Dodaj do ulubionych

OB 90 czy to objaw raka?

14.02.05, 08:50
Moja mama czuje sie od pewnego czasu nienajlepiej . Zrobiła sobie badania i
wyszło jej OB 90. Wiem , że to bardzo dużo. Biale i czerwone krwinki w normie.
Podobno kilka lat temu miała też wysokie OB , bo 50 , ale lekarz wtedy to
zbagatelizował. Boję się , że mama ma raka. Czy moga być jeszcze jakieś inne
choroby z tak dużym OB?
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.02.05, 09:00
      niekoniecznie, często jest to objaw stanu zapalnego
      • Gość: Ewa Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:34
        Słyszałam ,że jeśli jest trzy cyfrowa cyfra to dopiero świadczy o tym ,żzze
        jest rak.Napewno przy takim OB jest duży stan zapalny.
      • Gość: WIOLA Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:37
        TO może być nawet ropne zapalenie zęba.Ale jeśli twoja mama na nic się nie
        skarży,to wcale nie znaczy że jest zdrowa.Polecam innego lekarza i bardziej
        wnikliwe badania.A co do raka to ja miałam OB 2 i raka.
      • Gość: WIOLA Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:38
        Zapomniałam dodać że jak miałam zęba do usunięcia to OB było 49.
      • justyna197609 Re: OB 90 czy to objaw raka? 15.02.05, 19:17
        nie przejmuj się na zapas!!!!ja miałam OB 99 przy zapaleniu jajników. i na
        pewno nie był to rak!!!!!! Pozdrawiam.
    • Gość: Magda Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: *.3vnet.pl 14.02.05, 09:58
      Moze napisz z czego wynika zle samopoczucie mamy.Czy ma bole stawow, goraczke
      dlugo utrzymujaca sie itd.
      • Gość: WIOLA Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:05
        No właśnie to jest bardzo istotne.Bo przy zapaleniu stawów to OB jest dosyc
        wysokie.Małgosia ma rację.
      • Gość: renatta1 Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: 62.29.141.* 14.02.05, 10:30
        Wiem, że napewno mama skarży się na bóle w okolicach trzustki, ale nie są to
        bardzi silne bóle.
        • Gość: Wiola Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:36
          Więc tym bardziej polecam powyższą opcje.Przebadać jeszcz raz przebadać , to
          nie zaszkodzi a może uspokoi .
        • Gość: Natalia Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: *.waw-bia.leased.ids.pl 14.02.05, 11:46
          Koniecznie powinna zrobic USG jamy brzusznej, bo to wykluczy ewentualne
          schorzenia trzustki, a to OB to może byc np. jakieś zapalenie, ale nie
          powinnyście tego lekceważyc i koniecznie sprawdzić.
          Pozdrowienia i dużo szczęścia
    • Gość: JA Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:43
      mogą to być objawy reumatyczne. przy nich OB jest wysokie.
      moja mama ma nieco mniejsze, ale lekarz powiedział że PO 50- TCE NATURALNE JEST
      PODWYŻSZENIE OB DO 50.
    • analusia Re: OB 90 czy to objaw raka? 15.02.05, 07:31
      >Czy moga być jeszcze jakieś inne choroby z tak dużym OB?

Mogą być! Ja miałam OB trzycyfrowe (127) i wcale nie mam raka. Wprawdzie miałam
      też groźną chorobę (posocznica),ale wyleczono mnie i teraz moje OB nawet przy
      chorych nerkach wynosi 20 :)
      Pozdrawiam
    • Gość: ewa Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: 213.77.48.* 15.02.05, 09:04
      Moja mama przy OB 90 miała chłonniaka, tylko lekarze nie potrafili go rozpoznać
      dopiero jak zrobiła prywatnioe USG wyszły powiększone węzły w jamie brzusznej.
      Ale też była osłabiona i bolał ją brzuch tak jak przy niestrawności. Zmień
      lekarza, albo przy następnej wizycie zasugeruj dokładne badania w kierunku
      chłonniaka. Choroba ta jest bardzo podstępna a lekarze mylą ją często z
      przeziębieniem, albo grypą.
    • Gość: renatta1 Re: OB 90 czy to objaw raka? IP: 62.29.141.* 15.02.05, 10:22
      Dziękuje wszystkim za rady. Mama powtórzyła wczoraj OB i wyszło jej teraz 42, a
      więc z tego co napisaliscie nie takie tragiczne. Zrobiła też prywatnie USG jamy
      brzusznej i w zasadzie wszystko jest w porządku poza torbielą na wątrobie. Ale
      lekarz, który robił badanie powiedział, że to nic poważnego. Poradzę mamie, aby
      jeszcze na wszelki wypadek zbadała się ginekologicznie. Jeszcze raz dziękuje
      wszystkim za uwagi. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka