Dodaj do ulubionych

Pomocy co to jest?????

23.04.05, 15:58
Zaczynam panikowoc na maxa....
Zaczne tak: kazdemu z Was zdazylo sie w czasie zasypiania ,ze cale cialo Wam
sie poruszylo z niewiadomo jakiego powodu....???
No wiec ,ja mam takie pojedyncze lekkie "drgniecia" np uda, palca u reki
itp. np.jak siedze przy komputerze lub jak leze na tapczanie wtedy to
odczuwam.Jak sie poruszam to nic nie czuje.
Kupilam sobie magnez..ale jak na razie to nie daje rezultatow.Zaczelam w
necie szukac o takich pojedynczych drganiach i wyczytalam ,ze moze to byc
jakis rodzaj padaczki,stwardnienie rozsiane(to jest najgorsze)...i wiele
innych.Jestem typem chipochondryka wiec dostaje szalu.Mam
prosbe "wsluchajcie"sie w swoje cialo i sprawdzcie czy wy tez macie
takie "dziwne" impulsy...moze to jest normalna sprawa..a moja panika jest
poprostu kolejnym atakiem chipochondrii!!!Bede wczieczna za jakies
odpowiedzi...Chcialabym dodac ze ostatnio czesto chodzilam na solarium po 15
min 3 dni pod rzad..moze to od tego...Dajcie znac!!!

Obserwuj wątek
    • ka1311 Re: Pomocy co to jest????? 23.04.05, 16:09
      Spokojnie, też tak mam. Nie panikuj. Pijesz sporo kawy? Jeśłi chodzi o magnez
      to od jak dawna go przyjmujesz?
      • elsalam Re: Pomocy co to jest????? 23.04.05, 16:12
        jezu dzieki za odp...od wczoraj biore maznez ...a kawe 3 razy dziennie pije...
        • ka1311 Re: Pomocy co to jest????? 23.04.05, 16:16
          No i jesteśmy w domu. Magnez jest "wypłukiwany" przez kawę. Żeby były efekty to
          tabletki powinnaś łykać co najmniej 2-3 tygodnie. A najlepiej przyswajamy
          minerały z żywności, więc dodatkowo proponuję Ci zmniejszyć ilość kawy, a
          zwiększyć kakao, czekoladę, orzechy. To wszystko zawiera właśnie magnez :)
          Głowa do góry, jeszcze nie umierasz :)
          • elsalam Re: Pomocy co to jest????? 23.04.05, 16:20
            dzieki...za optymistyczna odpowiedz...jak zaczelam czytac w necie o przyczynach
            tych drgniec to czulam ze zaraz zemdleje...rzeczywiscie z ta kawa ostatnio
            przesadzam...z jedzeniem czekolady to sie jednak powstrzymam bo od 7 lat jestem
            na diecie(ale to jest juz inna historia raczej do tematu:anoreksja i bulimia)
            jeszcze raz dzieki za odpowiedz...
            • ka1311 Re: Pomocy co to jest????? 23.04.05, 16:22
              No to chociaż te orzechy spróbuj i gorzką czekoladę, też jest dobra. Naparwdę
              nie wszystko da się załatwić tabletkami.
          • zyrafa46 Re: Pomocy co to jest????? 24.04.05, 17:17
            Czekalada gorzka :-(((( Własnie taka jest dobra bo nie zawiera duzo cukru,
            który hamuje przyswajanie wapnia... Z magnezem to juz nie wiem. Te wszystkie
            reklamowane słodkosci dla dzieci + wapn, to jedno wielkie g..... (ale sie ta
            Żyrafa wyraża, ale ma rację, ze to g......). Twoje nerwy i strachy zabieraja Ci
            nie mniej magnezu niz kawa :-(((. Tak własnie jest. Pozdrawiam, Żyrafa
            Jeszcze jedno: jeśli masz dzieci lub wnuki - istnieje wielkie niebezpieczeństwo
            przeniesienia Twojego "strachliwego systemu myslenia" - na nie. Opierając się
            na konkretnym przykładzie z życia wziętym - wiem, ze to jest BARDZO NIEDOBRE.
            Ciesz się z góry, martw sie z dołu. Jeszcze raz pozdrawiam, Żyrafa
    • elsalam Re: Pomocy co to jest????? 23.04.05, 16:11
      chce rowniez zaznaczyc ze ost bralam tussipect(jest tam efedryna)-bralam prawie
      coodziennie po 2 tabletki (dlatego aby sie dluzej uczyc -mialam egzaminy) moze
      to od tego ...bo po tussi ma sie niezla jazde....
      • Gość: nana Re: Pomocy co to jest????? IP: *.it-net.pl 23.04.05, 16:32
        Popieram przedmówczynię. To z pewnością brak magnezu. Powinnaś przyjmować go razem z wit. B6. Ona wspomaga jego przyswajanie. Ten TUSSIPEK też z pewnością ma swój wkład w Twoje samopoczucie. Jest na pewno wszystko ok. Nie denerwuj się też tak czasami mam - drżenie pojedynczych mięśni. Zajmij się czymś i przestań skupiać się na sobie pod tym kątem. Dodatkowy stres może wzmożyć w/w nieprzyjemne doznania. Pozdrawiam
    • Gość: Nana Re: Pomocy co to jest????? IP: *.it-net.pl 23.04.05, 16:24
      Drżą Ci mięśnie? Drży całe ciało jednocześnie czy poszczególne jego części ?
      • elsalam Re: Pomocy co to jest????? 23.04.05, 17:07
        tylko poszczegolne czesci np.udo ,ale nie cale (trudno mi to wyjasnic) np ruszy
        mi sie sam palec od nogi ale nie widac tego "golym okiem" tylko mam takie
        wrazenie jakby taki implus
        • Gość: Kasia Re: Pomocy co to jest????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 17:13
          To jest klasyczny przypadek braku magnezu. Albo np drży Ci powieka, kącik ust
          itp. Drgnie palec sam, bez Twojej woli. Jak tak to już się nie stresuj.
        • p.galli Re: Pomocy co to jest????? 24.04.05, 17:23
          ja mialam cos takiego rok temu i glownie w momencie zasypiania - czasami az
          taki "spazm" calego ciala
          masakra
          i przeszlo...jak przestalam pic cole i kawe:) nawet magnez nie byl potrzebny:)
          • Gość: a. Re: Pomocy co to jest????? IP: *.chello.pl 24.04.05, 17:30
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=5535834&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka