Dodaj do ulubionych

przykry zapach z ust

IP: 62.233.155.* 11.12.02, 18:53
Jak poradzić sobie z przykrym zapachem z ust?
Obserwuj wątek
    • Gość: koaa Re: przykry zapach z ust IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 12:53
      Na początek wybierz się do dentysty.
      • Gość: życzliwa Re: przykry zapach z ust IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 15.12.02, 00:25
        W czerwcowym numerze Swiata Nauki 2002 jest bardzo ciekawy artykuł -
        "oddech smoka - traktat o nieświeżym oddechu ". Przyczyny mogą być różne i
        nie zawsze łatwe do wyeliminowania. Warto przeczytać, może znajdziesz
        przyczynę i sposoby jak sobie z tym problemem poradzić.
        Na pewno trzeba zadbać o zęby , myć po każdym posiłku i za pomocą nici
        dentystycznej / w aptece różnej grubości są dostępne / czyścić przestrzenie
        między zębami z resztek jedzenia . Gdy to nie pomaga - odsyłam do w/wym.
        pisma - niestety gdzieś mi się zapodziało a nie chcę za dużo "cytować" z
        mojej pamięci. Pozdr.
    • gulnara1 Re: przykry zapach z ust 15.12.02, 22:13
      mozesz wyprobowac taki plyn bakteriobojczy do plukanie jamy ustnej, nazywa sie
      LISTERINE. W Polsce o ile wiem jeszcze nie ma go w sprzedazy, ale juz w
      Niemczech chyba go dostaniesz. Zabija bakterie, ktore sa odpowiedzialane za te
      przykra przypadlosc.
    • quba Re: przykry zapach z ust 16.12.02, 13:02
      to moze byc z zoladka - wybierz sie do gastrologa
    • Gość: ap77 Re: przykry zapach z ust IP: *.proxyplus.cz / *.gazeta.pl 21.12.02, 20:54
      Oto rady z wspominanego tutaj SN 05/2002:
      - delikatnie czyscic zeby specjalna plastikowa szpatulka tyl jezyka, uwazaj by
      go nie uszkodic-wystarczy usunac warstwe sluzu (uwaga na odruch wymiotny)
      -solidne sniadanie to podstawa - pobudzisz wydzielanie sliny, oczyscisz jame
      ustna
      - chron jame ustna przed wysychaniem, rzucie gumy przez kilka minut pobudzi
      wydzielanie sliny, odpowiednia ilosc plynow tez pomoze
      - stosuj plyn do ust i gardla (plukanie przed pojsciem spac!!!), powstrzymamy
      rozwoj bakterii i niemily zapach z nocy
      - myj zeby kilka razy dziennie, po ostrych przyprawach i np. czosnku, oraz po
      napojach np. po kawie
      - nalezy pamietac o czyszczeniu przestrzeni miedzyzebowych zwl. po pokarmach
      bogatych w bialko
      - spytaj o swoj oddech znajomego, to najlepszy test na halitoze*

Halitoza-to juz sobie doczytaj w SN:))))
    • urodziny Re: przykry zapach z ust 21.12.02, 21:29
      mam ten artykul.jest rzeczywiscie ciekawy. moge przeslac wersje zeskanowana.
      jesl jestes zainteresowana - podaj mial'a. pozdrawiam
      • Gość: bradley Re: przykry zapach z ust IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 16:15
        Też szukałem takiej informacji. Na stronie dentystycznej dentonet.pl
        znalazłem taki środek, strona o nim i halitosis to
        manufaktura.pl/haliz
        Kupiłem sobie w aptece 26,5/opakowanie 50 tabletek, starczyło mi na mięsiąc

pzdr

bradley
    • Gość: Gosc Re: przykry zapach z ust IP: *.tnt19.hdn1.deu.da.uu.net 14.01.03, 10:27
      Kup sobie w aptece taki "przyzad" do czyszczenia jezyka. czesto bakterie ktore
      odkladaja sie na jezyku (z tylu w gardle) so odpowiedzialne za nieprzyjemny
      zapach z ust. mozesz to tez robic tez szczoteczka do zebow: wyciagni mocno
      jezyk, koncowke trzymaj recznikiem i szczoteczka "jedz po jezyku" od tylu od
      gardla az do koncowki. mniej wiecej 4-5 razy rano i wieczorem- po paru
      tygodniach powinien ten zapach zniknac. Powodzenia!
      • Gość: h Re: przykry zapach z ust IP: *.rz.uni-potsdam.de 14.02.03, 16:54
        h
    • Gość: Amelka Re: przykry zapach z ust IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 00:38
      Mnie tez dotknęła ta przypadłość. Czy da sie ją wyleczyć? Ciągłe żucie gumy
      ORBIT jest dla mnie bardzo męczące :(Pliss, czy znacie jeszcze jakies metody
      walki z tym okropieństwem?
      • Gość: ``` Re: przykry zapach z ust IP: *.proxy.aol.com 27.04.03, 01:19
        sprobuj zuc naktk pietruszki, doskonale niweczy wszelkie zapachy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka