czes11 24.08.05, 20:04 czy ktoś ma linka do budowy kolana z rysunkami po polsku? Szukałem na googlu 2 godziny same opisy, bez wyjaśnień i rysunków. Chcę się lepiej przygotować do kolejnej wizyty u ortopedy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
girl201 Re: budowa (anatomia) kolana 24.08.05, 21:20 Odbierz maila :) A czego dokładnie szukasz, może będę mogła jeszcze jakoś pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
czes11 Re: budowa (anatomia) kolana 24.08.05, 23:11 girl201 - odebrałem, dziękuje bardzo, właśnie tego szukałem. Jutro chcę sie wcisnąć na usg do ortopedy, postudiuję i lepiej zrozumiem ewentualna konsultacje. (boli przy chodzeniu, lekko spuchnięte, ciepłe, bolesny ucisk pod przy zginaniu, wygląda na wysięk, zobaczymy. Pewnie pośle na rtg, nie wiem czy jest sens lepiej chyba od razu zrobic rezonans). Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
girl201 Re: budowa (anatomia) kolana 25.08.05, 19:47 Cieszę się, że pomogłam i trafiłam z tematem, bo mam jeszcze np. o przyczepach mięśni zginających i prostujących kolano :) ...i wiele wiele innych materiałów do anatomii :D Pozdrawiam i życzę zdrowego kolanka :) Odpowiedz Link Zgłoś
rebeliantka2005 Re: budowa (anatomia) kolana 25.08.05, 23:04 a możnaby również prosić o materiały dot kolana? z góry dzięki. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
czes11 Re: budowa (anatomia) kolana 26.08.05, 08:32 girl201 - czy oprócz tych 4 stron nie ma dalszego ciągu? tak jakby brakowało o torebce stawowej. Jeżeli jest dalszy ciąg to proszę cie wyslij maile, za co z góry dziękuje. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
girl201 Re: budowa (anatomia) kolana 26.08.05, 19:27 Nie, nic więcej nie ma o stawie kolanowym. Na kolejnej stronie jest już staw piszczelowo-strzałkowy (połączenie kości goleni).W tych 4 stronach jest napisane o torebce stawowej, ale jakie więzadła ją wzmacniają. O czego chciałabyś się dowiedzieć o torebce? Przesyłam jeszcze skan z innej książki... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ekips3 Re: budowa (anatomia) kolana 13.10.05, 17:59 Witam! Przypadkiem trafiłem.Mam poważne problemy z obu kolanami.Byłbym wdzięczny za przesłanie tych materiałów.Może coś więcej się dowiem przed kolejną wizytą u lekarza.Dziękuję i pozdrawiam.Tads Odpowiedz Link Zgłoś
czes11 Re: budowa (anatomia) kolana 27.08.05, 10:56 odebrałem, jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam! (w poniedziałek blokada) Odpowiedz Link Zgłoś
baba.do.lekarza Re: budowa (anatomia) kolana 14.10.05, 09:02 CZy mogłabym również dostać na maila Twoje pomoce naukowe o kolanie? Zależy mi o informacjach o stawie oraz ścięgnach. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
maijka Re: budowa (anatomia) kolana 13.10.05, 21:47 Czy ja również - jako osoba ze sporymi problemami z kolanami - mogłabym prosić o przesłanie mi rysunku na maila? Sporo się kiedyś naszukałam, ale nie znalazłam nic. :-( Odpowiedz Link Zgłoś