natder
14.11.14, 07:15
ewahum 13.11.14, 20:45 Odpowiedz:
Witam. Jestem z Gdańska i od pół roku wiem, że mam tężyczkę utajoną z powodu braku wit.D3, której poziom w czerwcu miała, - 8,5. Wszystko inne mam zdrowe i przebadane. O tym, że mam tężyczkę wiem, ponieważ od czasu menopauzy (mam 58 lat), czyli od 4 lat stale źle się czułam. Chodziłam po różnych lekarzach, którzy zgodnie potwierdzali nerwicę i nerwicę leczono, ale leczenie nie przynosiło efektów, więc zaczełam swoje objawy wpisywać w internet i wtedy pojawiła mi się nazwa TĘŻYCZKA. Jeszcze tego samego dnia zrobiłam sobie prywatnie próbę tężyczkową. która wyszła bardzo dodatnia. Następnie wszelkie inne badania, też prywatnie i okazało się, że mam za mało prócz wit.D3, jeszcze mam za mało wit.B12 i magnezu w niskich stanach. Od tamtej pory szukam lekarza, który zna się na tężyczce i mi pomoże. Lekarz rodzinny każe mi od czerwca tego roku wziąć 10 zastrzyków z wit.B12 i miałam brać później 1 zastrzyk B12 w miesiącu, ale mi nie przepisuje, chociaż przypominam. Poza tym biorę od czerwca po 4000 wit.D3, 2x Aspargin rano i 1 magnez z wit.B6 wieczorem, prócz tego CALPEROS 100 1 tab.dziennie, ATENOLOL50 2x dziennie, COAXIL 2x dziennie i od czasu do czasu AFOBAMu 1 tabl.. Badania są drogie i nie stać mnie na kolejne, a lekarza od tężyczki nie mogę znaleźć w Gdańsku, a czuję się tak sobie; mam lęki, źle śpię, bolą mnie kości, stawy, mięśnie, mam problemy z pamięcią. Proszę poradźcie mi, jak mam sobie pomóc, bo właściwie, to ja sama się leczę. Z góry dziekuję. Ewa