Dodaj do ulubionych

Ciągły ból gardła

26.07.05, 15:09
Moją mamę, która jest alergiczką ciągle piecze gardło. Co parę miesięcy to
pieczenie przechodzi w poważną infekcję, z mocno napuchniętymi węzłami i
bólem ucha. Mama była już u kilku laryngologów, którzy twierdzą że nic
poważnego tam nie widzą, robiła też wymaz z gardła i wynik był prawidłowy.
Czy to możliwe że taki ból jest spowodowany alergią?
Obserwuj wątek
    • aire1 Re: Ciągły ból gardła 28.07.05, 10:04
      Podnoszę pytanie.
      • joakle Re: Ciągły ból gardła 28.07.05, 11:56
        Tak. Ja miałam to samo. Całymi miesiacami bolało mnie gardło. W końcu trafiłam
        do dobrego lekarza, który stwierdził, ze to alergiczne. Leki pomogły, ale
        trzeba było jeszcze to gardło podleczyć- śluzówka była w fatalnym stanie i
        migdałki. teraz jest już dobrze. Znajdźcie z mama dobrego laryngologa, bo
        gardło trzeba podleczyć. A później, kiedy pojawiaja się pierwsze objawy-od
        razu leki antyalergiczne-to jedyne wyjście.
    • airbus340 Re: Ciągły ból gardła 28.07.05, 15:02
      Polecam,żeby mama wypróbowała Cromosol do gardła - tylko że warunkiem jest,ze
      trzeba go stosować długo,min.kilka miesięcy, i conajmniej 4-5 razy dziennie. W
      praciwnym wypadku nie zadziała. Ewentualnie Cropoz w aerozolu wziewnym,jeśli są
      też problemy z oskrzelami albo tchawicą na tle alergicznym.
      Jeśli Cromosol i inne leki p/alergiczne, mimo długiego i regularnego stosowania
      nie pomogą,to trzeba szukać innej przyczyny.

PS - Singulair też może pomóc. Tylklo pamietaj,że to wszystko leki na recepte.
      • aire1 Re: Ciągły ból gardła 28.07.05, 18:12
        Mama jest pod opieką alergologa, bo ma też astmę, wszystkie wymienione leki
        przez was zna i stosuje. Gardło jednak nadal piecze, ale najgorsze są te ciągłe
        infekcje, z dużym bólem gardła, na które musi brać antybiotyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka