Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc w interpretacji

16.03.06, 23:55
własnie dzis odebrałam wynik. Pomozcie mi zinterpretowac moj wynik mam IgG
10,1 i IgM 0,208 pani w laboratorium powiedziala ze IgG jest za wysoki ja
dopiero zamierzam zajsc wciaze i bardzo sie boje poronilam juz a lekarz mnie
wysmial gdy zamierzalam zrobic sobie te bdania bo powiedzial ze leku i tak
nie ma
Obserwuj wątek
    • kusoaga Re: prosze o pomoc w interpretacji 17.03.06, 09:28
      Czesc Ewa za duzo to sami lekarze o tej cytomegalii nie wiedza sami, takze co
      moga ci inni doradzic. Ja bym tylko radzila , na razie odczekac i zrobic ponowne
      badania za jakis czas. Wynik wedlug mnie choc lekarzem nie jestem znaczy ze to
      jest swieze zakarzenie, a cytomegalia jest najgrozniejsza w pierwszym trymestrze
      ciazy, takze lepiej odczekac az igm bedzie ujemne, bo igg juz pozostanie to
      slad po cytomegalii ze ja przechorowalas juz do konca zycia bedzie. A igm
      swiadcza o aktywnym wirusie, ktory od razu nie musi zaatakowac plodu, ale
      wiadomo po co ryzykowac.
      • ewa008 Re: prosze o pomoc w interpretacji 17.03.06, 14:01
        igm jest ujemne co znaczy ze zakazenia nie ma norma jest 0,0 do 0,399 ale igg
        jest dodatnie czyli bylo?? kiedy?? Czy leczyc odczekac?
        • kusoaga Re: prosze o pomoc w interpretacji 17.03.06, 15:02
          Wskaznik Igm swiadczy o aktywnym wirusie, jak jest pozwyzej normy tzn. ze wirus
          moze dzialac, czyli psuc w organizmie. Wskaznik Igg jesli jest powyzej normy i
          wzrasta tzn., ze organizm nadal produkuje przeciwciala i ze w kazdej chwili
          wirus moze zaatakowac(tak mi sie wydaje, bo synowi sprawdzali wskanik do czasu
          az Igg zaczelo opadac, mimo, ze juz wczesniej wynik Igm byl ujemny). Igg pomalu
          spala i juz pozostanie dodatni, po przebytej chorobie-mowi nam pozniej ze juz
          kiedys chorowalismy i sa to tzw. przeciwciala, ktore juz do konca zycia beda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka