Dodaj do ulubionych

iskrzenie bolesne

IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 10.12.02, 12:06
od jakiegoś miesiąca wszystkie urządzenia elektryczne w pracy kopia mnie boleśnie.Za każdym razem
przeskakuje iskra od faksu, xera a nawet metalowej nogi biurka.Gdyby spraw miała miejsce sporadycznie nie
przywiązywał bym uwagi.To jednak staje się notoryczne i mało przyjemne szczególnie dla pikawy.
Jak temu zaradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: iskrzenie bolesne IP: 195.13.26.* 10.12.02, 15:18
      Najpewniej niesprawna instalacja elektryczna. Czy wszystkie aparaty sa prawidlowo uziemione?
      • Gość: bonk Re: iskrzenie bolesne IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 10.12.02, 15:46
        Gość portalu: Doki napisał(a):

> Najpewniej niesprawna instalacja elektryczna. Czy wszystkie aparaty sa prawidlo
        > wo uziemione?
        aparaty aparatami ale kopie mnie biurko i klamki - innych nie?
        • Gość: de Kotlet Mielony Re: iskrzenie bolesne IP: *.fenix.osiedle.pl 13.12.02, 17:39

> aparaty aparatami ale kopie mnie biurko i klamki - innych nie?

Też tak czasami mam, nie wiem od czego to zależy...
          A raz byłam tak "naładowana" ,że nawet kot się mnie wystraszył,i to jak,
          gdybyście widzieli jego reakcję... szła wtedy ze mna koleżanka i mówiła,ze w
          zyciu czegoś takiego nie widziała...
          A w ten dzień właśnie wszystko mnie "kopało"
        • Gość: andrzej g Re: iskrzenie bolesne IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 18:24
          Rzeczywiście, brak uziemienia urządzeń elektrycznych to jedna sprawa. Druga, to
          ubiór z włókien sztucznych bądź wełny. Najczęściej, ładunki gromadzą się na
          skutek wzajemnego pocierania się takich elementów, jak:

1. spodnie - siedzenie krzesła,
          2. kurtka - oparcie krzesła,
          3. buty, laczki - dywan, wykładzina.

Pozdrawiam, andrzej
    • Gość: justy Re: iskrzenie bolesne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 01:34
      Czasmi suche powietrze i klimatyzacja nasilają tego typu problemy. Noszenie
      sztucznych włókien też.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka