asia23bb 20.11.05, 10:56 Mam katar ktory trwa ok 7 tygodni - bez stanow goraczkowych, czasem lekki bol gardla, Katar jest bezbarwny i bardzo zatyka mi nos, tak ze czasem nie moge oddychac jedna dziurka. Co to moze byc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia23bb Re: katar od 7 tygodni? 20.11.05, 12:44 Pomozcie bo bardzo to utrudnia mi zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
loreley1 Re: katar od 7 tygodni? 21.11.05, 07:39 Witaj w klubie Asiu ;). Dokladnie takie objawy jak opisujesz wystapily i u mnie, dodam ze to gardlo to jakby wezel chlonny raczej... Z tego co obserwuje, u mnie to jest wynik niedoleczonego zapalenia oskrzelowego:( Ja lecze sie wlasnie z tego "kataru", biore Ambroxol 30, dostepny w aptece bez recepty i po 8 dniach kuracji moge nareszcie oddychac. Kuracja trwa okolo 9 dni (seria 20 tabletek). Dodam, ze wczesniejsze inhalacje sola, rumiankiem i innymi naturalnymi specyfikami nie daly zadnego skutku wrecz pogorszyly stan. Mimo wszystko proponuje wizyte u lekarza, pozdrawiam i zycze zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
asia23bb Re: katar od 7 tygodni? 21.11.05, 14:26 A jak u Ciebie to lekarz stwierdzil? Bo moj mowi ze to przewlwkle przeziebienie i 'cos' z zatokami. Czy bylas u specjalisty? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
byja1 Re: katar od 7 tygodni? 21.11.05, 16:03 Mniej więcej 7 tyg . temu zaczął się sezon grzewczy. Jeślinie miszkasz na parterze, obieg powietrza powoduje, że więcej niż zwykle kurzu unosi sie z podłogi do góry. Więcej kurzu, to przekleństwo dla alergika. Katar jest bezbarwny: to też objaw alergii. Możesz wykonać badańia na alegrgię, akurat o te porze roku są łaskawi robić, a jak już wyjdzie, że jesteś tym alergikiem, to zdejmij dywany, lub zamień je na wykładziny ale nie te dywanopodobne tylko takie zwyczajne , śliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia23bb Re: katar od 7 tygodni? 21.11.05, 19:39 Ale ja grzeje krocej niz 7 tygodni Mieszkam pare pieter nad parterem Nie mam dywanow tylko plytki Do alergologa trzeba czekac miesiac :( A moga to byc zatoki?? Odpowiedz Link Zgłoś
loreley1 Re: katar od 7 tygodni? 22.11.05, 00:02 A jaki to lekarz Ci mowi? Bylas u laryngologa? Takie zapalenia blony sluzowej gornych drog oddechowych to najczesciej zbagatelizowanie badz niedoleczenie anginy, zapalenia oskrzeli badz innej infekcji drog oddechowych. Moja dolegliwosc niestety wystepuje cyklicznie i nie ma zadnego zwiazku z okresem grzewczym. Laryngolog rowniez mial problemy z dobraniem odpowiedniego leku. Co do alergii...wlasnie zbyt sterylne srodowisko sprzyja wszelkim alergiom dlatego raczej nie przesadzalabym z tym wyrzucaniem dywanow, w takim razie sweterki welniane rowniez musisz wyrzucic...;) Ale test u alergologa dobra rzecz. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
asia23bb Re: katar od 7 tygodni? 22.11.05, 23:32 Bylam tylko u ogolnego. Moze wybiore sie do laryngologa, przy czym na wizyte czeka sie miesiac Bo moze to wlasnie nie alergia tylko zapalenie zatok czy cos w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
byja1 Re: katar od 7 tygodni? 23.11.05, 02:24 > ... niedoleczenie > anginy, zapalenia oskrzeli badz innej infekcji drog oddechowych. To właśnie idzie w parze z alergią. > Co do alergii...wlasnie zbyt sterylne srodowisko sprzyja wszelkim alergiom NIe całkiem. Rozwojowi alergii u dzieci :TAK. Ale u dorosłych to jest już po sprawie. > dlatego raczej nie przesadzalabym z tym wyrzucaniem dywanow, Na mnie podziałało bardzo dobrze. > w takim razie sweterki welniane rowniez musisz wyrzucic...;) Zależy od wełny, ale czasem sweterki są dużo gorsze od dywanów. > Ale test u alergologa dobra rzecz. Szczerze powiedziawszy to nie wiem. Właściwie u mnie nic nie wykazał: tzn wykazał, ale dokładnie to samo, co i tak wiedziałam, przez doświadczenie, więc tylko taka różnica, że mam to na piśmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
byja1 Re: katar od 7 tygodni? 23.11.05, 02:18 > Ale ja grzeje krocej niz 7 tygodni > Mieszkam pare pieter nad parterem Wystarczy, że sąsiedzi z dołu dogrzewali sie grzejnikiem elektrycznym, i już powietrz z podłogi, z kurzem będzie sie unosić. > A moga to byc zatoki?? Mogą , to idzie w parze. Odpowiedz Link Zgłoś