Dodaj do ulubionych

świecąca cera i trądzik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 12:32
mam tlusta bardzo swiecaca skore.juz po 30 minutch od umycia i nalozeniu
kremu zczynam sie swiecic.mam tez tradzik o srednim nasileniu.czy ktos zna
jakies naturalne/domowe sposoby na pozbycie sie swiecacej skory i tradziku?
Obserwuj wątek
    • zaz_zula Re: świecąca cera i trądzik 16.02.05, 13:07
      przy takim nasileniu problemów to radzę wizytę u dermatologa. Uważaj na domowe
      sposoby, zawsze możesz być na coś uczulona.
      • Gość: layla Re: świecąca cera i trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:22
        no w sumie tak.ale jak chodze do dermatolog to przepisuje mu tylko jaikes plyny
        o mascie na tradzik a o "swieceniu" mowi ze to normalne przy tradziku i moge
        chusteczka higieniczna przecierac.ale przepraszam bardzo co godzine??poztym
        tradzik juz od 5lat mam:(
        • zaz_zula Re: świecąca cera i trądzik 16.02.05, 17:53
          Może zmień lekarkę? Moja na pewno by mnie tak nie olała. Może twoja skóra
          obronnie reaguje na zbyt mocne spirytusowe płyny? Też walczyłam z trądzikiem,
          ale trwało to rok albo dwa i brałam antybiotyki. Poza tym, trądzik może być
          objawem jakichś problemów z gospodarką hormonalną, może warto poszukać w tą
          stronę, wszystko zależy od tego ile masz lat.
          • Gość: layla Re: świecąca cera i trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:00
            no mam 17 lat i pewnie dlatego lekarka twierdzi ze to normalne.klopoty z cera
            trwaja u mnie juz 5lat.stosowalam naprwde duzo lekow i masci pomagaly ale
            chwilowo.chyba rzeczywiscie trzeba bedzie zmienic dermatolog.dzieki za rady!pzdr
    • Gość: lida Re: świecąca cera i trądzik IP: *.tvgawex.pl 16.02.05, 21:11
      Nie chcę Cię martwić, ale ja mam 33 lata i nadal taką świecącą cerę.Trądzik
      ustąpił dopiero ok. 3 lata temu, a miałam go od 15 roku życia.Przez 4 lata
      brałam tabletki hormonalne antykoncepcyjne, które poprawiają cerę-Diane 35. Parę
      lat wczesniej trafiłam do naprawdę dobrego dermatologa, który zlecił mi serię
      badań np. usg tarczycy, ekg serca, badanie krwi. Oglądając wyniki powiedział, że
      w zasadzie nie ma sensu leczenie jakimiś antybiotykami(leczyłam się wcześniej
      bezkutecznie).Powiedział, żebym spróbowała Diane 35.I trafił.Trądzik zmalał,
      pojawiał się tylko przed miesiączką.W tej chwili już nie biorę żadnych hormonów,
      ale skóra nadal się świeci i to już faktycznie po godzinie. Mogę zaproponować
      krem, który używam i faktycznie parę godzin powstrzymuje świecenie. Jest to
      Clearasil total control ( matuje,tonizuje,nawilża).Jednak pamiętam cały czas
      słowa pewnej kosmetyczki, która powiedziała mi że te wszystkie kosmetyki to tak
      naprawdę to nie mają wiekszego sensu, bo jeżeli nawet powstrzymają łojotok na
      parę godzin, to potem wydzielą go w podwójnie.Jest to związane z hormonami.Ja
      stosuję ten krem chociażby dlatego,żeby w pracy nie świecić sie.A w domu już nie
      przeglądam się w lustrze, więc nie wiem czy mniej czy więcej się świecę ;)
      Zyczę Ci wytrwałości, ale przede wszystkim żebyś znalazła naprawdę dobrego lekarza
      • Gość: layla Re: świecąca cera i trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:03
        clerasil nie pomaga tzn skora po nim nie swieci mi sie az(!) 2godziny ale potem
        wraca jak mowisz ze zdwojona sila.tabletki antykoncepcyjne...no nie wiem,mam
        17lat ale jak mam pomoc.ja sprobuje kazdej rzeczy ktora choc troche pomoze!
        dzieki!
    • Gość: beata Re: świecąca cera i trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 23:27
      tez mam tłusta cere i moge ci polecic krem matujacy Biodermine , jest naprwde
      dobry , ostatnio kupiłam i jestem zadowolona , kosztuje ok 13 zł, pzdr
      • Gość: layla Re: świecąca cera i trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:06
        a moge go uzywac mimo tego ze mam tradzik?cz ma on jakies wlasciwosci
        antybakteryjne?no i szukac w aptekach cz kosmetycznych?pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka