Dodaj do ulubionych

Trądzik rózowaty

IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 20:55
Mam kilka pytań:
Czy tradzik tego typu mozze występować na bardzo suchej skórze?
Czy tradzik rózowaty występuje tylko na twarzy czy tez moze pojawić się na
owłosionej skórze głowy.
Czy mozna zrobić wymaz ze skóry celem zrobienia badańn mikrobiologicznych
( np.w kierunku grzybicy)
Na to co mam na twarzy nie pomogły antybiotyki, clotrimazol ani metronidazol.
Jedyna masc po której "paskudztwo" znika na ok. dwa tygodnie to Elocom.
Niestety ponownie "wyłazi".
Bardzo proszę o wiadomosci na temat tradziku różowatego.
Jesli ktos ma jakieś konkretne wiadomosci na temat tego schorzenia to proszę o
wyjasnienie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Trądzik rózowaty IP: *.sasknet.sk.ca 19.04.01, 21:59
      Wiec dieta optymalna na tradzik rozowaty nie pomogla.

Niech moze ktos to jeszcze potwierdzi, bo nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba
      z dosc dobra skutecznoscia uzywa sie tym celu roztworu tiosiarczanu sodowego.

• Gość: szprotka Re: Trądzik rózowaty IP: *.gazeta.pl 20.04.01, 11:11
        Trądzik wyleczyłam głównie witaminami, a wcześniej przez ok. 8 lat smarowałam
        twarz laticortem, elocomem i nic nie skutkowało. Kuracje witaminową zalecił mi
        dermatolog i jeśli jesteś z Warszawy chętnie podam Ci namiary na niego (a
        raczej na nia)
        • Gość: Hania Re: Trądzik rózowaty IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.01, 09:44
          Bardzo dziekuję wszystkim za odpowiedź na mój problem. Ciebie Szprotko
          chciałabym prosić o namiary na lekarza. Nie jestem z Warszawy ale dojazd do
          stolicy nie stanowi dla mnie problemu. Ciekawa jestem tych witamin ponieważ
          zanim przeszłam na żywienie optymalne przez kilka lat stosowałam całe mnóstwo
          kompleksów witaminowych a mimo to dopadła mnie ta 'zaraza". Czy te witaminy
          stosowałaś wewnętrznie czy zewnetrznie. Teraz przyjmuje witaminę PP. Bardzo
          proszę o odpowiedź. Mój adres halem@interia.pl. Pozdrawiam Hania.
          P.S. Jeszcze tylko jedno pytanie : czy trądzik swędzi?
          • Gość: Trak Re: Trądzik rózowaty IP: *.server.ntl.com 27.04.01, 18:39
            Dziekuje za odpowiedzi. Szprotka, czy moglabys mi podac namiary na tego
            dermatologa. Moj adres: tupac7@usa.net. Dziekuje!
      • Gość: Artur Re: Trądzik rózowaty IP: *.sasknet.sk.ca 20.04.01, 17:05
        Gość portalu: Artur napisał(a):

&#62 Wiec dieta optymalna na tradzik rozowaty nie pomogla.
        &#62
        &#62 Niech moze ktos to jeszcze potwierdzi, bo nie wiem czy
        dobrze pamietam, ale chy
        &#62 ba
        &#62 z dosc dobra skutecznoscia uzywa sie tym celu roztworu
        tiosiarczanu sodowego.
        &#62

Niestety, ale pokrecilem tradzik rozowaty z forma
        versicolor. Tiosiarczan na tradzik rozowaty nie pomoze.
        Tradzik rozowaty leczy sie sterydami w masciach jezeli
        sprawia naprawde duzo problemow. Inaczej zwykle sam
        przechodzi. Nikt naprawde nie wie co go powoduje i co go
        leczy.
        • Gość: Trak Re: Trądzik rózowaty IP: *.server.ntl.com 26.04.01, 23:07
          szprotka: a mozesz powiedziec cos wiecej o tej kuracji witaminowej??? Dzieki!

Trak
          • szprotka Re: Trądzik rózowaty 27.04.01, 10:48
            Dermatolog przepisał mi maść w skład której wchodzily
            m.in. witaminy, do tego miałam, również skomponowany
            przez lekarza, płyn do przemywania twarzy (z
            witaminami) oraz całą baterię witamin do zjedzenia.
            Brałam też jakiś lek (chyba to był metronidazol), ale
            bardzo krótko. Kuracja trwała ok pięciu miesięcy.
            Więcj nie mogę Ci napisać, bo nie pamiętam:)
            • Gość: Trak Re: Trądzik rózowaty IP: *.server.ntl.com 27.04.01, 11:40
              Dzieki za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie. CZy po tej kuracji calkowicie
              Ci przeszlo?
              • szprotka Re: Trądzik rózowaty 27.04.01, 12:44
                Przeszło mi definitywnie, a zanim to wyleczyłam męczyłam się przez kilka lat.
    • Gość: Krystyna Re: Trądzik rózowaty IP: 212.244.27.* 27.04.01, 15:04
      Gość portalu: Hania napisał(a):

&#62 Na to co mam na twarzy nie pomogły antybiotyki, clotrimazol ani metronidazol.
      &#62 Bardzo proszę o wiadomosci na temat tradziku różowatego.
      &#62 Jesli ktos ma jakieś konkretne wiadomosci na temat tego schorzenia to proszę o
      &#62 wyjasnienie.

Miałam go conajmniej kilka lat.Maści gotowe i robione nie były w stanie tego
      wyleczyć. Skóra na twarzy ciągle była czerwona, podrażniona, z wypryskami typu
      egzemy i zapalnymi i zawsze chropowata jak papier ścierny.Już po 2-3 tygodniach
      stosowania diety optymalnej skora się sama natłuściła i wszystkie zmiany (bez
      maści)zaczęły znikać. Dziś, po trzech latach mogę śmiało powiedzieć, że DO leczy
      także trądzik różwaty. Pozdrawiam. Krystyna.
      • Gość: Trak Re: Trądzik rózowaty IP: *.server.ntl.com 27.04.01, 16:04
        Czy ktos moze mi powiedziec jak wyglada dieta optymalna?
        • Gość: Artur Re: Trądzik rózowaty IP: *.sasknet.sk.ca 27.04.01, 16:54
          Dieta optymalna jest jest rodzajem marketingowego triku "piramidy" w rodzaju
          Amwaya, a nie systemem leczniczym. Niestety wiele osob daja sie na to nabrac,
          na podstawie popularnych opracowan, ktore nigdy nie zostaly zaakceptowane i
          zweryfikowane pod wzgledem merytorycznym przez specjalistow. Instytucje ochrony
          zdrowia przestrzegaja przed jej uzywaniem jako, ze obecny stan badan naukowych
          sugeruje jej wysoka szkodliwosc jezeli uzywana dlugoterminowo.
        • Gość: Hania Re: Trądzik rózowaty IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.01, 19:12
          Jestem na DO od ponad roku. Zasadą tego sposobu odzywiania jest przestrzeganie
          odpowiedniego stosunku białka,tłuszczu i weglowodanów. W wielkim skrócie podam
          tak:troszkę białka, duuuuuuużo tłuszczu i odrobina węglowodanów.Efekty tegoż
          żywienia umnie: zatrzymanie cukrzycy typu II, obniżenie zbyt dużego poziomu
          trójglicerydów i cholesterolu. Nie jest to żadna piramida. Ten sposób żywienia
          jest tani a przy tym bardzo smaczny. Przez 11 lat próbowałam schudnąć stosując
          wszelkie dostepne na rynku srodki z kiepskim niestety efektem. Na żywieniu
          optymalnym schudłam 8 kg i dalej chudnę, mam nadzieję do wagi wymarzonej.
          Są ksiazki na temat tej diety ale są też strony internetowe na których mozesz
          się dowiedzieć wszystkiego o diecie od ludzi którzy ja stosują z powodzeniem od
          wielu lat.Pozdrawiam Hania.
      • Gość: Hania Re: Trądzik rózowaty IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.01, 18:57
    • Gość: Hania Re: Trądzik rózowaty IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.01, 19:02
      Cześć Krysiu!
      Mnie dieta optymalna nie pomogła na kłopot z cerą. Na diecie jestem od ponad
      roku.Znamy się z listy dyskusyjnej optymalnych.Wiele problemów zdrowotnych
      pozbyłam się odkąd stosuję DO ale niestety tego nie. Mam wątpliwości co do
      diagnozy tego co "zdobi" moją twarz. Dlatego zadałam sporo pytań o objawy ale
      dalej czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam. hania.
      • Gość: Trak Re: Trądzik rózowaty IP: *.server.ntl.com 27.04.01, 19:56
        Dziekuje za odpowiedzi. Szprotka, czy moglabys podac mi namiary na tego
        dermatologa? Moj adres: maciej11@poczta.fm
        Dziekuje
      • Gość: Krystyna Re: Trądzik rózowaty IP: 212.244.27.* 28.04.01, 21:46
        Gość portalu: Hania napisał(a):

&#62 Cześć Krysiu!
        &#62 Mnie dieta optymalna nie pomogła na kłopot z cerą. Na diecie jestem od ponad
        &#62 roku.Znamy się z listy dyskusyjnej optymalnych.Wiele problemów zdrowotnych
        &#62 pozbyłam się odkąd stosuję DO ale niestety tego nie. Mam wątpliwości co do
        &#62 diagnozy tego co "zdobi" moją twarz. Dlatego zadałam sporo pytań o objawy ale
        &#62 dalej czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam. hania.

NARAZIE Ci nie pomogła. Każdy organizm ma swoje mocne i słabe punkty. Ja np.
        nigdy nie chorowałam na cukrzycę i nigdy nie miałam nadwagi. Byłam za to na
        najlepszej drodze do raka piersi. A silne bóle głowy i utrzymujące się kilka lat
        silne zawroty głowy nie pozwalały normalnie żyć. Nic nie pomagało. Pomogły prądy
        selektywne i dieta optymalna. Od trzech lat nie boli mnie już głowa. Na zachodzie
        ludzie wydają setki dolarów na leki przeciwmigrenowe. U nas też takie leki są
        kosztowne, z konieczności więc nasze społeczeństwo truje się powszechnie
        dostępnymi i reklamowanymi. Co za ironia, chciałoby się powiedzieć:"cudze
        chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie". Wprawdzie to nie na
        temat, ale ten trądzik to był "pryszcz" w porównaniu z innymi moimi chorobami.
        Twój organizm póki co zajął się naprawianiem ważniejszych patologii, jestem
        pewna, że i to Ci minie. Bądź tylko konsekwentna i cierpliwa. Również Cię
        pozdrawiam.
        Krystyna.
        • Gość: Artur Re: Trądzik rózowaty IP: *.sasknet.sk.ca 30.04.01, 20:06
          W koncu samo przejdzie, a wy roztrabicie, ze to "dieta optymalna" czyni cuda.
          • Gość: Hania Re: Trądzik rózowaty IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.01, 22:55
          • Gość: Hania Re: Trądzik rózowaty IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.01, 23:03
            Dlaczego wypowiadasz się o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia? Zresztą
            zauwazyłam że bierzesz udział w dyskusjach na wiele tematów w których nic
            ciekawego nie masz do powiedzenia. Chyba masz nadmiar czasu skoro tyle go
            spedzasz przy komputerze.Proponuje zapoznać się głebiej z tematami na które
            masz zamiar podyskutować. I chodzi tu nie tylko o temat DO.Życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka