Dodaj do ulubionych

Borelioza a rtęc

22.01.14, 19:40
Witam natrafiłem na temat który łączy przewlekłe problem boreliozy a wystąpieniem w organizmie metali ciężkich i a głównie rtęci. Badaniem potwierdzającym występowanie metali jest badanie pierwiastkowe włosa. Głównymi lekami-suplementami które sie stosuje przy chelatacji to DMSA i ALA oraz witaminy i inne suple. Poniżej link do poruszanego tematu Jestem ciekaw Waszych opinii.

www.dzieci.org.pl/forum/chelatacja-wedlug-a-cutlera/borelioza-i-rtec-zlozony-przypadek/
Obserwuj wątek
    • zielarz22 Re: Borelioza a rtęc 23.01.14, 08:19
      Z tego co ja wiem to metale ciężkie nieodwracalnie zatruwają organizm - dowolny żywy nie tylko ludzki i nie ma metody na oczyszczenie.
      • ta11111 Re: Borelioza a rtęc 23.01.14, 10:09
        Wygląda na to ,że właśnie są i jest wiele osób którym taka kuracja pomaga. Dziewczyna która opisuje swoje problemy z boreliozą (przechodziła ILADS , zioła Buhnera, rożne inne kuracje ) i dochodzi do wniosku ,żę przy osobach które są przewlekle chore na tą chorobę problem właśnie może leżeć w metalach (głównie w rtęci). Nie daje sobie reki uciąć ,że tak jest ale być może w kilku przypadkach gdzie już nic nie pomaga na borelie może to jest jakieś wyjście. Wkleję kilka zdań istotniejszych bo trochę trzeba czasu aby przebrnąć przez cały opis:

,,.....Aktualnie męczą mnie problemy neuro, które z tego co widzę powielają się z objawami boreliozy. Zatrucie rtęcią i innymi metalami daje objawy boreliozy. Niewiarygodne dla mnie odkrycie... Znalazłam też na Amazon książkę o związku Lyme z autyzmem. Obiecałam sobie, że jeśli z tego wyjdę, napiszę własną smile więcej, muszę z tego wyjść. Jestem młodą, pięknąwink tylko zniszczoną istotą, której uciekają całe lata... jest wiele osób ktore motają się i nie wiedzą jak drania (Lyme d.) zdusić... tak jak ja. Wiele 'poczyniło' też w moim organizmie bynajmniej nie dobrego dwuletnie łykanie antybiotyków garściami wg ILADS łącznie z leczeniem dożylnym. Nic nie minęło z obajwów, za to 'przywędrował' niesamowity ból nerek... zakładam, że mogą być nawet uszkodzone (wielokrotnie czyszczone, przez cały czas biorę zioła na rozbijanie kamieni jeśli takie są). Jest tyle skutków ubocznych tych leków... mówi się, że osoba przyjmująca chemię musi podwójnie walczyć ze 1.skutkami chemi, 2.chorobą właściwą osobno. Mam paraliż bella, bóle wędrujące, kręgosłupa, trzeszczenie karku, czaszki, pulsowanie w uszach, rozmyty, podwójny obraz, wycieńczenie, osłabienie mięsniowe, zanik właściwej perystaltyki jelit ....."

,,.....Do tego zioła z protokołu Buhnera na borel/chlamydię. Co jakiś czas cos na grzyba, ale nie skupiam się na nim. Zasada jest prosta - dopoki będą metale - będą bakterie, dopóki będą bakterie - będzie grzyb. grzyby karmią się martwą tkanką, odpadkami bakterii, innych ważniejszych lokatorów, uszkodzonymi przez metale/bakterie komórkami...."

,,...Tak samo jak robi się 'prowokację dmsa' tak przy wszystkich testach (testach laboratoryjnych, jednak diagnostyka w tym kierunku jest do tej pory bardzo zaniedbana, nieudoskonalana, nieprecyzyjna) pcr/western blot (elisy nie polecam, to najprostszy najmniej czuły test wykonywany przez zakaźników przy podejrzeniu świeżej infekcji - zakaźników też nie polecamwink bierze się metronidazol lub citrosept przez dwa tygodnie. Oba specyfiki rozbijają cysty (formy przetrwalnikowe bb) i sprawiają że więcej bakterii się uwalnia, co daje większe szanse na wykrycie ich we krwi testem...."

,,....została potwierdzona testem lab. który wyszedł mi 'wątpliwy' (jeżeli dostaniesz wynik wskazujący na 'kontakt w przeszłości z bakterią' tzn że ją w sobie nadal masz, nie ma czegoś takiego jak kontakt z bakterią boreliozy, ona sama z siebie nie znika cudownie a może przetrwać w organizmie kilka-kilkanaście-kilkadziesiąt lat, dawać objawy które przypisujemy czemuś innemu i bagatelizujemy) i osobno dostałam wynik obrazujący stan moich 'killerów' krwinek białych w stosunku do bakcyli - 'niska aktywność choroby'. Taki wynik może świadczyć i w moim przypadku świadczył o wieloletniej, przewlekłej infekcji. Praktycznie wszystkie objawy na liście miałam/mam..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka