Dodaj do ulubionych

guz na tarczycy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:08
Dowiedziałam się, że mam niezłośliwego guza na tarczycy, jutro idę na biopsję
tarczycy i węzów chłonnych. Szukam osób, ktore miały podobny problem, będe
wdzięczna za słowa otuchy.
Obserwuj wątek
    • bogusia36 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 19:40
      witam.dlaczego masz mieć biopsję węzłów chłonnych? czy są powiększone?i jakie
      inne badania miałaś?Choroba tarczycy to u nas rodzinne Mama jest po
      jodzie,Ojciec właśnie szykuje się do jodu,ja miałam skierowanie na operację,bo
      tabletki nic nie dały,a moja siostra jeszcze łuka LETROX ale chyba też nic z
      tego nie będzie.napisz coś więcej i nie martw się biopsja to nie takie
      straszne,będzie dobrze.
      • Gość: rybeńka Re: guz na tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:01
        dzieki za odzew. lekarze po zrobieniu wyników zadecydowali, że trzeba sprawdzić
        węzły. nie wyczuwam, żeby były powiększone, nie bolą w każdym razie. do tej
        pory w rodzinie nikt nie miał problemów z tarczycą.
      • joannaabc Re: guz na tarczycy 10.05.05, 10:16
        Choroba tarczycy to u nas rodzinne Mama jest po
        > jodzie,Ojciec właśnie szykuje się do jodu,ja miałam skierowanie na
        operację,bo
        > tabletki nic nie dały,a moja siostra jeszcze łuka LETROX ale chyba też nic z
        > tego nie będzie.

Bogusiu....... Czy mozna ci w czymś pomóc?? Pisz Pisz Pisz. To straszne co Cie
        spotkało. Alez ty jesteś nieszczesliwa. Zostalas sama z komputerem. Ile ty masz
        lat dziecko ???
    • Gość: gosc Re: guz na tarczycy IP: *.homenett.pl / 195.205.3.* 19.04.05, 20:03
      chyba 80% którzy mają problemy z tarczyca maja guzki,mniejsze lub wieksze. Ja
      mam jeden duzy i kilka mniejszych. miałam biopsje i nie martw nic nie boli
      nawet nie poczujesz, to jest chwila moment.nic sie nie martw,bedzie dobrze.
      • Gość: rybeńka Re: guz na tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:11
        Ale co dalej?
        • bogusia36 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 20:14
          Co dalej to zalerzy od wyniku,a bolą Cię węzły czy tarczyca i jakie masz wyniki
          badań?
          • Gość: rybeńka Re: guz na tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:27
            węzły mnie nie bolą, a na badania mnie skierowano z powodu nadciśnienia
            • bogusia36 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 20:33
              Wnioskuję ze masz TSH poniżej normy,a lekaez podejrzewa że ten guz jest powodem
              nadczynności.Polecam jeszcze badania scyntygrafi i na obecność przeciwciał.
              • wiki24 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 21:52
                moja mamę czeka leczenie jodem tarczycy.Co to znaczy? i na czym to polega? u
                niej tez stwierdzono liczne guzki chyba
                • stapelia Re: guz na tarczycy 19.04.05, 22:26
                  hej ja tez mam guza na tarczycy i biobsje robie mniejwiecej co rok, sprawdzajac
                  co sie w nim dzieje bo na razie nie wybieram sie pod noz. Sprawdzic trzeba
                  koniecznie ale nie martw sie- wiekszosc takich guzow to lagodne gruczolaki.
                  POwodzenia
    • morka5 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 22:55
      Ja ma guzki na tarczycy od 10 lat. Miałam dwa razy robioną biopsję (faktycznie
      zero bólu). Tak poza tym z tarczycą wszystko OK ani nadczynności, ani
      niedoczynności. Żaden lekarz nie proponował mi opercji - z guzkami - oczywiście
      pod kontrolą - mam żyć. Tak że trzymaj się będzie dobrze.
      • wiki24 Re: guz na tarczycy 20.04.05, 00:16
        co to znaczy leczenie jodem?
        • Gość: rybeńka Re: guz na tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 09:24
          dzięki za wszystkie słowa otuchy - to naprawde pomaga. dzisiaj będę wiedziała
          już więcej - liczę, że lekarze jakoś mnie uspokoją. trzymajmy się
          tarczyczowcy :)
          • stapelia Re: guz na tarczycy 20.04.05, 09:28
            O leczeniu jodem bylo sporo na forum- sproboj przez wyszukiwarke. Nie znam sie
            za dobrze ale jodem leczy sie nadczynnosc i guzki zwiazane z nadczynnoscia.
            Napromieniuje sie tarczyce izotopem jodu.
            • joannaabc Re: guz na tarczycy 10.05.05, 10:18
              Choroba tarczycy to u nas rodzinne Mama jest po
              > jodzie,Ojciec właśnie szykuje się do jodu,ja miałam skierowanie na
              operację,bo
              > tabletki nic nie dały,a moja siostra jeszcze łuka LETROX ale chyba też nic z
              > tego nie będzie.

Bogusiu....... Czy mozna ci w czymś pomóc?? Pisz Pisz Pisz. To straszne co Cie
              spotkało. Alez ty jesteś nieszczesliwa. Zostalas sama z komputerem. Ile ty masz
              lat dziecko ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka