby Grzesia.... na problemy z łykaniem zapisał ...... sterydy...... Ręce mi opadły... Wyszliśmy i już tam nie wrócimy.
                              Ale trzeba szukać. W Poznaniu jest neurolog, zorientowany w metodach ILADS, zajmujący się diagnostyką obrazową. Pracuje również w szpitalu, ale nie wiem, gdzie leży Ela... Może to jest jakiś trop.... Jakby co, to kontakt mailowy smile
                              • margolcia_63 Re: Co tu się dzieje? 17.06.12, 14:09
                                Sterydy.... nawet lekarze weterynarii przepisują zwierzętom tylko w stanie terminalnym. Ja domagam się równouprawnienia dla ludzi! wink

Co do Eli, Basia, wiesz może co ona ma potwierdzone z zakażeń bo nijak nie mogę się dowiedzieć? Ale jak leczył/a ją dr od bb to zakładam, że ma coś z odkleszczówek. Zostawiła leczenie bo bała się grzybicy, albo lekarz bał się Eli, a wg. moich doświadczeń nie leczona bb działa jak AIDS, jest grzybica i wiele innych zakażeń.

Tomik skąd pomysł, że u Eli to grzyb? Bo Ty masz, czy, że dr flork tak orzekł? No i jak zbadano u Ciebie grzybicę układową? Jakie badania miałeś wykonane?

Gdyby był grzyb to wg. mnie gastroskopia i kolonoskopia najprawdopodobniej by pokazała zmiany w śluzówkach, a tych ponoć nie stwierdzono. Zresztą, jeśli to nawet rozrost candidy to ja bym sterydów nie dała sobie podać!
                    • will_i_ever_learn Co to jest? 18.06.12, 16:00
                      margolcia_63 napisała:

... czy masz za ciasną hałubicę...

Co to jest "ciasna hałubica"?

WIEL
                      • margolcia_63 Re: Co to jest? 18.06.12, 16:33
                        He! he! W militariach nie jestem najmocniejsza, chodziło mi o przyłbice, to taki obszerny, zsunięty metalowy berecik, który może odcinać dopływ powietrza, a tak pisząc po ludzku i staropolsku, miałam na myśli chyba po prostu zakuty łeb. wink
                        • flork1974 Moher&Moher 18.06.12, 21:03
                          Sama masz zakqty leb,dewotko!
                          • margolcia_63 Re: Moher&Moher 18.06.12, 21:33
                            Tak mi napisałeś doktorze flork, że aż mi w pięty poszło, chyba od tego umrę, bo język mam tęczowy, raz biały, raz żóły, raz zielony, od czasu do czasu czarny, albo czerwony, zdarza sie, że nawet niebieski jak zjem farbowane cukierki. Może ktoś zbierze pieniążki na wieniec dla mnie!
                            A zakuty łeb to męska rzecz....... wink
                    • dobbiaco Re: pozdrowienia 21.06.12, 22:14
                      Co Ty,dziecko,z tą haubicą?Wiesz w ogóle,co to jest?
                      Wszelkie zbiórki publiczne potrafią być nielegalne;wpija się w nie potem fiskus.Jak zrobili z Rydzykiem?
                      Rwę kulszową zalicza większość przewlekłych boreliotyków..W pracy na temat "Boreliozy w psychiatrii" lekarz domniemywa zapalenie krążków -do przepuklin-na tle boreliozy-lecz na razie nie ma tego opracowanego.Miałam i ja;96 rok;olimpiada w tv;bezsenne noce;kroczki o kosturku do kuchni do apteczki BY WZIĄC WSZYSTKO,co tylko mogłoby uśmierzyć ból;bo inaczej..skoczę oknem..Tramal..do d..y-dosłownie w czopkach-w przenośni też,bo nie skutkował..Rwa+ RWA SPLOTU TRZEWNEGO!Normalny poród 5 tygodni!!!Tyle to trwało..Za rok-po tj samej stronie-identycznie ze splotem barkowym..I..głęboka zaduma neurologa.."z czego są te tak straszne bóle"?Spazmy w kolejnych ambulatoriach kolejnych ostrych dyżurów..Po latach..pani Kasia,sparaliżowana,przez łzy mówiąca"nikt to TEGO NIE MA-NIE ZROZUMIE!" I to jest ta prawda..
                      Niczego nie radzę..Mam właśnie taką możliwość-podjadać-bo na pewno nie JEŚĆ-lub się leczyć..Jestem bardzo uspokojona;z dużym spokojem..widzę i rozumiem-wszystkie KLINICZNE WRĘCZ REAKCJE I..NIESNASKI!wszystko WPISUJE SIĘ W TĘ "DŻUMĘ XXI WIEKU,GORSZĄ OD AIDS"..Bóle bardzo podleczyły blokady w Poradni Walki z Bólem;w owej pracy na temat psychiatrii-wymienia się jako objaw Bb przewlekłej-"bóle korzeniowe"..Polecam tę pracę!Nigdzie nikt nie skomasował tak wszystkich objawów,jak tam!
                      Bardzo zawiedli mnie ludzie..Nie wiedzą;nie rozumieją objawów i zachowań;przez asekuranctwo,lub..bezduszność-nie chcą wiedzieć..Piętnują;choćby inny tryb życia..Problemy z pamięcią..Nie chcąc tak żyć,by WIECZNIE SIĘ Z CZEGOŚ TŁUMACZYĆ-bo oni wybierają życie w bezpieczeństwie niewiedzy-popadłam w kompletną izolację..Tu zaglądam,gdy..ktoś mnie znowu..ugodzi;zrani;zarzutem,że"wyszukałam sobie boreliozę w internecie";choć ja ..stale odbieram jej dodatnie testy..Teraz się wzięła za mój układ oddechowy;wszystko-od lat-po tej samej;lewej stronie..Ta choroba..to papierek lakmusowy..dla otoczenia;świetny..odzieracz oczu z łusek..Człowiek..już tak cierpi,że..staje się,jak rentgen;czyta w innych,jak w otwartej książce,a ich..kolejne zachowania..stają się..przewidywalne..Czy to..zysk,czy strata?Tyczy-od najbliższych do tych,o których..myślałeś,że..nie są aż tak dalecy..W ostatecznym rozrachunku..ktoś,inny chory,którego nie podejrzewałeś o tak..racjonalne,doświadczone;rozsądne myślenie-mówi Ci,że.."tak naprawdę..człowiek jest zawsze sam"..I tak jest w istocie..Ogromna przepaść..się pogłębia i już nigdy nie wróci do poprzedniego stanu..Czy ja wiem?Chyba-gdy ja swoje..takie poczucie odcięcia od mojego poprzedniego życia-porównywałam do..siedzenia na ogromnej,przeżroczystej kuli,wewnątrz której..istniało moje poprzednie życie;ulice pełne ruchu;codzienność"od-do"zaplanowana i wykonywana;radość;smutek;takie..ŻYJĄCE mrowisko normalności;ruszające się toczącym się życiem,o którym..nikt wtedy nie myśli..jaką wielką codzienność potrafi być radością!Dopiero gdy..siedzi się na tej szklanej kuli;nie mogąc tam wrócić..i mając stale wrażenie,że ta..szklana bomba za chwilę trzaśnie!Z bólu;napięcia;lęku;nieprzystosowania..Nigdzie nie można znależć..nic swojego;żadnej stabilizacji;punktu zaczepienia..To jest tak potworne..
                      Więc..gdy ktoś tak bardzo zrani..niezrozumieniem tego stanu;napiętnowaniem;złością;hmm..-brakiem miłości,na którą liczyłeś..mając do niej normalne-więzami krwi-prawo-wtedy..tu wracam i..czytając,że kolejna osoba..czuje TO SAMO ,co ja,może opisując to trochę innymi słowy-to jest taka..malutka przystań..ukojenia bólu..kolejnej rany zadanej..przez bliskich..
                      Co do leczenia:rozejrzyjcie się:chorób przewlekłych-leczyć nie będą;kosztownych-też nie;chyba,że ktoś sypnie kasą..Boreliozy..nadal nie wiedzą,jak ją WYLECZYĆ;można jedynie zaleczać ILADS.."Pogoda jest dla bogaczy"..I..silnych.Słabi i chorzy-mają odpaść..To jest już..wykonywane..na naszych oczach..Czy choroba mi coś dała,czy zabrała?Zabrała wiele;dała rozczarowanie;ból,i..świadomość..A ja..chyba odwrotnie,jak mąż ŻABUSI-chyba jednak wolę wiedzieć..
          • tomik78 Re: re:pozdrowienia 17.06.12, 13:28
            witaj flork1974 w jakim szpitalu leży? ja jestem z Poznania i chciałbym ją odwiedzic mój nr tel 500899997.ja walczę z grzybica układową od stycznia 2010 roku dała mi bardziej popalic niz boreliozasadpozdr Tomek
            • tomik78 Re: re:pozdrowienia 17.06.12, 13:32
              grzybica i szpital to zła drogasad
              • tomik78 Re: re:pozdrowienia 17.06.12, 13:35
                ludzie zrozumcie ze grzybica ja wykancza!
                • tajtaja Re: re:pozdrowienia 17.06.12, 22:02
                  tomik, jesli mozesz, to pomóż Eli, chociazby nawet wizytą, nie wiem czy masz nr telefonu do Eli?
                • bamba-ryla Re: re:pozdrowienia 17.06.12, 22:25
                  Zapytam poraz kolejny, skąd wiadomo, że to grzybica? Tam padło takie podejrzenie w szpitalu, czy były badania w tym kierunku, posiewy, przeciwciała?
                  Bo jeśli jedyną poszlaką jest ból jelit i obłożony język, to do grzybicy jest jak z Ziemi na księżyc. Może być kilkanaście innych chorób jelit żoładka czy dwunastnicy, które będą się objawiać nalotem (białym) na języku i bólem brzucha. Grzybicę widać byłoby w gastro i kolonoskopii.

Może to być nietolerancja laktozy (z wczesniejszego postu Depakiny z zupą ogórkową zaprawioną jogurtem czy śmietaną). A laktoza niestety czyha wszędzie, w pieczywie, wszelkich przetworach mlecznych, wędlinach!, słodyczach.
                  A może to być zupełnie coś innego. Depakina jest nakręcona, jeżeli leczyła się kiedyś na CHAD, być może obecnie jest w manii. Nick Depakina to również nazwa leku na to schorzenie

• taboko Re: re:pozdrowienia 20.06.12, 15:25
                    bamba-ryla napisała:

> Zapytam poraz kolejny, skąd wiadomo, że to grzybica? Tam padło ta
                    > kie podejrzenie w szpitalu, czy były badania w tym kierunku, posiewy, przeciwci
                    > ała?
                    > Bo jeśli jedyną poszlaką jest ból jelit i obłożony język, to do grzybicy jest j
                    > ak z Ziemi na księżyc. Może być kilkanaście innych chorób jelit żoładka czy dwu
                    > nastnicy, które będą się objawiać nalotem (białym) na języku i bólem brzucha. G
                    > rzybicę widać byłoby w gastro i kolonoskopii.
                    >
                    > Może to być nietolerancja laktozy (z wczesniejszego postu Depakiny z zupą ogórk
                    > ową zaprawioną jogurtem czy śmietaną). A laktoza niestety czyha wszędzie, w pie
                    > czywie, wszelkich przetworach mlecznych, wędlinach!, słodyczach.
                    > A może to być zupełnie coś innego. Depakina jest nakręcona, jeżeli leczyła się
                    > kiedyś na CHAD, być może obecnie jest w manii. Nick Depakina to również nazwa l
                    > eku na to schorzenie
                    >
                    Depakine Chrono - Natrii valproas, Acidum valproicum - zastosowanie i działanie lecznicze

Podstawowe informacje

Skład:

kwas walproinowy
                    walproinian sodu

Postać:

tabletki o przedłużonym uwalnianiu

Kategoria:

Ośrodkowy układ nerwowy

Specjalności:

Neurologia

Działanie :

przeciwdrgawkowe

Opis rozszerzony leku

Wskazania: Padaczka. Profilaktyka choroby afektywnej dwubiegunowej w przypadku nieskuteczności preparatów litu, karbamazepiny.
                • pies_z_laki_2 Re: re:pozdrowienia 17.06.12, 22:29
                  O ile pamiętam grzybica układowa jest nieuleczalna i szybko sie na niej można przejechać do lepszego świata. A u ciebie trwa od 2010? To chyba jednak nie jest grzybica układowa...
                  • tajtaja Tomik - dziękuję 17.06.12, 22:37
                    smile
                    • flork1974 Re: Tomik - dziękuję 18.06.12, 06:17
                      Witam
                      Nie trzeba byc lekarzem specjalista by stwierdzic ze Ela strasznie sie zagrzybila.Wystarczy wylapac pewne jej stwierdzenia(wybiorczo oczywiscie) i poczytac wiecej na necie na ten temat.
                      To ze jest wrazliwa i panikuje to inny osobny temat.Trzeba tez ja zrozumiec gdy tak sie czuje i jest osamotniona z tym wszystkim.
                      Wiec jesli jest w szpitalu a ma grzyba to szpital zamiast jej pomoc to ja wykonczy,chociazby poprzez jedzonko w nim podawane.
                      I tak uparcie trwam przy stwierdzeniu.MA GRZYBICE.
                      Jesli nie to napisze na forum 100 razy dla Margolci slowo PRZEPRASZAM.
                      Milego dnia Forumowicze
    • adrian_fenig Re: Pomocy!!!! 18.06.12, 09:55
      Witam,
      Jak dla mnie, to bohaterka wątku "Pomocy!!!" jest przykładem osoby uszkodzonej przez przewlekłą antybiotykoterapię. A Flork, piszący(a) o grzybicy najprawdopodobniej ma rację.