Dodaj do ulubionych

Prosze o dietę kopenhadzka;)

03.11.05, 17:39
Jeśli ma ktoś przepis na dietę kopenhadzką i może się ze mną podzielić,to
poprosze.Bede bardzo wdzięczna.Stosowałam kiedys tę dietę,ale niestety
zgubiłam przepis;(
Mozesz przesłać na mail: miska1251@gazeta.pl
Z góry dziekuję!
Obserwuj wątek
    • lajton Re: Prosze o dietę kopenhadzka;) 04.11.05, 10:35
      www.twojadieta.info/dieta/kopenhaska/
    • aganiok32 ile schudłaś na tej diecie? 04.11.05, 12:05
      • lajton Re: ile schudłaś na tej diecie? 04.11.05, 13:33
        Nigdy jej nie stosowałam.
        Jestem tylko uprzejma ;)
        • aganiok32 Re: ile schudłaś na tej diecie? 04.11.05, 13:53
          sorki, pytanie było skierowane do MIśki ale podczepiłam pod Twój wątek. Miśka
          wspomina, że kiedyś stosowała ...:-)
          • lajton Re: ile schudłaś na tej diecie? 04.11.05, 14:33
            ale stosowaly ja moje znajome
            jedna zrzucila 4 kg
            a druga NIC :))

ta ostatnia stwierdzila, ze jesli nic nie zrzucila, to prawdopodobnie doskonala
            przemiane materii ma (bo ta dieta jest niby wlasnie na lepsza przemiane) ;)
            • aganiok32 no tak, a moze coś podjadała....? 04.11.05, 14:41
              myślę, że nie jedząc praktycznie nic chyba powinno się schudnać....
              • lajton Re: no tak, a moze coś podjadała....? 06.11.05, 11:52
                Ale tam nie chodzi o to, zeby nie jesc nic. Wlasnie trzeba jesc i nie lazic
                glodnym.
                I TEORETYCZNIE powinno sie schudnac,a w PRAKTYCE roznie to wychodzi :))

... a opinii na ten temat jest milion ;)
                • miska1251 dieta kopenhaska 06.11.05, 23:30
                  Dzieki za tę dietę.Postaram sie ją zastosować w przyszłym tygodniu.Mam
                  nadzieję,że będą widoczne pozytywne rezultaty.Dam wam znać jak mi to wyjdzie:)
                  Trzymajcie za mnie kciuki:)
          • miska1251 Re: ile schudłaś na tej diecie? 06.11.05, 23:44
            jesli chodzi o to ile kg schudłam...Dietę stosowałam dwukrotnie i powiem
            szczerze,że było mi cięzko dotrzymać dietę do końca,czyli przez 13dni,zwykle
            kończyło się na 7 czy 10dniu.Schudłam ok.5kg.
            Najgorszy dla mnie był szpinak,którego nienawidze i jem go z zamkniętym
            noskiem;)Musze powiedzieć,że dieta ta mimo,że jest mało kaloryczna, dostarcza
            dużo wartości odżywczych(białka,witamin...),dlatedo jesteśmy syci po posiłkach.
            W moim przypadku niestety było tak,że pojawiał mi sie efekt jojo,dlatego też po
            diecie przybywało mi ok.2kg.
            Podobno po d.k. mozna schudnąć przeciętnie 7 kg.Jednak po kuracji należy
            stopniowo powracać do normalnego naszego codziennego jedzenia, tylko tak aby
            nie wystąpił efekt jojo.W moim przypadku niestety tak było i po diecie przybyło
            mi ok.2,3kg
            Jeśli ktoś będzie chciał spróbować życzę POWODZENIA I SOBIE I WAM!
            • aganiok32 nie wiem czy dałabym radę przetrwać tylko na czarn 07.11.05, 11:53
              ej kawie aż do południa....
              • lajton Re: nie wiem czy dałabym radę przetrwać tylko na 07.11.05, 12:02
                aganiok32 napisała:

> ej kawie aż do południa....

tak pod warunkiem, ze moglabys spac do ok 12.oo :)

dla mnie, taka dieta, to katorga
                podziwiam wytrwale :)
    • artur.kalinski Re: Prosze o dietę kopenhadzka;) 10.11.05, 12:24
      Dieta kopenhaska jest jedną z najbardziej niedoborowych (we wszystkie składniki
      odżywcze) i niskokalorycznych diet. Wartość kaloryczna dziennego jadłospisu
      mieści się w granicach 400-800kcal, przy czym zdrowa kobieta potrzebuje około
      1800-2000kcal dziennie. Niska wartość kaloryczna łączy się w tym przypadku z
      dużymi restrykcjami związanymi z wyborem produktów (w jadłospisach dominują
      jajka, kawa i mięso). Taka dieta prowadzi do znacznego osłabienia, wypadania
      włosów, omdleń. Najlepszym dowodem na zagrożenie jakie ze sobą niesie ta dieta
      są wypowiedzi osób, które miały okazję ją stosować. Warto poczytać sobie dowolne
      forum internetowe, niektóre wypowiedzi są naprawdę drastyczne. W trakcie
      stosowania tej diety rzeczywiście następuje szybki spadek masy ciała, ale jakim
      kosztem? Dodam jeszcze, że po zakończeniu diety kopenhaskiej prawie wszyscy
      wracają do masy wyjściowej, a często nawet ją przekraczają. Odradzam stosowanie
      diety kopenhaskiej!!
      • toolie Re: Prosze o dietę kopenhadzka;) 20.11.05, 09:43
        A ja uwazam, ze wszystko zalezy od organizmu. Ja na przyklad probowalam juz
        wielu diet i zazwyczaj nie przynosilo to wiekszych rezultatow, a jezeli juz to
        byly one krotkotrwale. Diety typu "to moge jesc, a tego nie" albo jesc tak, aby
        nie przekroczyc 800-1000 kcal pozwalaja samemu komponowac posilki. U mnie to
        sie nie bardzo sprawdzalo. Teraz wiem, ze potrzebuje wiekszej dyscypliny, czyli
        dokladnie rozpisane kolejne posilki. Dzieki temu scisle trzymam sie zalecen, a
        dodatkowa motywacje stanowi ograniczony czas i odhaczanie kolejnych dni.
        Kopenhaska zastosowalam po raz pierwszy na poczatku pazdziernika. Jesli chodzi
        o mnie, to byla to najlepsza dieta, jaka stosowalam. Jak zobaczylam jadlospis,
        to wydalo mi sie to niemozliwe do wykonania. Chyba, ze dla osob o wyjatkowo
        silnej woli i determinacji, a ja do takich na pewno nie naleze. Jednak
        postanowilam sprobowac i wytrzymac jak najdluzej. Spodziewalam sie znacznego
        oslabienia, sennosci, nieustannego uczucia glodu. Okazalo sie jednak, ze w moim
        przypadku te objawy w ogole nie wystapily. Czulam sie fantastycznie, jakby moj
        organizm w ogole nie zauwazyl tej diety. Nie czulam glodu, czesto nie zjadalam
        calych porcji. Schudlam 7 kg (z czego ok.5 w pierwszym tygodniu). Do dzisiaj od
        zakonczenia diety schudlam ok. 2 kg. Staram sie jadac mniej, nie przegryzac,
        nie laczyc i odstawilam pieczywo i ziemniaki. Takze jak dla mnie ta dieta jest
        wymarzona. Nie moge sie doczekac, az zastosuje jeszcze raz. Wiem, ze jest
        uboga, wiec musze troche odczekac.
        Wierze, ze mozna schudnac nawet 20kg. Jednak moga to zrobic jedynie osoby,
        ktore czuja sie na niej tak swietnie jak ja. Wystarczy codziennie dorzucic
        jakis sport (aerobik, silownia, plywanie) i bez problemu zrzuci sie wiecej.
        Jednak jak wszyscy podkreslam, ze nie mozna wrocic do starych nawykow
        zywieniowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka