Dodaj do ulubionych

pomóżcie

07.03.06, 08:37
od kilku miesięcy mam rwę kulszową, do tego dyskopatia.Bolą mnie obie nogi,
pośladki, cały odcinek w okolicy kości ogonowej, nie mogę spać, mam problemy
z chodzeniem.Płaczę po nocach i nie wiem do kogo sie jeszcze udać.Byłam u
kilku lekarzy, ostatnio jedźiłam na masaże, które nie pomagały, teraz
stosuję metodę McKenziego - ćwiczenie, po którym też nie ma znacznych zmian.
Może ktoś miał, bądź ma podobny problem. Może znacie jakieś inne metody
leczenia, może znacie jakiegoś dobrego specjalistę??? Proszę pomóżcie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mmagda12 Re: pomóżcie 07.03.06, 09:42
      Werka nie jestes jedyna ,ktora cierpi.Wiem co to znaczy i wsoplczuje Tobie
      bardzo.Ja mam "zalatwiony caly kregoslup".Zadnej poprawy .Teraz dostalam na
      cwiczenia Mc Kenzego .Napisz mi na czym to polega.Juz kiedys bralam zastrzyki
      FIBSY ,troche pomogly .Teraz znow neurolog dala mi znow 20,rezultat jaki bedzie
      zobaczymy.Trzymaj sie i nie zalamuj bo nerwy daja "popalic" i one nasilaja
      bole.Czy bralas myolostan[na rozluznienie miesni]?Pozdro Magda
      • werka40 Re: pomóżcie 07.03.06, 10:24
        Na temat metody McKenziego poczytaj na stronie
        www.mckenzie.pl/pl/wprowadzenie.html
        Jest to po prostu metoda, która pomaga zwalczać ból. Ja stosuję ją ok. 1,5
        tygodnia i muszę powiedzieć, że jest poprawa, nie rwią mnie tak nogi jak
        przedtem, ale ból posladków pozostał, nogi bolą podczas chodzenia. Terapeuta
        nauczył mnie jak mam siedzieć, leżeć, myć zęby, chodzić itd. To wszystko
        wymaga czasu, ale ja już nieraz nie mam sił. Tabletki przeciwbólowe nie
        pomagają, myolostan brałam, ale krótko.
        A Ty co masz z kręgosłupem?
    • reniwere Re: pomóżcie 07.03.06, 16:37
      A próbowałaś homeopatii.W homeopatii jest wiele leków przydatnych w rwie
      kulszowej,jednak aby je dobrać homeopata potrzebuje dokładnych informacji o
      twojej dolegliwości no i o tobie,twój wygląd zewnętrzny też homeopacie może
      wiele pomóc przy doborze leku.Połączenie ćwiczeń i homeopatii może dać
      oczekiwaną ulgę.
      • zyrafa46 Przychodzę z pomocą. Tylko czy to jest to? 07.03.06, 22:58
        Nie chcę pomylić. Jeśli rwa kulszowa to jest coś związanego z
        zapaleniem "korzonków" to mam sposób, a nawet kilka. Nie na uśmierzenie bólu
        (choć ten oczywiście - jako "efekt uboczny" - też mija) lecz na WYLECZENIE tego
        świństwa. Nie jestem pewna, czy bedę miała dostęp do komputera aby ewentualnie
        coś jeszcze napisać. To nie ode mnie zależy. Więc jak TU nie "przyjdę" to
        zapraszam na pocztę pryw. Tam mi sie łatwiej wkręcić. Marzę o własnym
        komputerze.
        • werka40 Re: Przychodzę z pomocą. Tylko czy to jest to? 08.03.06, 04:34
          zyrafa46 odezwij sie proszę.
          • zyrafa46 Do Werki 40 10.03.06, 13:08
            Kochana, napisz do mnie na priw. Do komputera dopuszczają mnie tylko na minuty.
            I tylko na pocztę. Na forum bywam przypadkiem i na chwilkę. Teraz muszę znowu
            zmykać. Przepraszam
            Żyrafa
      • snajper55 Re: pomóżcie 07.03.06, 23:51
        reniwere napisała:

> A próbowałaś homeopatii.W homeopatii jest wiele leków przydatnych w rwie
        > kulszowej,

Podobnie jak w czarnej magii. Wystarczy ugotować język jaszczurki, krew
        noworodka, spermę karła i oczy kota. Można też dla większej mocy leku dodać
        skórę ropuchy. Taki wywar należy pić trzy razy dziennie po łyżce stołowej.
        Można posłodzić.

S.
        • iwa47 Re: pomóżcie 08.03.06, 00:48
          snajper nick masz jak najbardziej adekwatny do stylu wypowiedzi. Coś tropisz,
          wytykasz, pouczasz, krytykujesz, wyśmiewasz,ustrzelasz etc. Ale czy ty
          przypadkiem nie pomyliłeś forum??? Tu głównie chodzi o co innego. Jak
          koniecznie musisz się ralizować na w/w niwie to poszukaj bardziej
          zainteresowanej widowni. A tak na marginsie to straszny tetryk i zgred chyba z
          ciebie. No cóż ale to już nie nasza wina. Może znajdź sobie jakąś miłą...to
          ponoć łagodzi obyczaje
          • repair Re: pomóżcie 09.03.06, 14:51
            > snajper nick masz jak najbardziej adekwatny do stylu wypowiedzi. Coś tropisz,
            > wytykasz, pouczasz, krytykujesz, wyśmiewasz,ustrzelasz etc. Ale czy ty
            > przypadkiem nie pomyliłeś forum??? Tu głównie chodzi o co innego.
            To znaczy o co? O wsparcie psychiczne czy o wiedzę? Nie radzicie sobie z
            właśnymi dolegliwościami i nie przyjmujecie do wiadomości co wam tak na prawdę
            dolega. Za to znów prosicie o jakieś cudowne lekarstwo na trwające lata bóle.
            Warto zdać sobie sprawe, że nawet jeśliby coś takiego istniało to byłoby zbyt
            niebezpieczne. Życzę rozsądku.
            R
            • iwa47 Re: pomóżcie 09.03.06, 18:44
              To znaczy o co? O wsparcie psychiczne czy o wiedzę? Nie radzicie sobie z
              > właśnymi dolegliwościami i nie przyjmujecie do wiadomości co wam tak na
              prawdę
              > dolega.

Chodzi i o jedno i o drugie.
              Ale wiesz R. mnie w tym przypdku nawet nie chodzi o merytoryczną stronę
              wypowiedzi, tylko o styl wypowiedzi o traktowanie interlokutora godnie. Nie
              wszyscy muszą posiadać taką wiedzę i podejście do własnego zdrowia, które nas
              satysfakcjonuje i nam odpowiada. Należy to uszanować bez zbędnych złośliwości.
              Problem polega na tym, że niektórym osobom na forum wydaje się , że posiedli
              patent na nieomylność,pouczanie ,krytykowanie itd.
              Jeżeli naprawdę mają coś konstruktywnego i wartościowego do przekazania innym
              to jeżeli mają klasę powini to robić bez złośliwych komentarzy. Niestety to
              chyba jest bardzo trudne bo uparcie lansują się jako osoby bez klasy
              Więcej nie będę zabierała gałosu i polemizowała w spraach oczywistych
        • opty_opty Re: pomóżcie 08.03.06, 01:25
          snajper55 napisał:

> reniwere napisała:
          >
          > > A próbowałaś homeopatii.W homeopatii jest wiele leków przydatnych w rwie
          > > kulszowej,
          >
          > Podobnie jak w czarnej magii. Wystarczy ugotować język jaszczurki, krew
          > noworodka, spermę karła i oczy kota. Można też dla większej mocy leku dodać
          > skórę ropuchy. Taki wywar należy pić trzy razy dziennie po łyżce stołowej.
          > Można posłodzić.

hehehehehehe, ale sie usmialem.
          I kto jeszcze w takie gusla wierzy, nie lepiej to zrobic sobie pozadne sniadanie
          z samych zoltek na sloninie wedzonej naturalnie?
    • artur737 Re: pomóżcie 09.03.06, 15:55
      Czasem trzeba operowac jak nic innego nie pomaga.
    • helena_50 Re: pomóżcie 09.03.06, 19:56
      miałam to samo i bardzo pomógł mi masarzysta niestety przyjmuje pod
      Rzeszowem,ale jest rewelacyjny
      • klonek121 Re: pomóżcie 10.03.06, 16:20
        Czesc leczenie metodą Mc'kenziego wymaga sporo czasu,aż uzyska sie zadawalające
        efekty.Leczyłam sie tą metodą 1,5 roku ale warto było,gdyz bóle mi ustapiły z
        czego sie bardzo cieszę.Myślę ze 1,5 tygodnia to zamało żeby cokolwiek można
        było odczuć,chociaż każdy przypadek jest inny.Pozdrawiam i życzę wytrwałości,a
        wszystko bedzie oki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka