Dodaj do ulubionych

BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:35
Od jakiegoś czasu bolą mnie gałki oczne i czuję przy tym ogólne
zmęczenie.Ostatnio robiłam morfologię i była raczej dobra.Jedynie białych
ciałek miałam 3.700.Co może być przyczyną?Miewam też zawroty głowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:47
      Jakis czas temu mialam tez te bole oczu i okazalo sie ze to wina
      monitora.Wymienilam go na nowy model i oczy nie bola.Ale jest napewno wiele
      innych przyczyn wiec warto isc do okulisty
    • Gość: ala Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:07
      Mnie też bolą gałki oczne,mam niedoczynność tarczycy.Jakoś podświadomie czję,ze
      to ma związek z Letroxem.
      • Gość: Asia Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 04.03.05, 13:20
        Mnie boli jedna gałka oczna przy patrzeniu w bok bądź w górę i czasami widzę
        jakby za mgłą. Wizyta u okulisty wyznaczona dopiero za 1,5 miesiąca a boli
        strasznie:(.
        • Gość: Epsilon Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.chello.pl 04.03.05, 15:58
          Gość portalu: Asia napisał(a):
          i czasami widzę
          > jakby za mgłą.

To moze być zaćma albo jej początek. Lekarz cię uswiadomi.
      • asik49 Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE 04.03.05, 20:14
        Gość portalu: ala napisał(a):
        > Mnie też bolą gałki oczne,mam niedoczynność tarczycy.Jakoś podświadomie czję,ze
        > to ma związek z Letroxem.
        Dlaczego tak uważasz?Od dawna bierzesz ten lek?Mam również min.bóle gałek,ale
        biorę też inne leki oprócz letroksu i nie skojarzyłam.
        • Gość: ala_ Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:31
          letrox biorę od 2 lat,ale teraz zaczęłam brać wiekszą dawkę i po kilku dniach
          brania już 3-ci tydzień bolą mnie głki oczne i czuję sie okropnie
          zmeczona.Zresztą ilekroć zwiekszam dawkę zawsze mam jakieś nowe
          objawy.Pozdrawiam.
    • Gość: ala_ Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:51
      A czy to może być nie związane z chorobą oczu?
    • bass5 Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE 04.03.05, 16:03
      tez mnie bola, bylam juz dwa razy u okulisty i mam dwa rodzaje kropli (jedne ze
      sterydem). Nie jest to jaskra, bo cisnienie w oku mam w normie. Bol czesciej
      pojawia sie popoludniu, wieczorem, po zakropieniu jest lepiej, ale dalej nie
      wiadomo co jest przyczyna bolu.
      • Gość: ala_ Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:43
        Czy żaden lekarz nie chce wypowiedzieć się na ten temat?Taki ból jest naprawdę
        uporczywy,a do endokrynologa dopiero idę za miesiąc.
        • Gość: Ag Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 04.03.05, 20:06
          Silny bol oczu polaczony ze swiatlowstretem (zwlaszcza na swiatlo sloneczne,
          mniej na sztuczne) bywa objawem wytrzeszczu przy chorobie Gravesa-Basedowa -
          takiej odmianie nadczynnosci tarczycy.

Zeby to zdiagnozowac trzeba zrobic badanie hormonow - TSH, FT3 i FT4.

Pozdrawiam
          Ag
          • Gość: ala_ Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:33
            Ale ja mam niedoczynność.Ostatnie badanie sprzed 4 tygodni to TSH 3.75.I
            wszystkie dodatkowe objawy niedoczynności.
    • kajmy Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE 04.03.05, 23:25
      Miałam kiedyś coś takiego i okazało się, że to grypa oczna. Nie wiedziałam, że
      coś takiego istnieje.
      • Gość: ala_ Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:47
        I co samo przeszło czy jakoś to leczono?
    • malena-bb Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE 05.03.05, 11:22
      Idż do okulisty i zbadaj ciśnienie wewnątrzgałkowe.
      • Gość: justa Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:39
        Mnie też bardzo bolą tak jakby gałki oczne i przy tym głowa.Tabletki nie
        pomagają.Czy iść z tym do okulisty czy do internisty?
        • Gość: kinga Re: BOLĄ MNIE GAŁKI OCZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:03
          idz do okulisty gdyz moze to byc jaskra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka