Gość: rybeńka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:08 Dowiedziałam się, że mam niezłośliwego guza na tarczycy, jutro idę na biopsję tarczycy i węzów chłonnych. Szukam osób, ktore miały podobny problem, będe wdzięczna za słowa otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogusia36 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 19:40 witam.dlaczego masz mieć biopsję węzłów chłonnych? czy są powiększone?i jakie inne badania miałaś?Choroba tarczycy to u nas rodzinne Mama jest po jodzie,Ojciec właśnie szykuje się do jodu,ja miałam skierowanie na operację,bo tabletki nic nie dały,a moja siostra jeszcze łuka LETROX ale chyba też nic z tego nie będzie.napisz coś więcej i nie martw się biopsja to nie takie straszne,będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybeńka Re: guz na tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:01 dzieki za odzew. lekarze po zrobieniu wyników zadecydowali, że trzeba sprawdzić węzły. nie wyczuwam, żeby były powiększone, nie bolą w każdym razie. do tej pory w rodzinie nikt nie miał problemów z tarczycą. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaabc Re: guz na tarczycy 10.05.05, 10:16 Choroba tarczycy to u nas rodzinne Mama jest po > jodzie,Ojciec właśnie szykuje się do jodu,ja miałam skierowanie na operację,bo > tabletki nic nie dały,a moja siostra jeszcze łuka LETROX ale chyba też nic z > tego nie będzie. Bogusiu....... Czy mozna ci w czymś pomóc?? Pisz Pisz Pisz. To straszne co Cie spotkało. Alez ty jesteś nieszczesliwa. Zostalas sama z komputerem. Ile ty masz lat dziecko ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: guz na tarczycy IP: *.homenett.pl / 195.205.3.* 19.04.05, 20:03 chyba 80% którzy mają problemy z tarczyca maja guzki,mniejsze lub wieksze. Ja mam jeden duzy i kilka mniejszych. miałam biopsje i nie martw nic nie boli nawet nie poczujesz, to jest chwila moment.nic sie nie martw,bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybeńka Re: guz na tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:11 Ale co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia36 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 20:14 Co dalej to zalerzy od wyniku,a bolą Cię węzły czy tarczyca i jakie masz wyniki badań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybeńka Re: guz na tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:27 węzły mnie nie bolą, a na badania mnie skierowano z powodu nadciśnienia Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia36 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 20:33 Wnioskuję ze masz TSH poniżej normy,a lekaez podejrzewa że ten guz jest powodem nadczynności.Polecam jeszcze badania scyntygrafi i na obecność przeciwciał. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki24 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 21:52 moja mamę czeka leczenie jodem tarczycy.Co to znaczy? i na czym to polega? u niej tez stwierdzono liczne guzki chyba Odpowiedz Link Zgłoś
stapelia Re: guz na tarczycy 19.04.05, 22:26 hej ja tez mam guza na tarczycy i biobsje robie mniejwiecej co rok, sprawdzajac co sie w nim dzieje bo na razie nie wybieram sie pod noz. Sprawdzic trzeba koniecznie ale nie martw sie- wiekszosc takich guzow to lagodne gruczolaki. POwodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
morka5 Re: guz na tarczycy 19.04.05, 22:55 Ja ma guzki na tarczycy od 10 lat. Miałam dwa razy robioną biopsję (faktycznie zero bólu). Tak poza tym z tarczycą wszystko OK ani nadczynności, ani niedoczynności. Żaden lekarz nie proponował mi opercji - z guzkami - oczywiście pod kontrolą - mam żyć. Tak że trzymaj się będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybeńka Re: guz na tarczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 09:24 dzięki za wszystkie słowa otuchy - to naprawde pomaga. dzisiaj będę wiedziała już więcej - liczę, że lekarze jakoś mnie uspokoją. trzymajmy się tarczyczowcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
stapelia Re: guz na tarczycy 20.04.05, 09:28 O leczeniu jodem bylo sporo na forum- sproboj przez wyszukiwarke. Nie znam sie za dobrze ale jodem leczy sie nadczynnosc i guzki zwiazane z nadczynnoscia. Napromieniuje sie tarczyce izotopem jodu. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaabc Re: guz na tarczycy 10.05.05, 10:18 Choroba tarczycy to u nas rodzinne Mama jest po > jodzie,Ojciec właśnie szykuje się do jodu,ja miałam skierowanie na operację,bo > tabletki nic nie dały,a moja siostra jeszcze łuka LETROX ale chyba też nic z > tego nie będzie. Bogusiu....... Czy mozna ci w czymś pomóc?? Pisz Pisz Pisz. To straszne co Cie spotkało. Alez ty jesteś nieszczesliwa. Zostalas sama z komputerem. Ile ty masz lat dziecko ??? Odpowiedz Link Zgłoś