Dodaj do ulubionych

ciągłe wzdęcia

27.05.11, 17:20
witajcie, nie jem nabiału już prawie miesiąc, jem niewiele produktów, a dziecko i tak ma wzdęcia i tak boli go brzuszek i robi wodnistą kupkę.
czy ktoraś z was się z tym spotkała?
karmię wyłącznie piersią
Obserwuj wątek
    • karol-cia15 Re: ciągłe wzdęcia 25.11.13, 16:28
      Jaaaaa niestety, miałam taką dietę, że bywałam głodna, niestety to jeszcze potrwa. Ja używałam espumisan i kateter i to pomagało bardzo.
    • giba116 Re: ciągłe wzdęcia 25.11.13, 17:19
      Zapewne to po prpstu niedojrzały układ pokarmowy. Minie po 3 miesiącu czego byś nie robiła. Jeżeli nie ma przesłanek alergicznych to nie katuj się żadną dietą, bo najczęściej nie ma ona wpływu na dziecko. Gdyby tak było dzieci butelkowe nie miałyby kolek, a mają.
    • mmajcka Re: ciągłe wzdęcia 26.11.13, 01:47
      No wlasnie! Mam podobny problem ale ja na razie jem wszystko. Myslalam nad rezygnacja nabialu. Moja 10-tygodniowa corka najgorsze wzdecia ma w nocy (w dzien jej nie przeszkadzaja) i az nawet poplakuje. Steka a dopiero po dwoch godzinach pojawia sie kupa. No i tez sie zastanawiam, bo kupka jest dosc mocno wodnista, zoltawo musztardowa i juz nie ma tylu resztek jak wczesniej. Czy to normalne? Czy to juz biegunka? Tez podaje espumisan na noc.
      • murwa.kac Re: ciągłe wzdęcia 26.11.13, 05:49
        wszystko u Ciebie jest w porzadku.
        nie ma sensu rezygnowac z nabialu, jezeli go lubisz i jesz, bo to nic nie zmieni.
        kupa jest prawidlowa jak u takiego malucha.

zeby pomoc z gazami - kladz na brzuchu w ciagu dnia duzo.
        drzemki w ciagu dnia tez staraj sie na brzuchu
        w nocy tez niech spi jak najwiecej na brzuchu
        nos na samolocik
        rob rowerki
        masuj brzuszek
        noszenie w chuscie tez gazy niweluje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka