kubususul 26.07.05, 15:16 Moim zdaniem zdrada jest wogle najgorszym co mozna zrobic tj drugiej, najwazniejszej przeciez osobie. Wedlug mnie na zawsze grzebie ona(zdrada) zaufanie bez ktorego przeciez nie bedzie nigdy dobrego zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b53 Re: Wystrzegajcie się zdrady 09.08.05, 15:11 Uważam, że zdrada to jest pojęcie względne. Przecież różne sytuacje, czynności itd. można uważać za zdradę lub nie. Pytanie niebanalne: "Co i kiedy jest zdradą???" Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marty Re: Wystrzegajcie się zdrady - do b53 09.08.05, 23:26 W takim razie, co według Ciebie jest zdradą a co nie? Mąż, który z domu wychodzi pod jakimś pretekstem okłamując żonę, do panienki z którą się kocha, przytula, całuje a później wraca do żony, do domu i mówi jak bardzo ja kocha? Co według Ciebie jest zdradą? Czy można mówić, że zdrada to pojęcie względne??? Odpowiedz Link Zgłoś
b53 Re: Wystrzegajcie się zdrady - do mamy_marty 10.08.05, 11:42 Czy zdradą jest wdeług Ciebie obcowanie fizyczne, czy psychiczne z osobą z poza związku? A może dopiero te dwie płaszcyzny razem? Wbrew pozorom rozumiem Twoje nastawienie do tego tematu, zwłaszcza teraz, ale czy zadałaś już sobie pytanie "Dla czego do tego doszło? kto i w czym zawinił???" Myślę, że dopiero po wyjaśnieniu wszystkich okoliczności można dopiero oceniać czy ktoś z perfidną premedytacją dopuścił się podważenia jednej ze świętości "małżeńskich" jaką niewątpliwie jest wzajemne zaufanie i możliwość całkowitego polegania na drugiej osobie ? Nie mam najmniejszego zamiaru kogokolwiek usprawiedliwiać, ale myślę, że warto zadać sobie te pytania i nie obwiniać odrazu tylko i wyłącznie drugiej strony. Nie zawsze zdrada jest tak banalnie schematyczna - mąż żonę kocha lub żona męża a w równolegle mają prawdziwą miłość gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marty Re: Wystrzegajcie się zdrady 09.08.05, 23:21 Zgadzam się całkowicie. Jest to najgorsza rzecz i trudno "ubrać" w słowa to co czuje osoba zdradzona. Trzy lata związku, dwa lata małżeństwa (niepisanego, ...ale małżeństwa) w dorobku kochana córeczka i własnie tydzień temu dowiedziałam się, że mąż, który mnie tak bardzo kocha zdradził mnie, miał na boku "panienke" z która się spotykała,a do tego jeszcze raz podkreśle twierdzi, że mnie bardzo kocha... Bardziej już, jedna osoba nie może zranić drugiej. Zranić, upokorzyć ... Żal i ból, który rozdziera serce już chyba pozostanie na zawsze. Wraz ze zdradą traci się zaufanie i to coś ..., nieuchwytnego co daje w związku skrzydeł. Odpowiedz Link Zgłoś
novis28 Re: Wystrzegajcie się zdrady 10.08.05, 13:10 To fakt że nie jest to temat na to forum niemniej jednak z punktu widzenia męskiego ciężko jest mi zaakceptować to co piszecie. Rozumiem ból i żal ale jak pogodzić to, że bardzo się kocha osobę z którą się jest, i przebywanie z nią daje nam ogromną radość i zadowolenie itd, ale... no właśnie w łóżku nie zawsze tak jest :( i co wtedy ??. Owszem zaraz podniosą sie krzyki wiem, że ciężko to zrozumieć i zaakceptować ale tak czasami bywa. Na początku związku jest wszystko ok ale z czasem coś się pssuje zaczyna się od drobnych rzeczy i to narasta jak się strony zorientują okazuje się że już jest za póżno na poprawę tej sytuacji. Oczywiście nie usprawiedliwiam takiego postępowania ale staram się je jakoś zrozumieć. Czy wtedy lepszym rozwiązaniem jest powiedzieć odchodzę? czy lepiej od czasu do czasu "wyskoczyć gdzieś" i nadal być w związku? czy mimo wszystko do konca życia męczyć się z kobietą mimo braku satysfakcji w łóżku która dla faceta ma duże znaczenie?. Niestety wiekszość kobiet gdy usłyszy "kochanie wiesz coś jest nie tak z nami w łóżku" wpada w panikę dramatyzuje stara się coś na siłe zmienić poprawić nie zauważając tego że to jeszcze bardziej pogarsza sytuację :(. Oczywiście teraz piszemy o zdradach mężczyzn a co ze zdradami kobiet? czy faceci nie mają uczuć? czy nie potrafią kochać? to bzdura bo są tacy sami jak kobiety ale jak kobieta zdradzi takiego faceta to nikt go nie opłakuje, nikt żadna z Was się nad nim nie bedzie użalać tylko stwierdzi "ot frajer że sobie pozwolił doprawić rogi" poprostu jak czyta się takie posty to człowiek się zastanawia czy autor/autorka szuka usprawiedliwienia dla siebie czy argumentów dla partnera typu " widzisz wszyscy nawet obcy ludzie uważają ze źle postapiłeś i jesteś podłym draniem" nikomu nie życze, żeby był zdradzony ale zapewniam Was że zdrada jest boląca w obydwie strony, ale należy szukać jej przyczyn a nie potępiać i piętnować fakt zdrady a przedewszystkim zastanowić się co takiego zrobiłam/zrobiłem źle skro mój partner w taki sposób postąpił, co jest nie tak i co daje mu tamta strona czego ja mu nie dałam/dałem. I niestety po przeanalizowaniu swojego postępowania najgorsze podjęcie decyzji czy potrafię się zmienić, czy potrafię dać mu/jej to co dostaje gdzie indziej?. Jeżeli tak to w jaki sposób zrealizować jej/jego potrzeby?, jeżeli nie to czy bedę potrafiła/potrafił od niej/niego odejść? i czy to JA odchodzę czy czekam jak ONA/ON odejdzie?. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b53 Re: Wystrzegajcie się zdrady 10.08.05, 14:34 Zgadzam sie z novis 28, sam zdradzałem - mogłbym na ten temat wiele napisać. Jedno jest pewne - zdrada jeszcze nigdy nikomu nie wyszła na zdrowie, prędzej czy poźniej trzeba za nią zapłacić a cena może być bardzo wysoka, o wiele wyższa niż ewentualne "korzyści"... i raczej nigdy nie wniesie niczego dobrego do związku - przynajmniej ja o takim przypadku nie słyszałem. Co prawda dopiero po fakcie doszedłem do wniosku że nie było warto ale było już za poźno, teraz modlę się w duchu aby nigy nie wyszło to na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
24ania Re: Wystrzegajcie się zdrady 10.08.05, 18:43 Zdrada niszczy związek, wiem coś o tym dowiedziałam się że mój chłopak mnie zdradził, odwet był szybki i to z jego najlepszym kumplem, teraz mineło 5 miesięcy od wszystkiego i to wszystko niszczy nasz zwiazke bo nie umiem zapomniec, on o tym nie mowi a ja nie umiem przestac myslec, nie wiemjak długo jeszcze wytrzymiemy.Problem polega na tym ze zaden z nas nie umie odejsc...czy to jest Miłość?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
libra72 Re: Wystrzegajcie się zdrady 10.08.05, 19:15 rozumie ze ktos jest rozgoryczony,ale raz jeszcze powtarzam ze wybralas zle forum,jest wiele forow tego typu min.kobiety zdradzone czy cos takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: Wystrzegajcie się zdrady 27.06.06, 01:15 a ja mam nadzieje ze wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
evelina.piotrowska Re: Wystrzegajcie się zdrady 25.06.06, 14:20 Najgorsze to chyba jest to, jeśli strona zdradzona zdradza tylko w akcie zamsty..Moim zdaniem to bezsensu!! Jeśli się kogoś kocha to nie zdradza się go..A jeśli Ci coś w partnerze nie pasuje to może należałoby go zmienić? A nie zdradzać, bo nie pasuje mi to, tamto i siamto! Bo w łóżku nie jest tak jak chcę, czy coś w tym stylu. Może wartoby było porozmawiać z partnerem zanim się go zdradzi, że coś nie jest tak, że coś się wypaliło..... A jeśli ktoś nie potrafi wybaczyć zdrady (co nie jest łatwe, rozumiem)to może jednak powinien skończyć związek, który nie przetrwa mimo wszelkich starań! Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Wystrzegajcie się zdrady 25.06.06, 15:39 Ja nie wiem kto to placi za pisanie takich "artykulow"... Przeciez to sa chyba jakies 2 zdania wyjete z rozmowy towarzyskiej a nie artykul. Odpowiedz Link Zgłoś