Dodaj do ulubionych

OKROPNA KROSTA

15.06.05, 15:50
Mój syn miał na palcu małą krostkę,którą systematycznie rozdrapywał,teraz
krosta zrobiła się dosc duża i opuchnięta,wygląda jakby rosło "dzikie mieso".
Jaką mascią można to smarowac,zeby się wygoiło????
Obserwuj wątek
    • un1 Re: OKROPNA KROSTA 15.06.05, 15:57
      Niekoniecznie maścią ale koniecznie przepisaną przez dermatologa.
    • mol333 Re: OKROPNA KROSTA 15.06.05, 16:22
      Witaj. Spróbuj porobić przymoczki z rywanolu, takie opatrunki np. na noc.
      • zyrafa46 Re: OKROPNA KROSTA 15.06.05, 17:03
        Jeśli jesteście z Warszawy (Ty i synek), dam Ci trochę maści, która powinna w
        dwa dni wyleczyc całkowicie palec. Piszę to na podstawie takiego własnie
        problemu, tylko z palcem u nogi. To nawet trudniej się leczy bo but zasłania
        dostęp do powietrza. A jednak na 3ci dzień śladu nie było. Napisz prywatnie
        (jesli chcesz), bo ja tu, na forum bywam niezbyt często. A i zapominam (i to
        jest gorsze), gdzie coś napisałam. Pozdrawiam serdecznie,
        Żyrafa
        • felinecaline Re: OKROPNA KROSTA 15.06.05, 17:55
          Zyrafa, powiedz mi jak to robisz, ze tak w ciemno - nie widziawszy, bez zadnej
          analizy badania (juz nie powiem o studiach) stawiasz diagnoze, zlecasz leczenie
          i nawet dajesz lek? Malo: GWARANTUJESZ, ze "powinno pomoc"!! Reka ci nie
          zadrzala, jak to wystukiwalas?
          • zyrafa46 Re: OKROPNA KROSTA 15.06.05, 18:13
            Dobrze, że tu jeszcze wróciłam. Miałam własnie opuścic forum. Otóż,
            felinecaline, preparat, który proponuje nie jest typowym lekiem. Jest to rzecz
            naturalna, mająca taki skład, który nie powoduje skutków ubocznych, nie zawiera
            konserwantów, więc nie uczuli. Powoduje naturalną reakcje organizmu, który SAM
            sie regeneruje. Preparat jest jedynie bodźcem. Ma działanie (też)
            przeciwzapalne, przeciwzwyrodnieniowe oraz przeciwbólowe. Z gwarancją - MASZ
            RACJĘ - przesadziłam. Z opisu - to tak jakby opisywany był własnie ten chory
            paluch (bo to był paluch, tak sie chyba nazywa największy palec stopy). Dlatego
            własnie byłam taka pewna. Wymieniony preparat pomaga równiez na stany zapalne w
            jamie ustnej (!!!!!). Czyli jest do tego stopnia bezpieczny, ze jadalny. Nie
            zatruje. Pisze to na podstawie opisu oraz doswiadczeń własnych i nie tylko
            własnych. Ręka mi nie zadrzała, ponieważ jedyna negatywna rzecz, jaka moze
            tu "zagrażać" to to, że preparat nie pomoże. Wtedy mówi sie trudno. Postarałam
            sie odpowiedziec na wszystkie pytania. I tyle.
            Pozdrawiam serdecznie, Żyrafa
            • franc_tireur Re: OKROPNA KROSTA 15.06.05, 19:07
              Gdybyś tu jednak jeszcze zajrzała,Żyrafko moja droga - w punktach, żeby było krócej:

- to że coś jest pozbawione konserwantów nie znaczy, że nie będzie uczulać,
              naturalne składniki też uczulają

- po raz kolejny zwracam Ci uwagę, że masz problemy z czytaniem albo
              koncentracją (założycielka wątku pisała o palcu, nie było nic o nodze)

- co to, u licha, znaczy "przeciwzwyrodnieniowe"? jak rozumiesz termin
              "zwyrodnienie"?

- na tym palcu, moja droga, zważywszy na niezbyt dokładny opis może być
              wszystko; jak rozumiem , jesteś absolutnie pewna, że Twoja maść uchroni dziecko,
              jeśli to o czym pisze mama to np. zastrzał, który nieleczony chirurgicznie i bez
              antybiotykoterapii może prowadzić do poważnych powikłań aż do amputacji włącznie?

- nie jestem jakąś fanatyczną przeciwniczką metod naturalnych, ale to co Ty
              wyprawiasz prowadząc swoje specyficzne poradnictwo, woła o pomstę do nieba;
              chociaż jestem przekonana, że chcesz pomóc.
          • zyrafa46 Re: OKROPNA KROSTA 15.06.05, 18:19
            felinecaline,
            Teraz przeczytałam jeszcze raz SWÓJ post. Napisałam tam, że powinno pomóc. Od
            kiedy POWINNO = NA PEWNO POMOŻE? To tyle. Poza tym ja nic nie ZLECAM. Tylko
            proponuję pomoc. Teraz to juz sobie pobiegnę.
            Żyrafa
          • snajper55 Re: OKROPNA KROSTA 15.06.05, 23:43
            felinecaline napisała:

> Zyrafa, powiedz mi jak to robisz, ze tak w ciemno - nie widziawszy, bez zadnej
            > analizy badania (juz nie powiem o studiach) stawiasz diagnoze,zlecasz leczenie
            > i nawet dajesz lek?

Bo jej pomogło, to i innym pomoże. To nic, że to może być co innego, pomoże na
            pewno. Gożdzikowa. ((

S.
    • zaba_pelagia Re: OKROPNA KROSTA 16.06.05, 08:32
      a moze najpierw lekarz?
      oj, ludzie, ludzie...
      • snajper55 Re: OKROPNA KROSTA 16.06.05, 12:31
        zaba_pelagia napisała:

> a moze najpierw lekarz?
        > oj, ludzie, ludzie...

Lekarz ? Potem. Chirurg.

S.
        • franc_tireur Re: OKROPNA KROSTA 16.06.05, 12:34