Dodaj do ulubionych

Chore nery!

22.07.05, 03:40
Witajcie!
Mam straszny problem z nerkami, gorsze ze leczyli mnie w Polsce na co innego
i teraz kiedy wyjechalam za granice musze sie meczyc i jestem bezsilna.
Wybralam sie do przychodni i do szpitala , dostalje teraz juz drugi
antybiotyk i kupa. Jakby jest lepiej ale grzmoty nie chcieli mi zrobic usg
tylko czekaja jak sie samo wyjasni po tym antybiotyku. Pierwszy antybiotyk
dano mi bo okazalo sie ze mam krew i bialko w moczu, teraz mialam tylko krew
ale czulam sie strasznjie, plecy mnie bolaly i brzuch, mialam zawroty glowy i
mdlosci. Teraz juz kolejny dzien biore antybiotyk i czuje sie lepiej choc
nerki bola nadal. Zastanawiam sie czy to piasek czy moze kamien. W
przeszlosci mialam piasek w nerach , nawet aktak kolki nerkowej ale nigdy nie
czulam sie tak zle jak teraz ~(a dokladniej jak jescze tydzien temu
). Co powinnam zrobic? Na co zwracac uwage?#
Czego wymagac od lekarza? Moze wiecie jakie leki powinnam brac zapobiegawczo
ale [pamietajcie ze musza one byc dostepne za granica!
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Chore nery! 22.07.05, 08:13
      Jeśli bierzesz antybiotyk /jaki?/ to niewiele możesz juz poza tym zrobi
      -a "chore nery" to znaczy-znasz jakieś rozpoznanie?
      bo i możliwości jest dużo i sposoby postępowania różne...
      • moniura Re: Chore nery! 25.07.05, 03:05
        Wiec jest tak, jestem troszke wsciekla ze nie chca mi zrobic usg tutaj tylko
        czekaja do czasu wybrania calego antybiotyku, wiec rowniez nie umieja mi
        powiedziec co mi dolega do konca wiedza ze jest krew w moczu, ze pojawia sie
        bialko ale czy to kamien, czy moze tylko piasek to juz nie wiedza bo tego sie
        nie wie jesli sie nie zobaczy wiec za trzy dni ide na nastepna konsultacje.
        Pocieszajace jest to ze czuje sie lepiej i wreszcie moge jesc normalnie.
        Dzis wyjatkowo mam jakies zwhwianie ale generalnie nie bola mnie nerki, co
        prawda czuje jeszcze pewien dyskomfort ale mysle ze to za krotko by spodziewac
        sie jakis niesamowitych rezultatow. Boje sie jednak ze jak oni zobacza ze czuje
        sie lepiej, a to bedzie kamien( co oznacza ze choroba powroci) to bede sie tak
        meczyla nadal bo za chwile bedzie to samo. Moze nasciemniac ze nie jest tak
        cudnie i wtedy zrobia mi to usg?
        No nie wiem co robic sama.
        A jesli chodzi o antybiotyk to nie pamietam teraz nazwy ale wiem ze konska
        dawka bo po pierwszej tabletce to serce walilo mi jak mlot, krecilo mi sie w
        glowie, w uszach mi trzeszczalo i generalnie myslalam ze padne.
        Pozdrowienia
        • sheina4 Re: Chore nery! 08.08.05, 07:10
          Witaj Moniura!
          Przeczytalam to co napisalas i niewierze!!Jestem teraz dokladnie w takiej samej
          sytuacji.Wyjechalam do USA i tak mi nawalily nerki,ze zwijalam sie z
          bolu,mialam tez krew i bialko w moczu. Dostaje juz 3 antybiotyk!!!a to
          cholerstwo powraca, pare dni temu strasznie sie czulam spuchlam, bylo mi nie
          dobrze, bolaly mnie nerki,glowa, klatka piersiowa, doslownie myslalam,z odejde
          z tego swiata!!!najgorsze jest ze moj lekarz tutaj nic wiecej nie moze zrobic,
          bo tez naciskalam na usg!!!leczenie tu w szpitalu to sa niewyobrazalne kwoty a
          jedynie tam moga zrobic dokladne badania. Pojechalam wiec do jedynego
          bezplatnego szpitala w Chicago,(straszne warunki i ludzie:((badal mnie jakis
          hindus, wzial krew i mocz, ja caly czas napieralam na usg ale tez nie chcial mi
          zrobic!!!Boje sie bardzo.ze to znowu wroci:(takiego cierpienia i strachu
          wczesniej nie doswiadczylam.Ja bardziej po objawach mysle,ze to klebuszkowe lub
          przewlekle zapalenie nerek niz piasek???
          A ty masz juz diagnoze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka