Dodaj do ulubionych

"ciężka ręka" i drętwienie ręki.....PROSZĘ o radę!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 21:51
Witam.Jestem już szczerze zaniepokojona i nie wiem co mi jest.Od pewnego
czasu mam wrażenie "ciężkiej" lewej ręki,często mi drętwieje i mrowi mnie w
palcach u rąk.Nie jest to nawet ból tylko jakieś dziwne uczucie.Dodam,że mam
problemy z kręgosłupem,czy to może być od kręgosłupa?Często mnie też boli ta
ręka.PORADŻCIE PROSZE.Boję się...mam 21 lat...
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: "ciężka ręka" i drętwienie ręki.....PROSZĘ o 21.02.05, 01:02
      Moze byc od kregoslupa. Wymagasz byc moze dobrego zdjecia rentgenowskiego kregoslupa szyjnego, albo nawet tomgramu, albo nawet tomografii komputerowej.
      Lekarz zadecyduje.

Oczywiscie moze to tez byc co innego , ale skoro kregoslup sprawia klopoty to nalezy go sprawdzic w pierwszej kolejnosci.
    • Gość: agulha Re: "ciężka ręka" i drętwienie ręki.....PROSZĘ o IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 01:43
      Może być od kręgosłupa, ale może być nawet i od głowy (problemów z krążeniem
      mózgowym) - jest to mało prawdopodobne (zwłaszcza u 21-latki), ale też i
      potencjalnie znacznie bardziej niebezpieczne. Potrzebna wizyta u dobrego
      neurologa. Do ukierunkowania diagnostyki może wystarczyć przyzwoite badanie
      neurologiczne (jeśli np. są zaburzenia czucia lub mrowienie w ręce, to dobry
      neurolog zainteresuje się, czy wszystkich palców i czy całych palców, bo to mu
      różnicuje sprawę obwodową od ośrodkowej).
      A może być coś znacznie mniej groźnego, np. zespół cieśni kanału nadgarstka.
      Ważny będzie wywiad (pozycja przy pracy? stosowanie leków antykoncepcyjnych? i
      cała masa innych danych).
      • artur737 Re: "ciężka ręka" i drętwienie ręki.....PROSZĘ o 21.02.05, 06:38
        Gdyby problem nie znikal lub sie nasilal a badania nie przynosily diagnozy to przyjdz na to forum jeszcze raz.
        Pamietaj aby podac dotychczasowe wyniki badan.
    • Gość: przestraszona:( Re: "ciężka ręka" i drętwienie ręki.....PROSZĘ o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 08:31
      Dziękuję Wam bardzo.Czy radzicie najpierw iść do lekarza rodzinnego,ortopedy
      czy neurologa?
      • jasika Re: "ciężka ręka" i drętwienie ręki.....PROSZĘ o 21.02.05, 10:11
        Do rodzinnego,po skierowanie do neurologa.Opisz później jakie leczenie Ci
        zastosują.Borykam się z tym problemem od kilku lat,przeszłam kilka możliwych
        etapów leczenia,bez rezultatu.
    • Gość: przestraszona:( do jasika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:31
      a co Ci wykryli?jak leczyli?jak Ci sie to objawiało?
    • Gość: przestraszona:( jasik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:32
      a co Ci wykryli?jak leczyli?jak Ci sie to objawiało?
      • Gość: Halina Re: dretwienie IP: *.ip-pluggen.com 21.02.05, 12:07
        Mnie od 10 lat dretwieja obie rece, oprocz przeswietlenia lekarz
        nie chcial nic wiecej zrobic, powiedzial ze to zniszczone kregi
        uciskaja na nerwy, i NIC sie na to nie da zrobic!
      • Gość: Artur Re: jasik IP: *.ss.shawcable.net 21.02.05, 13:48
        Zniszczone kregi mozna operowac, ale mozesz tez miec cos innego, czyli inny problem niz kregoslup.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka