Gość: aga IP: *.range81-132.btcentralplus.com 15.04.05, 14:43 Czy to prawda ze jak sie przebja uszy pierwszy raz trzeba miec kolczyki ze zlota??? Moze byc biale zloto? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: przebite uszy 15.04.05, 15:18 Znam takich co mieli srebro. A teraz kosmetyczki polecają tzw. stal chirrgiczną. A białe złoto pewnie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka32 Re: przebite uszy 15.04.05, 16:51 Ja miałam przebite uszy "pistoletem" i kosmetyczka sama powiedziała, że jeśli z pistoletu to najlepiej srebrne. Dała mi tylko do wyboru jaki ma być wzór... i po jakichś 5 minutach było już po wszystkim :) Potem nosiłam je około miesiąc, ponieważ dziurki musiały się wyrobić. A i jeszcze codziennie wieczorem przemywałam uszy wodą utlenioną. Nosze już kolczyki jakieś 5 lat i jak narazie nie miałam nieprzyjkemnych momentów związanych z przebitymi uszami. Wręcz odwrotnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka79 Re: przebite uszy 15.04.05, 18:54 Ja przebijałam sto lat temu :-) Jeszcze igłą (nie było jeszcze tych cudownych pistoletów). Chyba coś pokręciłaś bo ja właśnie chciałam złote założyć bo takie dostałam od dziadka a tu kosmetyczka kazała na początek koniecznie srebrne. Ale teraz w dobie pistoletów to chyba zakładają sami (wybierasz tylko wzorek) właśnie takie ze stali chirurgicznej? Odpowiedz Link Zgłoś