niedzwiedz30amd
11.06.16, 12:02
Witam jestem nowy na forum mam 30lat
Po szperaniu w Internecie trafiłem na boreliozę i od razu skojarzyłem, że moje problemy zdrowotne trwają od dzieciństwa (wiem, że jako dziecko byłem ugryziony przez kleszcza dwu krotnie później kleszcza już nie pamiętam) lub już się już urodziłem z boreliozą. Od małego chłopca mam niedowidzenie na lewe oko + wada -4 na prawe -0,5 + mety ciała szklistego. Przed liceum dostałem bólów głowy brzucha trafiłem do szpitala wykryto zespół gilberta podwyższona bilirubina przeleczono mnie profilaktycznie na lamblie wypisano do domu wszystko wróciło do normy. Następnie pojawił się trądzik, który jeszcze odzywa się teraz, następnie skoki ciśnienia pomiar w domu ok natomiast w gabinecie do 200 trafiłem do kardiologa po badaniach wyszło, że wszystko jest ok natomiast jest to ?ciśnienie białego fartucha? i trzeba to leczyć dostałem bisocard 2,5 na dobę brałem go przez 5 lat do tej pory odstawiłem ze 2 miesiące temu ze względu na moje niskie i tak ciśnienie w tej chwili (podejrzenie, że to na niego organizm tak reaguje) następnie pojawiły się bóle kręgosłupa nagłe jakieś wyskakiwanie dysku. Później zaczęło mi przybywać mętów w ciele szklistym oka i jakieś mroczki podczas patrzenia we mgle czy na niebo okulista stwierdził, że to te męty mogą podrażniać siatkówkę. Moje główne problemy zdrowotne zaczęły się 2 lata temu nagle w upalny dzień dostałem gorączki pojawiły się wymioty biegunka ogólne rozbicie zwaliło mnie z nóg w środku nocy zasłabłem straciłem przytomność upadając uderzyłem głową o podłogę gorączka bieguna i wymioty minęły po 3 dniach, ale pojawiło się dziwne bóle rąk nóg drżenie mięśni, osłabienie senność lekarz rodzinny zrobił podstawowe badania (wyszły idealnie) skierował mnie do neurologa pani neurolog stwierdziła, że to pewnie nerwy i zaleciła raczenie się herbatką z melisą. Poszedłem do kolejnego neurologa ten przynajmniej zlecił badania krwi tomograf kręgosłupa piersiowego ( bo wspomniałem że pojawiły się bóle kręgosłupa z rok wcześniej prze zasłabnięciem) w badaniach wyszło TSH 4,2 i zwyrodnienia w kręgosłupie (ale wg dr nie mające wpływu na bóle mięśni i drżenie). Dostałem skierowanie do endokrynologa diagnoza Hashimoto atpo >1000 dostałem letrox i wg pani dr ma to załatwić sprawę brałem leki zero poprawy wręcz przeciwnie doszły inne objawy nasiliło się zmęczenie senność bóle rąk nóg uczucie zimna trzy kronie dostałem jakiegoś ataku zimna dreszczy drgawek, do tego mam uczucie odrealnienia bycia pijanym nagłe duszności i nagłe osłabienia jak przed omdleniem. Ponowna wizyta u neurologa skierowanie na rezonans magnetyczny głowy wynik ok wszystko bez zmian.
Teraz wykonałem badanie BORELIOZA Test Wester-Blot 0 NEGATYWNY (+) GRANICZNY + POZYTYWNY
IgG: (ICD-9: S23)
IgG p19 0
IgG p21 0
IgG p39 0
IgG p83 0
IgG: INTERPRETACJA POZYTYWNY
IgG OspC 0
IgG atygen p41 +
IgG atygen p58 0
IgG atygen p20 0
IgG atygen p18 0
IgG atygen VlsEBa 0
IgG atygen VlsEBb +
IgG atygen VlsEBg 0
IgG atygen Lipid Ba 0
IgG atygen Lipid Bb 0
IgM (ICD-9 S27)
IgM: INTERPRETACJA NEGATYWNY
IgM P39 0
IgM atygen p41 0
IgM atygen VlsEBb 0
IgM atygen OspC-adv Ba 0
IgM atygen OspC-adv Bb 0
IgM atygen OspC-adv Bg 0
IgM atygen OspC-adv Bsp 0
Zapisałem się do poradni chorób zakaźnych (w między czasie czekając na wizytę zacząłem jeść czosnek witaminę c pić czystek, chlorellę) pani dr powtórzyła badanie WB wyniki ujemne i oznajmiła, że nie mam boreliozy i powinienem szukać pomocy u np. reumatologa a ten pierwszy wynik może wychodzić błędnie dodatni z powodu np. choroby autoimmunologicznej w moim przypadku Hashimoto i na 100% nie mam boreliozy a może być to np. nerwica i odesłała mnie z kwitkiem.
Nie wiem gdzie szukać teraz pomocy czy powtórzyć ponownie badanie WB (czy czosnek czystek itp. mogły zafałszować 2 wynik) a może to rzeczywiście nie borelioza proszę o pomoc.