adka1979
17.03.14, 12:23
oto moje wyniki z rezonansu:
KRĘGOSŁUP SZYJNY:
ZNIESIENIE FIZJOLOGICZNEJ LORDOZY KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO Z WYTWORZENIEM PATOLOGICZNEJ KYFOZY, ZE SZCZYTEM NA WYSOKOŚCI ZWĘŻONEJ TARCZY MIĘDZYKRĘGOWEJ C5-C6 MODELOWANIEM WORKA OPONOWEGO OD PRZODU I CZĘŚCIOWĄ REDUKCJĄ PRZEDNIEJ REZERWY PŁYNOWEJ.
NA POZIOMIE C5-C6 SZEROKOPODSTAWOWA WYPUKLINA TYLNA CENTRALNA UCISKA PRZEDNIĄ WORKA OPONOWEGO I OBUSTRONNIE REDUKUJE ZACHYŁKI BOCZNE, W KTÓRYCH UCISKANE SĄ KORZENIE NERWOWE.
MNIEJSZA WYPUKLINA TYLNA CENTRALNA KRĄŻKA C6-C7 MODELUJE PRZEDNIĄ ŚCIANĘ WORKA OPONOWEGO.
ZMIANY WYTWÓRCZE NA TYLKO-BOCZNYCH KRAWĘDZIACH TRZONÓW KRĘGÓW NA POZIOMACH C5-C6 I C6-C7.
NA POZOSTAŁYCH POZIOMACH ZMIAN NIE UWIDOCZNIONO.RdZEŃ KRĘGOWY W BADANYCH ZAKRESIE BEZ ZMIAN OGNISKOWYCH.
KRĘGOSŁUP LEDŹWIOWY:
Na poziomach L3/L4, L4/L5 tylne i obustronnie tylno-boczne wypukliny krążków międzykręgowych z uciskiem przedniej ściany worka opnowego, korzeni nerwowych w zachyłkach bocznych oraz ze zwężeniami dolnych odcinków otworów międzykręgowych.Przerost wiązadeł żółtych. Na poziome L5/S1 tylna centralna wypuklina krązka międzykręgowego zagłębiająca się do tłuszczu nadoponowego, bez ewidentnych cech kolizji z korzeniami nerwowymi.
do tego ból biodra- rtg- zmiany wytwórcze na górnej krawendzi panewki prawego talerza biodrowego.
Stale uczucie drętwienia rąk nocą, podczas snu, ból szyi dzień w dzień, często rwa ramienna a także kulszowa.Uczucie pulsowania w stopach, nieprzyjemne mrowienie, w ogole paskudne samopoczucie mimo 35 lat.Czy Wy też macie takie kiepkie wyniki w podobnym wieku?
Marzy mi się jeszcze jedno dziecko:( ale czy przy codziennych bólach kręgosłupa mój organizm da radę utrzymać ciążę.Dodam że ćwiczę codziennie