19marcin78 26.01.06, 14:08 Kardiolog po przebadaniu mnie stwierdzil ze nie mam zadnych wad serca (stwierdzil nerwice wegetatywna) Jednoczesni kazal mi rzucic palenie Dlaczego? Czy ktos sie domysla? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wartkoczyk1 Re: palenie 26.01.06, 16:04 dla zasady ) bo to zdrowe ) a co rzucisz jak się rozchorujesz, wtedy bywa już za późno ) mozna by wiecej ale najwazniejsza jest świadomość że palenie w każdym wieku jest szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
arnie31 Re: palenie 26.01.06, 16:57 Mi też kiedyś stwierdzono wegetatywną i też kazał rzucic palenie ale ja go nie posłuchałem i paliłem dalej jeszcze 10 lat...i bardzo tego żałuję ale nie palę już ponad rok. Odpowiedz Link Zgłoś
19marcin78 Re: palenie 27.01.06, 13:19 Ze palenie szkodzi wiemy wsyscy. Natomiast chodzi o to ze pani doktor zapytala mnie czy pale , ja na to ze tak ,na co ona ze musze rzucic i to koniecznie. pomimo ze minute wczesniej powiedziala mi ze serce mam w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1956 Re: palenie 27.01.06, 14:12 Może pani doktor chciała zadbać o Twoje zdrowie???? A może jest świadoma,że w każdym papierosie jest ok.200 toksycznych związków??? Moze też jest świadoma faktu,że aby być zdrowym należy unikać toksyn, eliminowac je z organizmu a nie dostarczać??? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: palenie 27.01.06, 14:56 A pytaliście kiedyś lekarza, czy pali? Ja znam wielu. Też kardiologów. Palenie szkodzi, też tak uważam. Palący lekarze i nauczyciele, zwłaszcza te 2 grupy zawodowe....Ech, lepiej nie mówić :-(((((. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
ewasar Re: palenie 27.01.06, 15:38 zdrowemu szkodzi a jesli stwierdziła coś co okresliła jako nerwicę to pewnie palenie nasila dolegliwości i zmniejsza skuteczność leczenia , polecam aby troche się dokształcić w sprawach zdrowia stronę , polecam niepalenie -sama już swiętuję 8 rok bez papierosa www.przychodnia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
19marcin78 Re: palenie 28.01.06, 13:28 ewasar napisała: > zdrowemu szkodzi a jesli stwierdziła coś co okresliła jako nerwicę to pewnie > palenie nasila dolegliwości i zmniejsza skuteczność leczenia , > polecam aby troche się dokształcić w sprawach zdrowia stronę , > polecam niepalenie -sama już swiętuję 8 rok bez papierosa > www.przychodnia.pl/ NO nie wiem... moze i faktycznie papierosy oslabiaja dzialanie lekow natomiastj kst i druga strona medalu ja mam nerwice a bez papierosa moje zdenerwowanie sie nasila po prostu wszystko mnie wqrza. I badz tu madry. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: palenie 28.01.06, 13:49 Marcin, jesli Twoja nerwica bedzie postepowac, to bedziesz jeszcze wiecej palic... W koncu umrzesz nie na nerwice ale na raka pluc! A czy ta nerwica nie jest spowodowana czyms, nad czym powinienes popracowac? A Ty siegasz po papierosa zamiast zaglebic sie i probowac rozwiazac problemy? Nie wiem jakie masz mozliwosci w domu, ale sprobuj zwolnic tempo, miec mozliwie cicho w domu, uzywac duzo ruchu (zamiast papierosa!). Jak Cie cos wkurzy, to zacznij biegac, albo wez siekiere i narab drzewa. Zajmij sie sportem, jedz zdrowo, znajdz sobie jaks spokojna dziewczyne, ktora nie bedzie Cie ciagala po dyskotekach i pubach, tylko spokojnie posiedzicie sobie w domu. Take it easy ... Odpowiedz Link Zgłoś