kobietka301 18.01.06, 11:33 czy ob 10 to duzo ??dla kobiety mlodej?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr-divlo Re: ob 18.01.06, 20:33 jeśli to jest OB po 1h to rzeczywiscie górna granica Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: OB 18.01.06, 20:48 to wowczas oznacza stan zapalny w oranizmie (np. prochnica zebow- czesto sie zdaza, ze osoby z problemami z zebami maja podwyzszone OB lub katar, czy tez pozornie zupelnie blaha sprawa moze powodowac OB ponad norme) Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: OB 18.01.06, 21:01 Podwyzszone OB- przyczyny: - ciąża, połóg 9do 6-mcy po porodzie) - miesiaczka - stany zapalne - przewlekłe zakażenia - kolagenozy, złamania kości, zabiegi operayjne - choroby wątroby - zespół nerczycowy - gammapatie monoklonalne - nowotwory - urazy, martwica tkanek - niedokrwistość - hiperfibrynogemia - podwyższony poziom cholesterolu - po napromieniowaniu - zaburzenia hormonalne Odpowiedz Link Zgłoś
ogrom Re: OB 18.01.06, 21:44 NO w moim przypadku migdałki mi ciągle zakażały organizm!!! Wiecznie katar jakies przeziebienie i jak wychodziła na dworek i powietrze było wilgotne to zawsze masakrycznie kaszlałam. Teraz juz tego nie mam! ale wyciełam te dwie kulki:) Odpowiedz Link Zgłoś
mechanior Re: ob 19.01.06, 12:16 Gdzie jest napisane że OB wskazuje na stan zapalny w organiżmie? Odpowiedz Link Zgłoś
mechanior Re: ob 20.01.06, 08:50 dr-divlo napisała: > mechanior, a masz jakieś wątpliwości? Mam. Odpowiedz Link Zgłoś