Gość: Aga IP: *.pan.olsztyn.pl 02.07.01, 12:56 Czy ktos moze podzielic sie opinia o leku xanax? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kinga Re: xanax IP: *.bloor1.on.home.com 05.07.01, 14:58 Bralam xanax przez jakis czas ale nie jest to lek dla mnie. Zazywajac go musisz naprawde BARDZO uwazac co jesz. Wystarczy troche tluszczu jak maslo, olej lub kielbasa na grill (dosc tlusta) i juz masz plamy na odziezy. Jezeli chcesz znac wiecej detali to daj znac na priva bo nie chce nikomu obrzydzic najblizszych kilku posilkow. Kinga Kindunia@go.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: xanax IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 22:05 To jest benzodiazepin przeznaczony do krotkiego stosowania. Brany dluzej uzaleznia. Stosowany jest czasem wspomagajaco przy roznego typu schorzeniach. Nie bierz dluzej niz 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: xanax IP: *.pnu.com 25.07.01, 17:52 Pani Kinga pomyliła chyba Xanax z Xenną. Xanax jest nowoczesną benzodwuazepiną a Xenna lekiem przeczyszczajacym. Jeden z drugim oprocz podobnej nazwy nie ma nic wspolnego. Xanax należy do benzodwuazepin o wybiórczym profilu anksjolitycznym (przeciwlękowym) praktycznie bez działania nasennego i miorelaksacyjnego, czyli nie zwiotcza mięśni. Polecany jest dlatego dla osob aktywnych zawodowo tzw. biznesmenów. Brany wg. zalecen lekarza jest skuteczny i obarczony jest niskim ryzykiem uzależnienia. Z tego co wiem to jest to lek nr jeden w USA, zwlaszcza, ze oprocz dzialania przeciwlękowego wykazuje rownież działanie przeciwdepresyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Susan Re: xanax IP: 10.134.10.* / *.rzeczpospolita.pl 26.07.01, 12:20 Możliwe również że Kindze pomylił się Xanax z Xenicalem stosowanym w dietach odchudzających na pochłanianie tłuszczu. Właśnei przy nim trzeba uważać na spożycie tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konował Do lekarza IP: *.olimp.ceti.pl 30.07.01, 13:40 Tzw benzodiazepiny zostały wprowadzone do użytku w 1959r.Jako takie są lekami mocno przestarzałymi,co więcej każdy szanujący się lekarz uważa je poprostu za "syf"(mocno uzależniają psychicznie i fizycznie,objętnie jaką generację reprezentują).Kolejną bzdurą jest fakt,iż Xanax jest lekiem nr1 w USA i co więcej stosuje się go w leczeniu depresji(hahaha)-skąd stary u Ciebie takie wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Do lekarza IP: *.spectrumhr.com 04.09.01, 22:12 a do czego wedlug ciebie sie stosuje? nie wiem czy jest lekiem numer jeden, czy numer dwa, ale jego reklamy w telewizji amerykanskiej leca bardzo czesto. twoje informacje na temat benzo wydaja mi sie tez mocno przesadzone - moge sie mylic, nie podales zadnych argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: xanax IP: *.ts.pl 29.08.01, 16:44 Miałam ciężki wypadek i zaraz potem depresję, więc lekarz przepisał mi Xanax. Brałam go przez 6 miesięcy i muszę przyznać, że cała rehabilitacja minęła mi jak sen. Naprawdę mało pamiętam z tamtego okresu, ale to dobrze. I co najważniejsze przestałam go brać z dnia na dzień gdy tylko skończyło mi się kolejne opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś