08.09.05, 14:51
proszę o poradę , od pewnego czasu boli mnie lewe jadro byłem z tym
wstydliwym problemem u lekarza pierwszego kontaktu który stwierdził że to
nic takiego i że lek AUGMENTIN pomoże owszem ku mojemu zaskoczeniu pomogło
ale po jakimś czasie na nowo boli i wtedy znowu kilka tabletek i przeszło
teraz jestem zrospaczony bo nie wiem co mam zrobić tabletek nie ma a boli
okropnie proszę poradzcie może ktoś miał taki problem
Obserwuj wątek
    • minia1984 Re: pomocy 08.09.05, 14:53
      lepiej idz szybko do lekarze bo jak cie bardzo boli to nie ma zartow
    • netka2 Re: pomocy 08.09.05, 15:44
      Augumenyin to antybiotyk jestem ciekawa dlaczego od razu lekarz przepisal
      antybiotyk. Czy oprocz bolu masz obrzek lub jakis wyciek??
    • calineczka36 Re: pomocy 08.09.05, 16:08
      Idz do lekarza pierwszego kontaktu jeszcze raz ale nie tłumacząc sie poproś o
      skierowanie do urologa. I dopiero urologowi powiedz co Ci dolega. I nie zwlekaj
      z tym dobrze radze. Pozdrowienia
      • maga_luisa Re: pomocy 08.09.05, 16:16
        calineczka36 napisała:

> Idz do lekarza pierwszego kontaktu jeszcze raz ale nie tłumacząc sie poproś o
        > skierowanie do urologa. I dopiero urologowi powiedz co Ci dolega. I nie
        zwlekaj
        > z tym dobrze radze. Pozdrowienia

Z urologiem - zgoda, jak najbardziej wskazana konsultacja.
        Ale cóż to za uwaga:"Nie tłumacząc się poproś o skierowanie"??? Jeśli kieruję
        do specjalisty, to z jakiegoś powodu, a nie "na prośbę" pacjenta.
        • calineczka36 Re: pomocy 08.09.05, 16:27
          Napisałam tak poniewaz kolega napisał ze lekarz nie kazał mu sie martwic a
          powinien juz przy pierwszej wizycie wysłac go do specjalisty. Znam różne
          przypadki z bolącymi jadrami wiec lepiej zeby wziął skierowanie i poszedl do
          specjalisty. Pzdrowienia.

----

Zapraszam na Forum "Hafciarstwo"
    • kol.3 Re: pomocy 08.09.05, 18:30
      Może to być np. zapalenie jąder. Chorobvy jąder postępują błyskawicznie od
      pierwszych objawów trzeba błyskawicznie lecieć do szpitala na urologię, a nie
      do internisty. Augmentin chyba zapalenia jąder nie leczy.
    • kol.3 Re: pomocy 08.09.05, 18:31
      Może się skończyć wycięciem jąder jeśli będzie za późno.
      • kola60 Re: pomocy 09.09.05, 16:40
        dzięki za zrozumienie i rady widze że na tym forum wypowiadają się też lekarze
        więc postaram się przedstawić mój problem trochę obszerniej.jakieś pół roku
        temu nieiwiadomo z jakiej przyczyny pobolewało mnie lewe jądro nie
        przywiazywałem do tego większej wagi gdysz myślałem że to chwilowy ból , ale
        po tygodniu ból był tak silny że nie mogłem chdzić ani siedzić wtedy to udałem
        się na ostry dyżur urologiczny do szpitala, zostałem zbadany pod kątem
        prostaty - nie stwierdzono, przepukliny -nie stwierdzono, a pan doktor z
        uśmiechem powiedział że jestem zdrowy jak ryba , dosłownie , potem zadawał
        jeszcze pytania czy czasami nie jestem gejem a jak nie to czy w ostatnich
        dniach nie brałem udziału w jakiejś orgii sexualnej gdy zaprzeczyłem powiedzał
        że on mi nic nie poradzi bo jestem zdrowy . w tym samym dniu udałem się do
        prywatnej przychodni do specjalisty urologa i tam tę usłyszałem że nic mi nie
        dolega , dalej nie mogłem chodzić z bólu . moja trzecia wizyta to właśnie
        wizyta w przychodni rejonowej gdzie po badaniu tym razem wzrokowym lekarz
        przepisał mi antybiotyk o którym pisałem i po tym leku nieukrywam jest mi
        lepiej , wczoraj naprzykład wziołem dwie tabletki i dzisiaj już mogę chodzić ,
        nie wiem co mam robić jestem juz zrezygnowany wszystkim , mam 38 lat i
        największym problemem jest to że jestem nie śmiały ikażda wizyta u lekarza
        jest dlamnie katorgą dzięki wszystkim
    • kola60 Re: pomocy 10.09.05, 09:51
      teraz to chyba nikt nie czyta dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka