Dodaj do ulubionych

testy HIV warszawa - pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 21:49
gdzie w Warszawie mozna zrobic testy anty-HIV (HIV DUO) i anty HCV - platnie
i anonimowo? Najlepiej, zeby wynik byl tego samego dnia.?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: testy HIV warszawa - pytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.05, 22:19
      na Wolskiej, w szpitalu zakaźnym, ale wynik po ok. tygodniu.w prywatnych
      laboratoriach też zrobisz. zadzwoń do laboratorium na ul. Pasteura 10, tel. 822
      30 74, spytaj czy wykonują takie badanie i ile się czeka na wynik. to duża
      placówka, powinni to robić.
    • Gość: Magda Re: testy HIV warszawa - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:20
      Czum rozni się test DUO od zwykłego testu na przeciwciała. Wiem, ze test na
      przeciwciała jest pewny w blisko 100 %. W takim razie po co ten drugi?
      • Gość: laura Re: testy HIV warszawa - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:56
        WOJEWÓDZTWO MAZOWIECKIE
        Punkt Diagnostyczno-Konsultacyjny przy Wojewódzkiej Stacji
        Sanitarno-Epidemiologicznej
        ul. Żelazna 79, 00-875 Warszawa
        tel.: (0-22) 620 35 28, 620 90 01

badania anonimowe. wyniki tego samego dnia, max kolejnego.
        powodzenia,
        laura
        • Gość: xxx Re: testy HIV warszawa - pytanie IP: 82.160.22.* 09.05.05, 22:38
          HIV DUO to jest rest przeswiowy. jesli juz chcecie robic test prywatnie to troszke drozszy jest test Western blot (test 4 gerneracji)- on jest już w 100%pewny. HIV DUO nie daje pewności. mi zprbili go podczas oddawania krwi i nie mogli określić czy mam tego hiv czy nie. po powtorzeniu to samo. cos tam bylo nie tak,ale dokladnie nie wiadomo co. wyslali probke krwi do wawy (mialam czekac 2 tygodnie do 3). nie wytzymalam i za 50zl natychmiast zorbilam western blota (50zl). oczywiscie odebralam 'minusa':). wyniki z wawy tez to potwerdzily. lepiej doplacic niz sie potem stresować.
          a jesli duo to po 3msc i przed testem nie moze byc zadnej szczepionki, antybiotykow, i 'swiezego' alkoholu w ekrwi- moze zwieść, a po sie streować?
          zycze '-'
          • Gość: magda Re: testy HIV warszawa - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:56
            bzdura - ani alkohol, ani antybiotyk nie spowoduje blednego wyniku jesli chodzi
            o hiv . fajnie byloby gdyby wymienione specyfiki niszczyly wirusa :) owszem
            moze dojsc do sytuacji ze wynik nie da jednoznacznej odpowiedzi ale wtedy
            powtarzaja test !
            • Gość: xxx Re: testy HIV warszawa - pytanie IP: 82.160.22.* 10.05.05, 15:25
              mialam powtarzany test 4 razy i z aakzdym razem byl nieczytelny. powiedzieli mi,ze czasem tak antybiotyk brany moze dzialac-tez sie zdziwi,lam bo czytalam co innego. a zadnego testu nie robi sie pod wplywem alkoholu, w stanie wskazujacym:)
              • Gość: magda Re: testy HIV warszawa - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:42
                tak jak napislam cos tam moze sprawic ze wynik jest nieczytelny . i tak
                naprawde twoj pierwszy wynik szedl bardziej w strone + dlatego tez powtarzali
                go kilkakrotnie - tak to sie robi - nie mowi sie komus ze ma + za pierwszym
                razem tylko kieruje sie probke na powtorne badania. widocznie kolejnym razem
                tez wynik nie byl do konca jednoznaczny stad kolejna powtorka. uwierz mi oni
                musza miec calkowita pewnosc nim komus oswiadcza czy + czy -, a alkohol czy
                antybiotyki nie maja tutaj nic do rzeczy.
                pozdrawiam i gratuluje -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka