Dodaj do ulubionych

Pomocy-po wyjęciu wenflonu...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:24
Po wyjętym wenflonie z ręki mojego ojca ( chyba 2 tygodnie nie zmieniany w
szpitalu)jest zaczerwienienie i go boli.Co robić? Co przykładać? Pomocy, on
jest ciężko chory i juz nie wiem co robić?
Obserwuj wątek
    • driadea Re: Pomocy-po wyjęciu wenflonu... 23.04.05, 11:41
      Ja tak mam po 10 godzinach, w związku z czym dwa razy na dobę zmieniamy
      wenflon, bywa, że nie ma już gdzie kłuć :(
      Ale do rzeczy - gdy nie ma zakażenia, wystarczy kwaśny okład (np. rivanol).
      Pozdrawiam i życzę zdrowia.
      • piegoosek Re: Pomocy-po wyjęciu wenflonu... 23.04.05, 11:46
        sa jeszcze jakies specjalne masci w aptekach, widzialam jak kiedys jakas
        kobieta kupowala dla meza w szpitalu...
        zycze zdrowka!!
        • Gość: jola do krysi IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 12:30
          Kup w aptece masć a własciwie żel Lotion 1000,żel zawiera sole heparyny które
          rozpuszczają krwiaki powstałe w żyłach i pod skórą.W miejscu wkłucia tworzy
          sięodczyn alergiczny i powstaje mały zator.
          • driadea Re: do krysi 23.04.05, 13:17
            Hmm, ale tobie, Krysiu, chodziło o zwykłe sińce czy o zapalenie, powstałe na
            skutek ciala obcego w żyle?
            • Gość: gosc jola Re: do krysi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.05, 16:05
              jak jest zaczerwienienie to trzeba smarowac mascia z antybiotykiem - na recepte
              • Gość: Krysia Re: do krysi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:37
                Dzięki Wam za pomoc. Będę obserwować rękę taty - na razie przykładam kompresy.
                Mam nadzieję, że nie będzie gorzej...
              • Gość: driadea Re: do krysi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 01:59
                nigdy nie smarowalam antybiotykiem, a zaczerwienione miejsca po wenflonie
                miewalam przez wiele lat, codziennie. Jesli nie ma zakażenia, nie trzeba
                antybiotyku.
          • Gość: jola spróbuj to pomaga IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 09:41
            ...jeszcze raz polecam ten żel!!!!
    • Gość: aga Re: Pomocy-po wyjęciu wenflonu... IP: *.chello.pl 23.04.05, 16:39
      mnie bolało jeszcze przez pól roku, teraz czasem boli i pojawia się sina kropka
      przy gwałtownych zmianach temperatury :(
    • mary_ann Re: Pomocy-po wyjęciu wenflonu... 23.04.05, 16:49
      Mnie kazano smarować Venorutonem w żelu.
    • Gość: madzia Re: Pomocy-po wyjęciu wenflonu... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.04.05, 13:40
      Porponuje oklad z altacetu lub wody z octem i masc z heparyna, jesli jest
      jakieś zgrubienie w zyle to jeszcze aspiryne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka