22.05.05, 09:21
www.nfz-wroclaw.pl/?tytul_link=6033&kiedy=05&site=prasa&kat=prasowka
Obserwuj wątek
    • dentystka2 Re: ???!!! 22.05.05, 09:40
      Masz racje z tymi ???!!! . Ostre zapalenie zatok niekoniecznie wymaga
      konsultacji laryngologicznej i leczenia przez specjaliste. To gestia lekarza
      poz.
      • eve1e Re: ???!!! 22.05.05, 09:47
        Tak, ale... widocznie nie każde zapalenie zatok nadaje się do leczenia przez
        lekarza pierwszego kontaktu, albo nie każdy lekarz poz potrafi je leczyć. Skoro
        pacjent otrzymał skierowanie do specjalisty to powinien być przyjety. A
        zachowanie "panienki z okienka" w rejestracji jest jak najbardziej typowe dla
        wielu przychodni. Panie kręcą jak mogą, ponieważ muszą wygospodarowywać miejsca
        dla znajomych bądź dla tych co się jakoś odwdzięczają.
        Dwa lata temu miałam ostre bóle kręgosłupa ale na rehabilitację czekałam
        łącznie 4,5 miesiąca. Najpierw na wizytę u lekarza w ośrodku reh a potem na
        same zabiegi. Gdy bywałam już na zabiegach zobaczyłam "z bliska" jak wygląda
        rejestracja. To wszystko jest mocno chore. "Chory" jest cały ten system
        ubezpieczenia i "chorują" panie rejestratorki, które bez dowodu nie potrafia
        potraktować zwyczajnie, po ludzku, życzliwie pacjenta.
        Tylko kurczę, czy są jakieś widoki na zmiany???!!!
      • edek-kredek Re: ???!!! 22.05.05, 09:59
        Nie jestem lekarzem, nie chcę się wypowiadać w tej kwestii. Ale wypwiedź pani
        dyrektor: "Skoro on ma siłę przyjść do przychodni i do tego wydzwaniać, to jego
        stan nie jest ostry" nieco mnie wkurzyła...
        A pomysł z limitami w ogóle uważam za skandaliczny. Moje dziecko, z powodu
        limitów, czeka na usunięcie 3 migdałka pół roku. A migdał jest tak wielki, że
        uciska na kanał (przewód?) słuchowy i dzieciak niedosłyszy!!!
        • eve1e Re: ???!!! 22.05.05, 10:07
          Nie wiem czy wiesz, ale w oklicy pl Kromera jest jakaś przychodnia gdzie mają
          bardzo krótkie terminy na wycięcie trzeciego migdała. Mówił mi o tym pediatra
          moich dzieci. A gdzie bedą usuwali Twojemu dziecku?
          • edek-kredek Re: ???!!! 23.05.05, 16:08
            w klinice na chałubińskiego....tam Zuza miała roboione badanie słuchu i tam ja w
            końcu zdiagnozowali...
            • edek-kredek Re: ???!!! 23.05.05, 16:11
              ale czy usunięcie 3 migdała nie wymaga 3-dniowego pobytu w szpitalu? można to
              zrobić w przychodni?!
              • doomicella Re: ???!!! 24.05.05, 19:13
                Ja miałam usuwane migdały na Chałubińskiego w zeszłym roku. Wszystkie trzy!
                Jestem osobą już od dawna dorosłą i nie będę sobie nawet przypominać jak to ja
                cierpiałam po tym zabiegu. Ale powiem ci, ze dzieciaki już kilka godzin po
                zabiegu grasowały po korytarzu.
                Moje dziecko też czeka ten zabieg. Niestety nie wykazałam się refleksem i nie
                zapisałam córki na początku roku a teraz już na ten rok nie mają miejsc. Musimy
                czekać. Swoją drogą to też interesuje mnie czy to byłoby bezpieczne wypuszczać
                dziecko od razu do domu.
                • beba2 Re: ???!!! 25.05.05, 23:11
                  Ze szpitala wypisują po 24 godzinach.
                • edek-kredek Re: ???!!! 26.05.05, 14:44
                  Bardzo Wam dziękuję za info:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka