Dodaj do ulubionych

Dziwny bol reki

28.05.05, 19:31
Moi Drodzy...powiedzcie mi co to moze byc. Od jakiegos czasu odczuwam dziwne
bole reki.Najpierw bolala mnie okolica barku - EKG wyszlo ok., pozniej
przerzucilo sie na przedramie i dlon. Czuje lekki chlod w okreslonych
miejscah reki tak jakbym posmarowala tam czyms mietowym) czasem czuje
leciutkie mrowienie...i lekki bol. Czy to moze byc na tle nerwowym?
Zaczynam sie denerwowac ...
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 20:09
      W pierwszym rzedzie sprawdz kregoslup szyjny. Zrob sobie tomogram czy nawet rezonans jak masz mozliwosci.

Jakby nic w tej dziedzinie to spytaj tu jeszcze raz.
      • firlii Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 20:15
        Pewnie,ze nie mam takich mozliwosci. Jakis rok temu zdretwial mi
        jezyk...myslalam,ze czeka mnie porazenie nerwu twarzowego, akurat bylam za
        granica i nie moglam isc do lekarza, ale zylam w ciaglym strachu i co rano
        budzilam sie z przerazeniem czy aby mnie nie wykrzywilo. Po dwoch koszmarnych!
        tygodniah wrocilam do Polski. Poszalm do lekarza...jak na zlosc zaczely
        dretwiec mi nogi i rece - dretwiec mrowiec (cos takiego), myslam,ze umre bo
        pomyslalm,ze to Stwardnienie Rozsiane. Neurolog wykluczyl ta chorobe ( na
        podsatwiie stukania mloteczkiem i ogolnego wywiadu)...stwierdzil,ze dretwienie
        jets na tle nerwowym - ok. pomyslam,ale od tamtej pory non stop wydaje sie
        mi,ze cos mi jest, to serce, to noga toi cos tam jeszcze....
        Jaa naprawde czuje dretwinie tej cholernej reki :0
        • artur737 Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 20:49
          Dretwienie jezyka sugeruje dosc mocno by sprawdzic mozliwosc boreliozy bo wlasnie w tej chorobie toksyna bakteryjna powoduje takie objawy jezykowe + dretwienia rak.

W rozpoznaniu stosuje sie badanie Western Blot, o ktore dosc ciezko w Polsce z tego co wiem. Odradzam typowe badanie krwi zwykle zalecane przez lekarzy ELISA z uwagi na wrecz ogromna ilosc blednych rezultatow.

W razie dalszych pytan i problemow zapraszam na forum Borelioza. Znaczy musisz najpierw sie zwrocic do admina z prosba o dostep do forum.
          • firlii Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 20:52
            Artur: Dzieki za odpowiedz. Borelioze raczej wykluczam. Raz w zyciu mialam
            kleszcza i to jakies 6-7 lat temu.
            Zaczyan mi sie wydawac,ze te dretwinie itd. to na tle nerwowym...tylko do
            licha, czemu ja czuje autentyczny bol :)
            • artur737 Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 20:55
              Zapewne sie zdziwisz jak wiele osob na tym forum wlasnie mialo kleszcza 7 lat wczesniej. Jest to prawie regula. :-)

Chyba jednak udaj sie tam i to dobrze rozwaz. Przeoczona borelioza dobrze sie nie konczy.
              • firlii Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 21:03
                Ja chyba zarz zawalu dostane :(...ale sie wystraszylam...ale do lekarza nie
                pojde, bo powie,ze zwariowalam, nidawneo byla z dretwinie, pozniej z sercem a
                teraz z borelioza...

Gdzie moge zrobic takie etsty w Białymstoku.Moze ktos sie orientuje ?:)
                • artur737 Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 21:04
                  To jest pytanie wlasnie na forum Borelioza a nie tu.
                  • firlii Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 21:06
                    :)))) DZIEKI :) BOZE!!!!
                    • artur737 Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 21:10
                      Na razie jest to tylko mozliwosc, a gdyby nawet to sa na to leki.

Pozdr.
                • zyrafa46 Re: Dziwny bol reki 28.05.05, 21:59
                  Idź do lekarza. Z boreliozą nie ma żartów. Jeśli będzie (z tej strony) wszystko
                  w porzadku - ucieszycie sie razem z lekarzem. Żyrafa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka