lesnajagoda 02.02.06, 19:34 Myopatia co to za choroba proszę o wszystkie możliwe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: Myopatia 02.02.06, 20:32 Przepraszam, ale chodzi o ludzi, czy zwierzeta? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Myopatia 02.02.06, 20:47 myopatia to ogolnie mowiac zanik miesni. Jak dokladnie brzmi diagnoza? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Myopatia 02.02.06, 21:07 Bardzo rzadka, przewlekła choroba, uwarunkowana genetycznie z wrodzoną wiotkością i uogólnionym osłabieniem siły mięśni szczególnie obręczy barkowej i kończyn górnych, dodatkowo może być m.in. osłabienie mięśni twarzy, opadanie powiek, deformacje stóp i kręgosłupa, czasem kardiomiopatia. Jest to choroba nieuleczalna. Brak leczenia poza rehabilitacją utrzymującą sprawność ruchową i przeciwdziałającą deformacjom kostnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lesnajagoda Re: Myopatia 02.02.06, 21:20 Chodzi u ludzi. Ja dziś dostałam wypis ze szpitala i rozpoznanie jest myopatia i nic więcej. Oprucz tego numer G 72. Po operacji na nadgarstek osłabła mi kompletnie prawa reka od ramienia do palców operowana. Operacja była na kciuk z nim teraz wszystko ok ,ale cztery pozostałe palce nie chcą się zginać. Dziękuję za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś