Gość: maciek IP: *.dyn.optonline.net 10.02.05, 03:40 CZY KTOS ZNA SPOSOB LATWEGO WYLECZENA LUB ZMNIEJSZENIA BULU JESTEM ZA GRANICA NIE MAM UBEZPIECZENIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lila Re: OSTROGA CZY KTOS ZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:53 Sporzadzić wywar z słomy owsianej i codziennie moczyć nogi. Można używać wielokrotnie po podgrzaniu. Sprawdzone, teściowa w ogóle stąpnąć na nogi nie mogła a teraz lata jak przeciąg. To naprawdę jest skuteczny sposób. życzę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepek Re: OSTROGA CZY KTOS ZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:25 Mozesz spróbować sposobu z wywarem ze słomy ale wątpię czy to pomoże.Ostroga jest zmiana zwyrodnieniową na kości piętowej.Tworzy się kolec który uciska tkanki miękkie powodując ból i stany zapalne drażnionych tkanek.Najprostszą metodą"ulżenia"sobie jest wkładka do butów z otworkiem.Nie zawsze można jednak zastosować taką wkladkę-zależy to od umiejscowienia się ostrogi.W gab.fizykoterapii wykonuje się rozkruszanie ultradzwiękami.Powodzenie tej metody zależy od wczesnego jej stosowania.Można zrobić tzw.blokadę /wykonuje lekarz/ Ostrogi usuwane są także operacyjnie.Jednak żadna z tych metod nie jest 100%.Niestety ostrogi mają tendencje do ponownego tworzenia się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: OSTROGA CZY KTOS ZNA IP: *.an1.atl16.da.uu.net 11.02.05, 03:23 Piszesz z USA ? Jezeli tak to idz do CVS czy podobnego Drugstore i popatrz na wkladki do butow ale te przeznaczone pod piete i podbicie. Wybierz te ktore maja wglebienie albo wrecz dziure pod pieta. Caly figiel polega na tym zaby odciazyc stope przed naciskiem "ostrogi" na cialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: OSTROGA CZY KTOS ZNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:39 sprobuj lek homeopatyczny HEKLA LAVA, mi pomogl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anselm Re: OSTROGA CZY KTOS ZNA IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:07 Może to Ci pomoże.1-1,5l oliwy z oliwek (nie musi byćpierwszego tłoczenia}Oliwę podgrzewasz do ok 60st C, wlewasz do miednicy,siadasz na krześle ,stołku itp i zanurzasz stopy w miednicy z oliwą. Wykonujesz dwoma stopami ćwiczenie polegające na podciąganiu i wyproście palców.tak ćwiczysz ok 10min.Wyciągasz stopy,muszą ocieknąć z oliwy i wysuszyć w jakieś szmaty (czyste,przeznaczone do tego celu)Założyć skarpetki i położyć się spać.Po tygodniu powinna być poprawa Uważać by się nie poparzyć i by się nie wywrócić .Oliwę zlać do pojemnika używać w następnych dniach.Pozdro Anselm Odpowiedz Link Zgłoś
analusia Re: OSTROGA CZY KTOS ZNA 18.02.05, 22:16 A mojej mamie pomogło nacieranie Amolem Odpowiedz Link Zgłoś