Dodaj do ulubionych

CENTRUM ONKOLOGII W WARSZAWIE

18.08.05, 18:22
Witam wszystkich,

poszukuje informacji na temat trybu przyjmowania pacjentow w CO w Warszawie
(ul. Roentgena). Czy pacjentka ze zdiagnozowanym rakiem piersi i skierowaniem
na operacje zostanie przyjeta w poradni w dniu rejestracji, czy trzeba sie
zarejestrowac telefonicznie i czekac na wizyte kilka dni?

Moja mama wybiera sie jutro do Warszawy (z Torunia) i nie chcialbym zeby
pojechala na marne. Nie mozna tego odlozyc na pozniej poniewaz mamy juz
poumawiane inne wizyty a zalezy nam na jak najszybszej operacji.

Bede wdzieczny za wszelka pomoc.
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: CENTRUM ONKOLOGII W WARSZAWIE 18.08.05, 18:43
      są długie kolejki i chyba trzeba wczesniej umawiać wizyty
      • n.enya Re: CENTRUM ONKOLOGII W WARSZAWIE 18.08.05, 22:08
        z tego co wiem, jeśli to pierwsza wizyta w CO to musicie się udać do
        Rejestracji Pacjentów Pierwszorazowych (wejście D, pokój z prawej strony a nie
        rejestracja główna, ta na wprost w holu) kolejki są długie i niestety wydaje mi
        się że trzeba tam być osobiście. dopiero w rejestracji wydają specjalne karty
        identyfikacyjne i tworzą kartotekę, która trafia do Ruchu Chorych - a za nią
        dopiero chory, z Ruchu Chorych na izbę przyjeć/przebieralnie i dopiero na górę
        na oddziały. tak to u mnie wyglądało i trwało parę godzin.
        miałam skierowanie na oddział gastroenterologii.
        nie znam innego sposobu, może są jakieś obejścia dla wtajemniczonych...
        • kalinosia Re: CENTRUM ONKOLOGII W WARSZAWIE 18.08.05, 22:30
          tak jest rzeczywiście, ale jeśli masz już skierowanie do szpitala. Własnie nie
          bardzo rozumiem, czy Mama autorki watku ma juz skierowanie do CO na oddział,
          czy po prostu jedzie na wizytę u onkologa w przychodni. Jeśli jedziecie na 1-
          szą wizytę to trzeba - tak jak koleżanka wyżej pisała- iść do rejestracji
          pierwszorazowych, dadzą "książęczkę" z osobistym numerkiem i kierują do
          gabinetu. Ja byłam przyjęta tego samego dnia. Moja koleżanka też (i ona szła do
          onkologa "piersiowego").
          • lazybones1 Re: CENTRUM ONKOLOGII W WARSZAWIE 18.08.05, 23:16
            Dzieki bardzo za wszelkie informacje. Decyzja podjeta - jedziemy!!! Mam
            nadzieje ze nie na prozno. To bedzie nasza pierwsza wizyta w Centrum. Mamy
            skierowanie na operacje, ale niestety tylko ze szpitala z Torunia, wiec chyba
            tego nie honoruja. Jednak trzeba chwytac sie kazdej szansy! Jutro napisze jak
            bylo.
            • lazybones1 Re: CENTRUM ONKOLOGII W WARSZAWIE 21.08.05, 00:02
              Obiecalem ze napisze jak bylo, moze sie komus przyda. Bylismy tuz przed 8, a
              juz przed 11 opuszczalismy Centrum. Podobno tego dnia bylo stosunkowo malo
              ludzi. Mama bardzo zadowolona z wizyty, choc na dalsze leczenie odeslali ja do
              Bydgoszczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka