Gość: donata IP: 62.233.155.* 11.12.02, 18:53 Jak poradzić sobie z przykrym zapachem z ust? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koaa Re: przykry zapach z ust IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 12:53 Na początek wybierz się do dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: przykry zapach z ust IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 15.12.02, 00:25 W czerwcowym numerze Swiata Nauki 2002 jest bardzo ciekawy artykuł - "oddech smoka - traktat o nieświeżym oddechu ". Przyczyny mogą być różne i nie zawsze łatwe do wyeliminowania. Warto przeczytać, może znajdziesz przyczynę i sposoby jak sobie z tym problemem poradzić. Na pewno trzeba zadbać o zęby , myć po każdym posiłku i za pomocą nici dentystycznej / w aptece różnej grubości są dostępne / czyścić przestrzenie między zębami z resztek jedzenia . Gdy to nie pomaga - odsyłam do w/wym. pisma - niestety gdzieś mi się zapodziało a nie chcę za dużo "cytować" z mojej pamięci. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gulnara1 Re: przykry zapach z ust 15.12.02, 22:13 mozesz wyprobowac taki plyn bakteriobojczy do plukanie jamy ustnej, nazywa sie LISTERINE. W Polsce o ile wiem jeszcze nie ma go w sprzedazy, ale juz w Niemczech chyba go dostaniesz. Zabija bakterie, ktore sa odpowiedzialane za te przykra przypadlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: przykry zapach z ust 16.12.02, 13:02 to moze byc z zoladka - wybierz sie do gastrologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap77 Re: przykry zapach z ust IP: *.proxyplus.cz / *.gazeta.pl 21.12.02, 20:54 Oto rady z wspominanego tutaj SN 05/2002: - delikatnie czyscic zeby specjalna plastikowa szpatulka tyl jezyka, uwazaj by go nie uszkodic-wystarczy usunac warstwe sluzu (uwaga na odruch wymiotny) -solidne sniadanie to podstawa - pobudzisz wydzielanie sliny, oczyscisz jame ustna - chron jame ustna przed wysychaniem, rzucie gumy przez kilka minut pobudzi wydzielanie sliny, odpowiednia ilosc plynow tez pomoze - stosuj plyn do ust i gardla (plukanie przed pojsciem spac!!!), powstrzymamy rozwoj bakterii i niemily zapach z nocy - myj zeby kilka razy dziennie, po ostrych przyprawach i np. czosnku, oraz po napojach np. po kawie - nalezy pamietac o czyszczeniu przestrzeni miedzyzebowych zwl. po pokarmach bogatych w bialko - spytaj o swoj oddech znajomego, to najlepszy test na halitoze* Halitoza-to juz sobie doczytaj w SN:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
urodziny Re: przykry zapach z ust 21.12.02, 21:29 mam ten artykul.jest rzeczywiscie ciekawy. moge przeslac wersje zeskanowana. jesl jestes zainteresowana - podaj mial'a. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bradley Re: przykry zapach z ust IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 16:15 Też szukałem takiej informacji. Na stronie dentystycznej dentonet.pl znalazłem taki środek, strona o nim i halitosis to manufaktura.pl/haliz Kupiłem sobie w aptece 26,5/opakowanie 50 tabletek, starczyło mi na mięsiąc pzdr bradley Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: przykry zapach z ust IP: *.tnt19.hdn1.deu.da.uu.net 14.01.03, 10:27 Kup sobie w aptece taki "przyzad" do czyszczenia jezyka. czesto bakterie ktore odkladaja sie na jezyku (z tylu w gardle) so odpowiedzialne za nieprzyjemny zapach z ust. mozesz to tez robic tez szczoteczka do zebow: wyciagni mocno jezyk, koncowke trzymaj recznikiem i szczoteczka "jedz po jezyku" od tylu od gardla az do koncowki. mniej wiecej 4-5 razy rano i wieczorem- po paru tygodniach powinien ten zapach zniknac. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelka Re: przykry zapach z ust IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 00:38 Mnie tez dotknęła ta przypadłość. Czy da sie ją wyleczyć? Ciągłe żucie gumy ORBIT jest dla mnie bardzo męczące :(Pliss, czy znacie jeszcze jakies metody walki z tym okropieństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ``` Re: przykry zapach z ust IP: *.proxy.aol.com 27.04.03, 01:19 sprobuj zuc naktk pietruszki, doskonale niweczy wszelkie zapachy Odpowiedz Link Zgłoś