Dodaj do ulubionych

pytanie - hemoroidy

04.04.06, 18:20
Czy taka kulka nabrzmiała przy odbycie to może być hemeroida?, do tego jest
na niej mała ranka, dziś zauważyłam tam krew - jakby skóra pękła w tym
miejscu.Podczas siedzenia na pupie odczuwam ból...:(
Obserwuj wątek
    • ali810 Re: pytanie - hemoroidy 04.04.06, 18:52
      Witam!

To mogą być hemoroidy. Ja też od jakiegoś czasu się leczę i co jakiś czas mi
      się odnawiają. Mogą powodować ból w czasie siedzenia, czy leżenia, a także
      krawnienie podczas oddawania stolca.
      W aptece można kupić różne ogólnodostępne maści i żele, które łagodzą takie
      objawy, ale warto też udać się do lekarza, który obejrzy zmiany i na pewno
      zapisze jakieś leki.

Pozdrawiam serdecznie!
      • ida37 Re: pytanie - hemoroidy 04.04.06, 19:20
        Dzięki za poradę:)To mi się pojawia cyklicznie. Trochę poszperałam w archiwum
        na ten temat. Mama mi radzi wykonanie nasiadówki. Obecnie żadnej maści nie
        posiadam, więc dopiero jutro wybiorę się do apteki. Tak naprawdę, to jeszcze
        nie stosowałam środków farmakologicznych, więc na początek spróbuję tych maści,
        o których piszesz, a o lekarzu pomyślę później, bo ostatniom zbyt często ich
        odwiedzam. Dziwna zależność, ale ta kulka pojawia się, raz się chowa, ale
        zawsze jest lekko wyczuwalna. Przy przeziębieniu też zawsze odczuwam jej
        obecność. Dzisiejszy epizod z krwią jednak bardzo mnie przestraszył.
        Pozdrowionka!!!
        • ali810 Re: pytanie - hemoroidy 04.04.06, 23:51
          Witam raz jeszcze!

Też czasem stosuję nasiadówki i pomagają, przynajmniej trochę łagodzą ból i
          pieczenie. Kupuję w aptece korę dębu i ja gotowuję, ma dość dobre właściwości,
          więc polecam. Można też robić takie nasiadówki z rumianku, który działa,
          podobnie, jak kora dębu - przeciwzapalnie.
          Z maści i żeli - wypróbowałam ich już wiele, jednak najskuteczniejszy jest
          Posterisan, bądź Posterisan H (tylko są dość drogie, w granicach 35 - 36 zł),
          można też kupić inne, na bazie wyciągu z kasztanowca, są trochę mniej
          skuteczne, zwłaszcza, gdy hemoroidy pojawiają się już na zewnątrz, ale warto
          próbować. I najważniejsza jest odpowiednia dieta, aby nie doprowadzać do
          zaparć, dużo warzyw, owoców, błonnika, tylko ja mam ten problem, że nie mogę
          jeść ani warzyw, ani owoców na surowo, bo jestem po operacji związanej z
          przewodem pokarmowym i muszę być na ścisłej diecie.

Pozdrawiam raz jeszcze i dużo zdrówka życzę!
          • t_torro Re: pytanie - hemoroidy 05.04.06, 19:22
            Polecam do smarowania miejscowo Heparynę, ale w maści, w żadnym żelu !
            I do tego jakieś tabletki z wyciągiem z kasztanowca - wzmacniają naczynia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka