Dodaj do ulubionych

Krawiące dziąsła

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:26
No własnie... Myję zęby- leci krew. Dziś celowo przyszorowłam konkretnie, to lało się jak....Hmmm... Morfologia OK. ASPAT/ALAT/bil OK.
Mam schizę- szkorbut- ło matko :(((((( albo jakaś paradontoza? śmigam do dentysty, ale może ktoś pocieszy :))))
Papa
Ifka
Obserwuj wątek
    • Gość: ann Re: Krawiące dziąsła IP: *.chello.pl 10.05.05, 19:30
      owszem, niestety, paradontoza
      • arnick_a Re: Krawiące dziąsła 10.05.05, 19:43
        Zacznij stosować szałwię.
        Arni
    • nuluska Re: Krawiące dziąsła 10.05.05, 19:52
      Miałam podobny problem. Stosowałam różne lecznicze pasty, aż trafiłam na
      Meridol. To też pasta. Mnie pomogło. Jest jeszcze płyn do płukania ust, ale nie
      próbowałam. Niestety nie wiem ile kosztuje bo dostałam próbke od dentysty.
      Spróbuj. Pozdrawiam :)
    • Gość: Artur Re: Krawiące dziąsła IP: *.ss.shawcable.net 11.05.05, 01:15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=19409899&v=2&s=0
      • agnesta Re: Krawiące dziąsła 11.05.05, 10:10
        A może to kamień ? Jeżeli długo nie usuwa się kamienia to podraznia on dziąsło.
        Mój facet tak miał, strasznie krwawiły mu dziąsła przy myciu, jak usunął kamień
        problem przestał istniec.
    • Gość: x Re: Krawiące dziąsła IP: 62.121.129.* 11.05.05, 11:02
      Za twarda szczoteczka.
      • chochlik5 Re: Krawiące dziąsła 11.05.05, 13:00
        Systematyczne co najmniej 2 razy dziennie płukanie jamy ustnej środkiem
        ściągającym i przeciw zapalnym pochodzenia ziołowego. Ja preferuję preparaty
        dostepne w aptece oparte na balsamie karmelitańskim: argol, aromatol, amol.
        Atywność wg podanej kolejności, Poza tym radzę po kazdym posiłku wypłukać jamę
        ustną woda utlenioną. Szczoteczkę do zębów należy używać miękką jak dla malucha.
        • Gość: C Re: Krawiące dziąsła IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:00
          WITAMINA C!
    • Gość: promienieświatła Re: Krawiące dziąsła IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 11.05.05, 15:59
      Pasta do zebow MERIDOL + płyn do płukania CORSODYL (stosowałem raz dziennie w
      dawce około 7ml, czyli mniej niż zaleca ulotka), po miesiącu problem u mnie
      zniknął.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka